USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

1 VE 9 OLMAZSA OLMAZDIR

06-01-2023

Futbolda rakip kim olursa olsun kazanmak için bazı temel unsurlar var…

Savunmanızı çok ama çok sağlam kuracaksınız…

Maç boyu 70-80 kez depar atabilecek kondisyona sahip olacak. Ön liberoda yer verdiğiniz futbolcularınızın mücadele gücü takımın mücadele gücünün temelini oluşturacak…                                   

Atağa çabuk kalkıp, rakibi mümkün olduğu kadar az adamla yakalamaya çalışacaksınız...

Rakip çabuk atağa kalktığında mümkün olduğu kadar çabuk geriye dönecek veya taktik faullerle atağı tehlike bölgesinin uzağında bitireceksiniz...

Evet, taktik çok ama çok önemlidir. Hoca büyük önem arz eder. Evet, orta saha çoğu sistemde takımın kalbidir. Savunma hattı kalitesi yarışma için olmazsa olmazdır. Lakin hepsini birbirine bağlayan, hepsine hükmeden 2 güç yüzüğü vardır:                                 

Kaleci ve santrfor...                                                                                                                          

Futbol icat edildiğinden beri topu içeri atmayı engelleme kabiliyeti yüksek olan ve içeri atan oyuncu diğer herkesten ve her sistemden ayrıldı.                                                                            

Futbolun taktiksel açıdan baştan sona takla attığı dönemde bile günümüzde bile görüyoruz ki kalecisi ve santrforu diğer takımlara fark atan kulüpler şampiyon oluyor.

Şöyle de söyleyebiliriz: Kadrolar arasında önemli bir fark yoksa hocalar arasında temel donanım farklılığı yoksa kalecisi ve santrforu daha iyi olan kimse o hedefine ulaşır.

Nitekim Katar’daki Dünya Kupası’nda şampiyon olan Arjantin file bekçisi Emiliano Martinez ile final oynayan Fransa’nın turnuvanın en çok gol atan santrforu Mbappe takımların bu büyük başarısında başrol oynadılar...

Bu minvalde Bursaspor’un ligin ilk yarısındaki mevcut fotoğrafına bakıp değerlendirirsek...

18 maçlık süreçte Canberk Yurdakul(15) Deniz Yılmaz (3) kalesini korudukları Timsah’ın ağlarından meşin yuvarlağı toplamda 26 kez çıkarmışlar.

Keza kartvizitinde santrfor yazan Berat Altındiş ile Eren Güler’li Bursaspor rakip ağları toplamda 17 kez sarsarak bu kulvarda ligin 5 takımı arasında yerini almış...

Kişisel görüşüm odur ki; gruptaki rakiplere baktığımızda Bursaspor’un kalesinde tutan olarak ciddi bir sıkıntı yok gibi görünüyor ama en uçta yani atanda sorun büyük!

Unutulmasın 1 ve 9 olmazsa olmazdır. Bursaspor’un bugün ligde durduğu yerin temelinde yatan en önemli gerçek de budur.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?