USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİDER(Mİ)?

17-10-2022

Bartın’da kömür ocağında yaşanan facia, Türk milletinin yüreğini yaktı.  Alevler yer altında vücutları sarıp, insanlarımıza facia dolu anlar yaşatırken; çok geçmeden bu kez de lig sonuncusu Bayburt evinde Bursaspor’u tamamen zapt edip, ummadığı bir felakete attı!

Bugüne kadar alınan başarısız sonuçları havaya, zemine, hakeme, rakiplerin sertliğine yani çuvaldızı çeşitli nedenlere bağlayarak geldiğimiz noktada artık iğneyi kendimize batırmanın zamanı geldi de geçiyor...

Bursaspor zorlandığı tüm maçlarda ve de oyun bölümlerinde orta saha ile hücum hattında bağlantı kopukluğu nedeniyle sorun yaşadı, yaşıyor. Yayılım ve rol paylaşımının doğru olmayışı akıl almaz pas hatalarına ve top kaptırıldığında da kolay geçilen bir orta sahaya yol açıyor.

Mesela; son Bayburt karşılaşmasının ilk devresinde olduğu gibi 61 top kaybı yapan hiçbir takım maç kazanamaz. 

Öte yandan Yeşil Beyazlı ekip hücum organizasyonunda yürümeyi yeni öğrenen bir bebek gibi dengesiz/acemi görüntü sergiliyor.
Kayıplarla kapatılan son 4 maçta görüldüğü gibi 70 metrede oynarsan, orta sahayı geniş alanda sadece Kubilay Sönmez ile Hasan Ayaroğlu gibi 2 oyuncuya bırakırsan,  ligin 10. haftası bitmişken hala birçok isim üzerinde fiziksel yeterliliğe ulaşamazsan hele hele hocanız birileri gibi 'teknik adam balından’ nasibi alamamışsa felaketlerin birbirini kovalaması kaçınılmazdır.

Dikkat edilirse Esenler maçının ardından tribünlerin istifaya çağırması nedeniyle yönetimin olağanüstü kongre kararı alması sonrası Bursaspor’da seri kayıplar peş peşe geldi.

Görüyoruz ve anlıyoruz ki; gerek teknik kadro gerekse tüm futbolcularda bir konsantrasyon sorunu var. Sevgili dostum Tahsin Tam’ın formsuz olduğu çok açık ve net. Bir teknik adamın gerek ilk on bir tercihi gerekse oyun içi değişiklikleri netice vermiyorsa, kaldı ki sezon başı ‘mevcut kadro bana yeter’ mesajlarıyla yola çıkmışsa tartışılır...

Ligin ilk haftalarında kaybetse de mücadele eden bir Bursaspor vardı sahada. Canını dişine takıp oynayanlar, oynamak isteyenler ve de oynar gibi gözüküp işi idare edenler vardı.

Şimdilerde o takımdan eser yok!

Bursaspor sırt üstü yatanlarla, maç bitsin diye gözü saatte olanların takımına dönüşmüş durumda.

Aslında başlıktaki sorunun cevabı belli ama ‘nasıl olacak, kim yapacak’ işte o belli değil!   

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?