USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

2023 seçimleri Mayıs'ta mı yapılacak?

08-09-2022

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa İl Başkanlığı tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Muradiye Salon’da AKKM’de basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi Fevzi Zırhlıoğlu ve Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Muhammet Tekin ile MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Basın açıklaması İsmet Büyükataman tarafından gerçekleştirildi. Ataman Bursa’nın 100. Kurtuluş Yıldönümü olan 11 Eylül Pazar günü saat 17,00’de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımıyla gerçekleştirilecek olan “1013’e Doğru; Aday Belli, Karar Net”  temalı mitingine tüm Bursalıları davet etti.

Büyükataman şunları söyledi:

“Milliyetçi Hareket Partisi olarak Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri ’ne büyük bir hassasiyet, olağanüstü bir titizlik ile hazırlanıyoruz.

Zira Türkiye’nin tam bağımsızlık yolunda istikrarlı ve tavizsiz bir şekilde ilerlemesini sürdürmenin yolu, 2023 seçimlerinden geçmektedir.

Milli meselelerdeki kararlı duruşumuzu, 15 Temmuz 2016 gecesi temeli bizzat Türk milleti tarafından atılan Cumhur İttifakı ile güçlendirerek dünyada ve bölgemizde yaşanan olağanüstü durumlarda dahi istikrarımızı sürdürmekteyiz.”

Her zamanki, her zamanki sert üslubuyla muhalefeti eleştiren Büyükataman Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminden ise övgüyle söz etti:

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişle birlikte ülkemiz, geçmişte yaşanan kısır tartışmalardan, istikrarsız hükümetlerden ve sonu gelmeyen siyasi kavgalardan kurtulmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile her geçen gün büyümekte, bölgesinde güç sahibi olmakta, küresel meselelere yön veren ve çözüm üreten devlet olarak bir yıldız gibi parlamaktadır.

Cumhur İttifakı yönetimindeki Türkiye artık eski Türkiye değildir.

Dünyada ve bölgesindeki meselelerde kaderine mahkûm şekilde sessizce bekleyen, istikameti, sözde müttefik batılı devletlerin zihinlerinde şekillenen bir Türkiye artık yoktur.

Ülkemiz Cumhur İttifakı ile birlikte, kendisine yönelen tüm tehditlere misliyle karşılık vermekte, asli çıkarlarını kendi iradesi ile savunabilmektedir.

Zillet ittifakı, fonlarla şişirilen medyası aracılığıyla Türk Devleti’nin mücadelesine mâni olmak istese de, Türkiye’nin Cumhur İttifakı’yla attığı adımlar Türk Milleti’nin zihnine kazınmıştır.

Türkiye’nin desteğiyle Karabağ’daki 30 yıllık işgal sona ermiş, Azerbaycan ordusu muzaffer olmuştur.

Terörle mücadeledeki kararlılık sayesinde ülkemizde, Suriye’de ve Irak’ta terör örgütlerinin inlerine girilmiş, şehitlerimizin hesabı sorulmuştur.

Doğu Akdeniz’deki enerji kaynakları üzerinde olan haklarımız tüm batılı ülkelerin tehditlerine rağmen korunmuş ve hala korunmaktadır.

Ülkemiz Rusya-Ukrayna savaşında tarafsızlığımızı korumuş, tahıl koridorunu açarak gıda kıtlığından milyonlarca insanın olumsuz etkilenmesine engel olmuştur.”

Büyükataman; e sosyal medya üzerinden sahte hesaplarla algı operasyonu yaptıklarını savundu.

Bu nedenle de MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ‘’Sosyal Medyaya Herkes T.C Kimlik Numarası ile Girsin’’ önerisine karşı çıkıldığını söyledi.

Millet ittifakı yerine MHP’nin artık klasikleşen Zillet ittifakı sözcüklerini kullanan Büyükataman şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti, dünyada ve bölgesinde kimsenin göz ardı edemeyeceği kadar önemli ve güçlü bir ülkedir.

Bu ülkenin gündemine ve Türk milletinin zihnine sosyal medya ile hükmedeceğini sananlar en güzel cevabı aziz milletimizden alacaktır.

Bugün Türkiye, sistemli olarak Türkiye Cumhuriyeti’ne düşmanlık yapan, terör örgütlerine tavizsiz sahip çıkan, emperyalizmin kullanışlı bir aparatı hâline gelen Zillet İttifakı ile karşı karşıyadır.

Türk milletinin dünü, bugünü ve yarını ile kavgalı olan Zillet İttifakı, her meselede Türkiye Cumhuriyeti’nin karşısında saf tutmakta; Türk ve Türkiye düşmanlarının yanında yer almaktadır.”

İSMET BÜYÜKATAMAN’IN KONUŞMASINDAN VE SORULARA VERDİĞİ YANITLARDAN ÖNEMLİ SATIR BAŞLARI

Büyükataman Suriyeliler ile ilgili şu yorumu yaptı:

“Suriye ve diğer ülkelerden gelenlerin sayısı 5, 5,5 milyondur. MHP’nin göçmenlere karşı tavrı nettir. Hangi gerekçeyle gelmiş olursa olsunlar, güven içerisinde geldikleri yere nakli sağlanmaktadır.

Hükümetimiz terörden arındırılmış güvenlik kuşağı oluşturmaya çalışmaktadır. Suriyelilerin güvenli bölgeye intikali için mesafe alınacağını umut ediyorum. Şüphesiz vatandaşlarımızla aynı hassasiyet içerisindeyiz…”

SEÇİM MAYIS 2023'TE!

Erken seçime yönelik soruyu ise şöyle yanıtladı:

“Seçimlerin zamanında yapılacağını en çok ifade eden parti biziz. Seçimler 18 Haziran 2023’te yapılacaktır. Son zamanlarda erken seçimden ziyade seçimin erkene alınacağı konuşulmaya başlandı.

Muhalefet tabanını diri tutmak adına erken seçim yapılacağına yönelik bir propaganda yaptılar. Haziran 2023’te Kurban Bayramı, Hac dönemi, Üniversiteye Giriş Sınavları var. Seçimlerin bir ay öne alınması muhtemel mi? Olabilir. Gazetelerde köşe yazarlarınca sn zamanlarda yapılan yorum budur…”

2023 yılı Mayıs ayı takvimini inceledim. En uygun; muhtemel tarih 14 Mayıs 2023... 

MHP’nin çalışmaları hakkında ise şu bilgileri verdi ve Sivas Mitingi’ni değerlendirdi:

“Pandemiden siyaset te etkilendi. Bu süreçte en ciddi hassasiyeti ortaya koyan parti MHP’ydi. İlçe, il kongreleri, kurultay bile ertelendi.

Grup toplantılarını konuk almadan, sadece milletvekilleriyle yaptık. Türkiye’nin normalleşmesi ile birlikte 9 bölgede toplantı gerçekleştirdik.

Daha sonra 81 ili kapsayan İl İl Anadolu toplantılarını yaptık. Şu anda da Hedef 2023 Adım Adım İlçe toplantıları ile bu çalışmayı sürdürüyoruz. 2-3 Eylül tarihleri itibariyle 739 ilçede ilçe ziyaret programları ve toplantılarını tamamlamış olacağız.

Bu toplantılarda sivil toplum kuruluşlarıyla, muhtarlarla, vatandaşlarla bir araya gelmeye bakıyoruz. Bu çalışmaların partiye geri dönüşleri tahminlerin ötesinde dolu oldu.

Sivas mitingi olağanüstü güzellikte oldu. Sivas Sivas olalı böyle kalabalık görmedi. MHP’yi itibarsızlaştırmaya yönelik “Bitti, baraj altı kaldı’ algı operasyonlarını necip milletimiz teveccühüyle tekzip etmiştir.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?