USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hırsızın arsızı!

07-09-2022

Yer Davutkadı’nın az ilerisi Ortayol’daki 3 katlı aile konutu… 

Ev ailenin yurt dışında çalışan ebeveynleri tarafından yapılmış; miras yoluyla aileye intikal etmiş… Tadilat yapıp yenilemişler.

Evde arkadaşımın teyzesi ile eşi yaşıyor Tadilat yapıp yenilemişler. Ailenin çocukları yetişkin biri meslek sahibi, diğeri üniversitede okuyor.
Aile eski Bursalı, arkadaşımın eniştesi Bursa’nın tarihi çarşılarından birinde esnaf…
Genelde bizim buralardaki insanlardan durumu biraz iyi olanlar Nilüfer’E kaçar. Onlar biraz da işyerine yakın olması nedeniyle Yıldırım’da oturmayı tercih etmişler.
Bundan sonra otururlar mı?
Gelelim asıl mevzuya…

Aile Kumla’daki yazlıkta. Esnaf olan enişte ise işe gelip gittikçe evde kalıyor, hafta sonları Kumla’ya gidiyor; ama evin soyulduğu hafta ise Kumla’da kalmış!

HALIDA SİGARA SÖNDÜRÜYOR, EVDE ALEM YAPIP ORTALIĞA İDRARLARINI YAPIYORLAR!

Adam işyerine geliyor; gelmişken eve de uğrayayım, diyor. Bir bakıyor ki, sokak kapısı açık.
Evin soyulduğunu anlıyor. İçeri girince büyük torbalara konmuş, merdivenlere dizilmiş, taşınmaya hazır torbaları görüyor ve afallıyor…

Odalara girince ise dehşete düşüyor… Fotoğraflarını çekmişler! Hani çöp evlerde gördüğünüz dağınıklık var ya; aynen öyle… Bazaların dikili vaziyette. Ne varsa yerlere atılmış! Ev üç katlı ve çok odalı. Mutfak ve banyo dahil tüm odalar darmaduman edilmiş!

Ev besbelli didik didik aranmış! Evin önüne araç getirmişler, alabildikleri tüm eşyaları torbalara koyup araca yüklemişler. “Siz ne yapıyorsunuz?” diye soran komşunun 10 yaşındaki çocuğuna da yüzsüz ve arsızca “Ev sahipleri taşınıyor” demişler…

Arsız hırsızlar; araca sığdıramadıkları eşyaları da bir dahaki gelişlerinde kolayca alabilmek için torbalara koyup çalmaya hazır hale getirmiş!

Arsız hırsızlar adamın donları da dahil evdeki iç çamaşırlarını, kadının makyaj malzemelerini, parfümlerini, ayakkabılarını bile çalmışlar!

Mutfaktaki zeytinyağı ve ayçiçek yağlarını, mutfak robotları da dahil evdeki diz üstü bilgisayarları, telefonları, televizyonları, aklınıza gelebilecek bütün elektronik cihazları götürmüşler.

Kimsenin asla bulamayacağını düşündüğü yerlerde saklanan mücevherler ve bir miktar parayı da bulup almışlar!

Yani evde para, mücevher, değerli olan ya da para edecek ne varsa ilk etapta alıp gitmişler…

İkinci turda herhalde torbaladıklarıyla beyaz eşyaları yüklenip gideceklerdi!

Arsız hırsızlar bu kadarla da kalmamış! Evde içki içip alem yapmışlar. Aile hırsızların arasında kadınların da olduğunu düşünüyor. Zira arkadaşımın teyzesinin giysilerini giyip, üstlerindeki giysileri de evde bırakmışlar!

Arsız hırsızlar sigaralarını halılarda söndürmekle kalmamış bir de evde halıların üstüne idrarlarını da yapmış!

Arkadaşım diyor ki;

“Teyzem çok titiz ve tertipli bir kadındır. Kendisi de düzenli temizlik yapar; ayrıca yardımcı da alır temizlik için… Yerde küçücük bir çöp bile bulamazsınız. Ev büyüktür, ama her zaman temizdir.  Kadıncağız evi o halde görünce ne yapacağını şaşırdı. Eşyaların büyük kısmını attı. Bundan sonra orada yaşaması zor. Muhtemelen taşınırlar… “

Arsız hırsızlar girdikleri her kata birer koca bıçak da bırakmışlar. Artık ne mesaj vermek istedilerse! Ürkütücü bir durum.

Evi soyulan aile bireyleri ile de görüştüm; tek dilekleri hırsızların bir an önce yakalanıp adalete teslim edilmesi ve tutuklanmaları…
Emniyet güçleri olayın üzerinde hassasiyetle duruyor; gereken yapılıyor.

Önemli bir mesafe de alınmış durumda.
Ailenin tek dileği arsız hırsızların yakalanması ve tutuklanarak hak ettikleri cezaya çarptırılması…

Ancak bir de şöyle bir şey var; polis yakalıyor ama mahkemeler tutuksuz yargılanmasına hükmediyor…

İnşallah bu defa öyle olmaz; zira olay en hafifinden nitelikli hırsızlığa girer; cezası 5 ile 10 yıl arası; organize işlenmişse çeteye girerse daha da artar…

EŞYALARI YİNE ALMAK İÇİN TORBALAYAN ARSIZ HIRSIZLAR 1 GÜN SONRA KAPIYA DAYANDI!..

Bu yazıyı kaleme aldıktan sonra (7 Eylül 2022) sabah 06.03'de ev sahiplerinin  aynı hırsızlar olduklarını düşündükleri biri kadın iki kişi çevreyi kolaçan ediyorlar. Kameraları kontrol ediyorlar. Bu arada yandaki evin etrafında dolaşırlarken de alarm ötmeye başlıyor.

Ortalık ayağa kalkıyor. Bunun 15 dakika sonra da polis adrese intikal ediyor ve kamera göerüntüsü alıyor. Eşyaları daha sonra çalmak için istifleyen arsız ve de hadsiz hırsızlar bu kez işlerini bitiremiyorlar. Evi önceki gün soyup soğana çeviren, çöp eve benzeten, sorana ev sahiplerinin taşındığını söyleyerek çaldıklarını araca yükleyen, araca sığmayanları da bir sonraki seferde almak üzere merdivenlere yığan arsız hırsızlar bu defa emellerine nail olamıyor. Ama her üç kata da koca koca bıçaklar bırakılan ev sahiplerinin tedirginilği daha da artıyor. 

Bu görüntülerden sonra umarım hırsızlar artık yakalanır.

15 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU ALIKOYAN KADIN SERBEST!

Milyonlarca kişinin izlediği Müge Anlı’nın ATV’de sunduğu programa başvuran bir baba 15 yaşındaki lise öğrencisi kızının; 34 yaşındaki komşusu Arife adlı bir kadın tarafından konsere gideceğiz diye götürüldüğünü anlatarak yardım istedi…

Yasemin adlı 19 yaşındaki bir genç kız, programa başvurarak Arife’nin kendisine mekânda gecede 2 bin lira kazanacağını söyleyerek evden kaçıp yanına gelmesini teklif ettiğini ve Asu’nun da bu kadının yanında olduğunu ihbar etti.
Programın gücü…

Yasemin ile Arife’nin buluşmasında Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polisler kadını kıskıvrak yakaladı… ATV kameraları da bu yakalamayı kayıt altına aldı.
Baba, 3 aylıkken annesi ölen kızını tek başına büyütmüş; 11 gündür kızının bulunması için uğraşıyor adamcağız…

34 yaşındaki komşu kadın Arife kendi 5 yaşındaki çocuğunu terk edip, komşunun 15 yaşındaki çocuğunu mekanlarda çalıştırmak üzere götürüyor…

Arife “Asu kendine zarar verecekti’ demiş; Müge Anlı haklı olarak isyan etti:

“Sen babasına söyleyecektin. Tedavisi çocuğu alıp götürüp gece mekanında bırakmak mı?” dedi…
Kız çocuğu, kadının bıraktığı mekânda bulunuyor, polis tarafından teslim alınıyor.

15 yaşındaki çocuğu kaçıran kadın ise serbest!

Müge Anlı da haklı olarak Arife’nin tutuklanmadığına itiraz etti…

Babası programa çıkmasaydı, kız bulunmamış olmasaydı o çocuğun akıbeti nice olacaktı?

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?