USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Adı üstünde Sıcaksu; 'Termal bölge olmalı'

28-10-2022

Sıcaksu bölgesinin termal turizme kazandırılmasına yönelik bu hafta içerisindeki ilk açıklama Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis üyesi, Seyahat Acentaları ve Turizmcilerden oluşan 42. Komite temsilcisi Hasan Eker’den geldi…

Eker şu açıklamayı yaptı:

“Bugün BTSO’da ilk meclis toplantısını yaptık.  Seyahat Acentaları ve Turizmcilerden oluşan 42. Komite adına mecliste bulunuyorum.

Bu nedenle Turizmciler adına Bursa’mız için bir yanlıştan dönülmesi için söz aldım.

Turizm Bölgesi adına istimlak edilen Sıcaksu (Tabakhaneler) bölgesinin maalesef 692 konut ve 93 dükkan ile konut alanı olduğu; sadece küçük bir kısmının termal alan olacağı, TOKİ tarafından ihalenin kazanıldığı geçtiğimiz yıl kamuoyuyla paylaşıldı.

Bu alan Merinos AKKM, Kültürpark, Botanikpark , Çekirge otelleri gibi bir bölgenin tam ortasında, termal suyun üstünde, tarihi şehir merkezine yürüme mesafesinde çok önemli bir bölge…”

Konut yapılacak yüzlerce alan olduğuna ama turizm bölgesi için daha uygun alan olmadığına dikkat çeken Eker sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu bölge yaşanabilir bir Bursa için, trafik sıkışıklığının daha da artmadığı bir Bursa için mutlaka turizm bölgesi olmalı.

Büyükşehir Belediyesi hanlar bölgesini açtı, minnettarız, teşekkür ederiz. Gelin bir güzel projeye daha imza atın, burayı turizm bölgesi yapın, belediyemizi ayakta alkışlayalım.

Konu Cumhurbaşkanımıza da iyi anlatılırsa bence bu yanlıştan dönülür.

 Bursa kazanır. Bursalı kazanır. Sıcaksu turizm köyü olsun.

Bir kenti turizme göre planlamak, yaşanabilir bir Bursa planlamaktır.”

Hasan Eker, İnşaat Komitesi başkanı Ali Tuğcu ile BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın da benzer görüşte olmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirtiyor…

Hasan Eker, Bursa adına talebini naif, özenli ve yapıcı bir dille dile getiriyor…  

ORTAK PAYDAMIZ BURSA

Dün bir açıklama da Bursalılardan oluşan ve kentlilik bilincini önceleyen Sivilay Yönetim Kurulu Başkanı Okan Aras’tan geldi…

Bursa Sivil Toplum Derneği (SİVİLAY) Başkanı Okan Aras, Sıcaksu (Tabakhaneler) Bölgesinin termal turizm alanı olması gerektiği yönde görüş bildirerek, yaşanabilir bir Bursa için konut alanı ilan edilen bölgede bir an önce yanlıştan dönülmesi gerektiğini söyledi…

Okan Araş dernek yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, BTSO Meclis Üyesi Hasan Eker’in, Sıcaksu (Tabakhaneler) bölgesi için şehri yönetenlere bulunduğu çağrıya destek verdiklerini söyledi:

“Bizim de gündemimizde olan bu konuyla ilgili, kurucularımızdan Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Erdem Saker de bu yanlıştan dönülmesi adına daha önce yazılar kaleme almıştı.

Bildiğiniz gibi daha önce turizm alanı olarak kullanılmak üzere istimlak edilen bölgeye, geçtiğimiz yıl TOKİ tarafından 690 adet konut, 92 dükkân inşaatı yapılacağı ilan edilmişti.

Şehir merkezinde bulunan bölgenin altında 80C’ye varan zengin bir sıcak su hazinesi yatmaktadır.

Bursa’nın hem tarihi termal kent olma özelliğini yeniden kazanmak ve güçlendirmek hem de doğal zenginliklerini koruyarak yaşanabilir bir kent olmayı sürdürebilmek adına bölgede konut yapımı kararından vazgeçilmeli ve termal turizm alanı ilan edilmesi sağlanmalıdır.”

 Başkan Aras, Bursa’da yaşayan, Bursa’yı seven, kenti ve gelecek için söyleyecek sözü olan Sivilay üyeleri gibi; köylü, genç, yaşlı, toplumun hangi kesiminden, hangi politik görüşte olursa olsun, ortak paydası “Bursa” ve “İnsan” olan herkesin bu çağrıya yürekten destek vereceğine inandıklarını söyledi…

Ve şu çağrıyı yaptı:

“Şehrimizin tüm yöneticilerine ve söz sahiplerine tekrar sesleniyoruz; Gelin Sıcaksu bölgesini kentimizin uluslararası pazarda öne çıkan bir ‘Termal Kent’ olma özelliği ile değerlendirelim.

Gelin tüm olanakları, kendi değer ve kültürel zenginliklerimizi koruduğumuz, gelecek için güven veren projeler için kullanalım ve Bursa’ya sahip çıkalım.”

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?