USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

16 NUMARA YİNE BOŞ!

21-09-2022

Malum futbolda transfer döneminin bitmesiyle oyuncuların sezon boyunca giyecekleri formaların sırt numaraları belirlenir. Haliyle Bursaspor’da da öyle oldu, futbolcuların talebi/arzusuna göre ayarlanan yeni numaralı formaları oyuncular sırtlarına geçirdi...  

Yıllardır olduğu gibi ’16 Numaralı’ forma yine kimseye verilmedi.

Sevgili dostum İsmail Ertekin’e bu konuyu hatırlattığımda ‘ilerleyen süreçte duruma göre hak ettiğine inandığımız gençlerden biri giyebilir’ diye karşılık verdi.

Yeşil Beyazlı renklere sevdalılar mutlaka biliyordur ama biz yine de hatırlatalım...

Çünkü söz konusu forma yıllar önce kulübün gerçek sahibi olduğu gerekçesiyle taraftara emanet edildi.

Başlığa da astığımız ’16 Numarayı’ son olarak 3 futbolcu giydi. 

Egemen Korkmaz, Ömer Erdoğan ve Volkan Şen

İbrahim Yazıcı döneminde Timsah’ın kaptanı Egemen’in Trabzon’a ilticası nedeniyle kendini aldatılmış gören taraftarın Bursa’nın simgesi ‘16’ nın kendilerine verilmesi talebini başkan ‘kabul’ edince forma tribüne gönderildi.

İlerleyen süreçte Ömer Erdoğan, dönemin teknik patronu Ertuğrul Sağlam’ın onayı ile kaptanlık pazubandını koluna takarken, 16 numarayı da sırtına yazdırdı. Ömer’in emekliliği sonrası bir süre boşta kalan forma Trabzon’dan yuvaya dönüş yapan Volkan Şen’e giydirildi.

Kaptan Volkan’ın İstanbul’a göçü sonrası ise bir kez daha formanın gerçek sahibi taraftara gönderildi.

Gelin şimdi bir soruya cevap arayalım...

Bir formayı bir kişi yüzünden sahadan alıp, tribüne çıkarmak ne derece doğru?

Eskiden takımlar 1'den 11'e kadar olan formalarla sahaya çıkardı. Ayrıca futbolcular oynadığı mevkiye göre hocasından forma alırdı.                                                                             

Dünyada sırt numarasıyla tarihe geçmiş yıldızlar da var. Şüphesiz en çok 9 ve 10 numaralar rağbet görürken, Müller 13, Cruyff ise 14'le efsane olmuştu.

1978'teki Dünya Şampiyonası'nda Arjantin'de, Menotti'nin ilk kez sahaya sürdüğü Maradona 10 numarayı alınca paylaşım sorunu yaşanmış, sonuçta çözüm kuraya kalmıştı.

İşte bu yüzden Ardiles o şampiyonada '1' numaralı formayla mücadele etmişti! Daha sonraları numara kısıtlaması kalkınca işin boyutu da değişti.

Örneğin, ünlü golcü Zamarona transfer olduğu İnter'de 9 numarayı alamayınca, 18'i seçmiş ama iki 9'un arasına bir artı işareti koymuştu.   

Dünya da forması müzeye kaldırılan ilk futbolcu unvanı Franco Baressi'ye aittir. 18 yaşında kapısından girdiği Milan'da aralıksız 20 yıl forma giyen ve 8 dev kupayı kucaklayan İtalyan futbolcunun üzerinde, Milan formasının dışında kimse bir kulübün tişörtünü dahi görememiştir. Baressi'nin 6 numarasını bugün kimse giyemiyor, çünkü o forma stadın tepesinde asılı.

İşte bu nedenlerle bir formayı müzeye kaldırmak öyle kolay olmamalı. 16 numarayı emekli etmektense, onun içine yakışan birini bulmak daha akılcı olmaz mı?

Peki; yakın geçmişte böyle birini hatırlıyor musunuz ya da halen günümüzde Bursaspor’da böyle bir futbolcu var mı sizce?  

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?