USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Aday gösterilmeyen Turgay Erdem ile Hayri Türkyılmaz'dan açıklama

Aday gösterilmeyen Turgay Erdem ile Hayri Türkyılmaz'dan açıklama
13-02-2024

 Bursa’daki CHP’li belediye başkanlarının hepsi de yeniden aday gösterilmedi…

CHP’de MYK ve PM’nin onayı ile Nilüfer’de Şadi Özdemir,  Mudanya’da Deniz Dalgıç, Gemlik’te Şükrü Deviren belediye başkan adayı olarak ilan edildi…

CHP camiasındaki kulislere ya da şöyle diyelim iddialara göre;

"MYK toplantısının ilk oturumunda Nilüfer için Turgay Erdem’in adı öne çıkıyor…  

Ancak Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey’in adaylıktan istifa resti nedeniyle ikinci oturumda  Şadi Özdemir belediye başkan adayı olarak gösteriliyor.

MYK ve PM Bozbey’in Erdem’in yerine ısrarla önerdiği Mehmet Yıldız ise CHP MYK ve PM’si tarafından kabul görmüyor…"

'GÜVENİLEN DAĞLARA YAĞAN KARLAR"

Yeniden aday gösterilmeyen CHP’li belediye başkanlarından Gemlik’ten Mehmet Uğur Sertaslan henüz bir açıklama yapmadı…  Kasım ayında Gemlik CHP İlçe başkanlığına dosyasını teslim ederken, “Ben bu şehrin insanlarına güveniyorum” demişti.

Güvendiği dağlara kar yağdı… Ancak karı yağdıran şehrinin insanları değil Bozbey, CHP İl Başkanlığı ve son duruşmada da  CHP Genel Merkezi oldu…  (Bu güvenilen  dağlara kar yağması mevzusu Turgay Erdem ile Hayri Türkyılmaz için de geçerlidir…)

NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANI TURGAY ERDEM’DEN AÇIKLAMA: ‘BİZE AYRILAN SÜRENİN SONUNA GELDİK!”

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem son derece özenle yazılmış; nezaret kuralları çerçevesinde, parti terbiyesinin dışına çıkmadan ama gerekli yerlere gerekli göndermelerin de  ironik biçimde yapıldığı  bir açıklamayı sosyal medya üzerinden kamuoyu ile paylaştı…

Başkan Erdem’İn açıklaması şöyle:

“Kamuoyunu uzun süredir meşgul eden adaylık süreci Nilüfer’de dün gece itibariyle sona erdi.
Televizyon diliyle söylemek gerekirse; ‘Bize ayrılan sürenin sonuna geldik’.
Seçim zamanı rakip parti adaylarına karşı mücadele vermeye hazırlanırken hiç hayal bile etmediğimiz ve arzulamadığımız yıpratıcı bir sürecin içinde bulduk kendimizi.
Varlığını, bir başkasının yokluğuna şart koşan siyasi ergenleri herkes ibretle izledi.
Özetle vatandaşın memnuniyetiyle siyasetin memnuniyeti farklı olabiliyor.
Sonu çok mutlu biten bir masal gibi geçti Nilüfer’deki kent yöneticiliğim...
‘Biri varmış biri yokmuş’ diye başlayan...
Çok güzel şeyler yaşadık, çok güzel işler başardık birlikte.
Güzel şeyler hep Nilüfer’de oldu çünkü Nilüfer’in güzel insanları bunları hak ediyordu.
Seçimler demokrasinin vazgeçilmez unsuru.
Bugün biz varız, yarın bir başkası olacak.
Ben inanıyorum ki, bizden sonra gelenler bu hizmet bayrağını daha ileriye taşıyacak.
Artık yeni bir dönemin eşiğinde Nilüfer. Partimizin Nilüfer adayı Şadi Özdemir’i tebrik ediyorum. Bundan sonra bize düşen onu desteklemek ve Nilüfer’in yeni dönemine kendisini hazırlamaktır.
Bu bir ayrılık mesajı değil.
Çünkü biliyorum ki siz Nilüferli hemşehrilerimle çarşıda, pazarda, sokakta, parkta ya da bir konserde karşılaşacak, sohbetler edecek, dertleşeceğiz. Nilüferimizin alameti farikası içten gülümsemeyi unutmadan...”

MUDANYA BELEDİYE BAŞKANI HAYRİ TÜRKYILMAZ: ‘HENÜZ SON SÖZ SÖYLENMEDİ’

Mudanya Hayri Türkyılmaz sosyal medya hesabından bugün saat 16.00 civarında oldukça iddialı, sert sitemlerin yanı sıra siyaseten sürprizlerin de işaret fişeği olan bir açıklama yaptı…

“…Göreve geldiğimde söz vermiş, ‘Halkın malı halkın olacak’ demiştim.

Yaklaşık 10 yıldır ilk günkü heyecanla Mudanyamız için çalıştık. Temiz, dürüst, adaletli, ahlaklı belediyeciliğin nasıl yapılacağını gösterdik. Hiç kimsenin başını öne eğdirmedik. Kimseyi parti ayrımı yapmadan ötekileştirmedik. Mudanya’da kamuya ait tüm alanları, Mudanyalı hemşehrilerimin tamamına hizmet eder hale getirdik. Paylaşmanın ve dayanışmanın kenti Mudanya’da hiç kimse kimsesiz kalmıyor, hiçbir çocuk yatağına aç girmiyor.

Evde sağlık hizmetinden anne ve bebek sağlığına, hasta nakillerinden diyetisyen ve psikolog hizmetine, eğitim desteklerinden yakacak yardımlarına, gece gündüz, 7/24 Mudanyalı hemşehrilerimin yanında olduk.

Sponsor kullanmadan, tek bir kuruş borçlanmadan, bir kuruşluk işi bir kuruşa yaparak, alın terimizle çalışarak, Mudanya’da ilkleri gerçekleştirdik. Bugün; hesap verebilen, kaynaklarını etkin kullanan, ürettiğini halkıyla paylaşan, tertemiz bir yönetim anlayışıyla adil, tarafsız, mutlu bir dünya olan Mudanya’yı yaratmış olmanın gururunu yaşıyoruz.

Mudanya sevdasıyla çıktığımız bu yolda geriye dönüp baktığımızda, halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Mudanya'nın ve Mudanyalı hemşehrilerimin hakkını koruma mücadelem devam edecektir. Önümüzde kazanmamız gereken bir seçim var. Bunun için yine hep birlikte daha çok çalışacağız. Haramiler, hırsızlar, vurguncular, çıkarcılar hevesiniz kursağınızda kalacak.

Mudanya emin ellerde olmaya devam edecek. Atatürk ve Cumhuriyet ilkeleri ışığında mücadelemiz sürecek. Mudanya, Mudanya’da yaşayan tüm hemşehrilerimizindir. Kararı Mudanya verecektir. Sevgi ve saygılarımla.”

Hayri Türkyılmaz Şükrü Deviren'İ tebrik etmedi!..

Bursa milletvekilleri arasında Nurhayat Altaca Kayışoğlu, siyaseten hep Hayri Türkyılmaz’ın yanında yer almıştı… Türkyılmaz da Kayışoğlu’nun…

“Tahtanın kurdu içinde misali” hemşerisi Kılıçdaroğlu’ndan ayrı düşerek CHP Kurultayı’nda  değişimci Özgür Özel, Veli Ağbaba gibi isimlerle hareket eden Nurhayat Altaca Kayışoğlu, haliyle kurultay sonrası değişimci ekibin takdirini kazanmış ve CHP Genel Merkezi’nde güçlü bir pozisyon edinmişti…

Ardından da Bursa yerelinde de rotasını değiştirerek Hayri Türkyılmaz’ın yerine Deniz Dalgıç’ın Mudanya Belediye Başkan adayı olması için CHP Genel Merkezi’ndeki tüm ağırlığını kullandı ve başardı…

Hayri Türkyılmaz da, 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde 25 yıl aradan sonra CHP’den Mudanya Belediye Başkanı seçilmiş ve bir başarı hikayesine imza atmıştı… 2019 Yerel Seçimlerinde yeniden seçilerek belediye başkanlığını devam ettirmişti…  

Diyeceğim şu: Siyasi yelpazede, her partide her zaman siyasi Brütüsler olmuştur, oluyordur; olacaktır…

Ancak siyasetin ideoloji üzerinden değil egolar ve adamcılık üzerinden yapıldığı CHP’de; politika Siyasi Brütüsler eliyle harmanlanmaktadır…
Türkiye genelinde tüm CHP örgütlerinde tepkilerin oluştuğu aday belirleme sürecinin faturası, genel seçimlerdeki gibi; 30 Mart akşamı netleşecektir.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?