USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

12.ADAM NÖBETE!

17-09-2022

Bu saatten sonra yapacak bir şey olmadığına göre mevcut kadro ile en iyisi nasıl yapılabilir onun üzerinde durmak gerek.

Tamam; takımda ayağına top yakışan, umut saçan genç yetenekler var. Mesela; herkesin kendi bölgesinde açık vermemek adına ortaya koyduğu dikkat ve özveri yarınlar adına umut verici. Tek top oynayıp, pas hatalarını en aza indirme gayretleri, rakibi oynatmamak amacına yönelik girilen ikili-üçlü presler de dayanıklılık ve azim dikkat çekici ama ne yazık ki bütün bu gelişmeler skora yansımıyor.

Dikkat edilirse bu sezon kalesinde gördüğü 3 gol de bireysel hataların rakipler tarafından iyi değerlendirilmesinden kaynaklandı. Tahsin Tam hocamız takımını evinde 3-5-2, dışarıda ise 4-5-1 düzeninde oynatıyor ve maçın seyrine göre sistemde değişiklikler yapıyor.

Futbolda dizilişler tabii ki önemli ama daha önemlisi oyuncuların duruma göre pozisyon alması ve birbiriyle uyumu. Çünkü futbol bağlantılar oyunu. Bağlantıları iyi kuramazsanız hangi sistem olursa olun fark etmez.

Bursaspor’un 3 maçında da gördüğümüz de işte bu bağlantı sorunu. Savunma geride kopuk, forvetler ileride yalnız ve eksik, orta alan zayıf.

Bu kopukluklar diziliş meselesi değil; kadro zafiyetinden kaynaklanan bir sıkıntı. Hal böyle olunca da sevgili hocamız da ‘sisteme göre adam’ kalıbı yerine ‘adama göre sistem’ uydurmak zorunda kalıyor. Bunlar zamanla aşılabilecek sorunlar ama ligde hafta içi ve sonu olmak üzere maçlar hızla birbirini kovalıyor.

Nitekim pazar akşamı evinde Sivas Belediye’yi ağırlayacak olan Timsah’ı yine zorlu bir sınav bekliyor. Yeşil Beyazlı iki takımı karşı karşıya getirecek mücadelede 25.2 yaş ortalamalı konuk ekip 1.49 milyon Euro’luk kadro değerine sahip. Henüz galibiyetle tanışamayan klasmanda 15. Basamakta bulunan Bursaspor’un bir tık altında bulunan Sivas Belediye’nin en değerli oyuncusu 225 bin Euro bedelle kaleci Taha Cengiz...

Sivas kökenli 51 yaşındaki Yusuf Tokuş’un yönetimindeki ekibin geçen sezon ligi 4. Sırada bitirerek Play-Off oynaması da dikkat çekici bir ayrıntı. Sözü bağlarsak Yeşil Beyazlı temsilcimizin bu maçta tribün gücüne ihtiyacı var. 90 dakika boyunca sabırla 12. Adam’ın ‘tam destek hep destek’ vermesi şart...

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?