USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ADAYLAR DİKKAT!

ADAYLAR DİKKAT!
05-01-2024
Bursaspor'da başkan adaylığı başvuruları cumartesi günü yapılacak.
Bursaspor'u zarara uğratan eski başkanlara haklı ve bizim de desteklediğimiz davalar açan, mahkemeye veren Recep Günay için yeni bir dava konusu ya da dava aktörü daha ortaya çıktı.
Tek problem o aktörün bu kez kendisi olması !
Zira ödemediği SGK ve Vergi taksitleri ile yapılandırma bozuldu ve Bursaspor on milyonlarca lira zarara uğratıldı.
Evet bunu görevde kalmaya inat eden Günay ve yönetim kurulu yaptı.
Şimdi artık kendi kendilerine dava açıp tarihe geçebilirler !
Gelelim başkan adaylarına...
İki gün önce ismlerini yazdığım bazı adaylar seçime girmiyorlar. 
Öztürk Yazıcı ve Erkan Öncel'den bahsediyorum. Ancak kendilerini davet eden oluşumlar başka isimlerle görüşmelerini dün gece yarısina kadar devam ettirdi. 
Yaraya ilaç olacak isimler mi değil mi? Kamuoyu değerlendirmesini yapar. Ben yorum yapmak istemiyorum. Ancak bir konuda uyarmak istiyorum.
Bunun için de kulüp hesaplarına vakıf bir hesap uzmanından aldığım maili burada paylaşarak adayları uyarmak istiyorum.
Sonra daha önceleri olduğu gibi "Bilmiyorduk, haberimiz yoktu" falan olmasın. 
İşte o mail...
Merhaba Tarık bey;
Gectigimiz gün yapılandırmanın son günüydü. Öğrendiğim kadarıyla 7440 sayılı yasadan kaynaklanan son taksit ödenmedi. Ve maalesef yapılandırma bozuldu. Bu taksit yaklaşık 1.159 milyon ve taksitlendirme harici ise dönem vergileri ile toplam 5 milyona tekabül ediyordu. Sayın Banaz zamanında yapılan bu yapılandırma peşin tutarı olan 15 milyon TL zaten borcu yoktur kağıdı için mutlaka ödenmesi gerekiyor.
Yapılandırmanın bozulması çok kötü, olan kulübe oldu! Yapılandırmanın bozulması silinen gecikme faizlerini de tekrar ilave etti. 1,6 milyarı bulan borç daha da arttı.
Zamanında bu vergi için (hatta SGK) çok uyarıda bulundum. 2024 yılında lisans alınması, açılabiliyorsa tahta için borcu yoktur kağıdı mutlaka gerekiyor.
Aday adaylarının kulübe mutlaka giderek vergi, SSK, banka, icralar (tahta dahil) ve yönetici alacakları ile mali yönden kapsamlı bilgi almaları gerekiyor. Yanlarında da en az bir mali müşavir ve hukukçu olmasını da tavsiye ederim. 
Eğer tahta bu kısa sürede açılabiliyorsa öncelikle vergi dairesi ile olan sorunun (!) çözülmesi gerekir. Bu da sizin dediğiniz gibi paralı, iş bilen tecrübeli bir ekip ile olur.
Bunları niye yazdım, şimdiden aday adaylarını ikaz etmenizdir. Tabii ki karar sizindir. Ne hancıya ne yolcuya laf anlatamadım, anlatamadık. 
Sevgiler.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?