USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Görünen Köy!

29-08-2022

Bursaspor öyle bir durumda ki bizler de nasıl davranacağımızı şaşırıyoruz. Sabredelim, destek olalım dişimizi sıkalım diyoruz; ancak takımı görüp ileride yasanacakları az çok tahmin edince "Daha fazla zaman kaybedilmemeli ve kadro güçlendirilmeli" diye düşünmeye başlıyoruz.
Bursaspor için lig 5 Eylül'de Afyon deplasmanında başlıyor. Hazırlık döneminde ortaya konan performansa göre kadronun takviyeye ihtiyacı olduğu gün gibi aşikar.

Tamam "Sabır" falan deniyor, hatta "Bir kaç yıl sabır" falan deniyor da, öyle bir sabır bu şehirde yok.
Bunu hepimiz biliyoruz. Olmaması da gayet doğal. Süper Lig şampiyonluğu yaşamış bir kulübün taraftarı üçüncü ligde bile hedefsiz olmayı nasıl sindirebilir? Buna nasıl sabredebilir ?
Bakmayız siz "Amatöre düşsen bile" nidalarına. Tamam o nidaları atanlar ölseler terketmezler kuluplerini bunu biliyoruz; ancak bu kulüp amatörlerde oynasın diye de kurulmadi. Bu şehrin bu onuru, gururu var.
Ayrıca gençler biraz parlasa hop birileri kandırıp götürüyor. Yine olmayacağı ne malum?
Hiç sözleşmeler bu kez sağlam falan demeyelim. Gitmeyi kafasına takan oyuncu her şeyi göze alıp gidiyor.
Gecen gün de yazdım yönetim bir tercih yaptı ve tahtayı açmaýip gençlerle lige gireceğiz dedi. Şehir de bu karara "Gereken muhalefeti göstermeyerek, desteği vermeyerek" uydu.
Ancak görünen köy kılavuz istemez.
Bundan sonra yaşanacaklar da gün gibi ortada.
Olası başarısız sonuçlarda "Tahtanın açılması için" sesler daha gür ve sert bir şekilde yükselmeye başlayacak. Yönetimin de bu konuda elinden gelen bir şey olmayacak.

BAŞKAN ALİNUR AKTAŞ EL ATMALI

Ancak mevcut yönetimi olusturan kent yönetiminin devreye girmesi gerekecek.
Buyuksehir Belediye Başkanı  Alinur Aktaş topa girdi ve  olur olmaz kişilerin yönetime gelmemesi adına ortaya bir yönetim çıkardı. İyi de yaptı. O yönetim de elinden geleni yaptı şu ana kadar. Ancak yetmiyor. Bundan fazlası gerekiyor. O fazlası için de gereken belli.
Bursa şehri Bursaspor'un düşmesiyle her öğesi ile küme düştü. İşi uzatmaya gerek yok. Alt lig takımlarına karşı bile pozisyon bulamayan bu genç kadro ile Bursaspor bu ligde ancak düşmemeye oynar.
O yüzde Başkan Alinur Aktaş transfer yasağının kaldırılması içi çalışmalara başlamalı.
İbrahim Yazıcı döneminde yani 2008 yılında 4-5 saat içinde Bursaspor'un önünü açacak para kentin ileri gelenlerince toplanmıştı. Bir buçuk sene sonra da sampiyonluk gelmişti. Şimdi bizlere "Siyaseti karıştırmayın" diyenler de o şampiyonluğu doya doya kutlamışlardı. Eyvallah tabi ki kutlayacaklar; ama o zaman ne yapıldıysa simdi de aynının yapılmasına itiraz etmemeliler.
Bursa şehrinin sahip olduğu imkanların ve gücün harekete geçirilmesi gerekiyor. Bunu yapacak merciler de belli. Tam 28 sanayii bölgesinde yüzlerce fabrikası olan bir şehirde devede kulak bile olmayan bir para için koskoca Bursaspor ve yüzbinlerce taraftarı bu utancı ve sıkıntıları yaşamamalı.
Kent yönetimi bu işe el atarsa kısa sürede halledecektir,  halletmelidir de.
Zira bu Bursaspor'un yukarılara doğru gideceği herhangi  yol yok.
Bu ligin kurdu Sportif Direktör  İsmail Ertekin de zaten net olarak "Üst lige çıkmak için takviye gerekiyor" dedi mi? Dedi.
O cümlenin üstüne zaten bir şeyler söylemek bile gereksiz.
Bursaspor üst lige çıkarılmak isteniyorsa gereken yapılmalı.
Bu işi sabır veya romantik altyapı söylemleri ile uzatmanın alemi yok.
Hedefe gideceksen yeterli kadron olacak.
O yeterli kadro şu an olmadığına göre de yapılması gerekeni yukarıda yazdım.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?