USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DESTEK- ZAMAN- SABIR ŞART

27-08-2022

TSYD’nin etkinliğinde basın mensupları ile buluşan Futbol Şube Sorumlusu M.Zahit Yanar ile Sportif Direktör İsmail Ertekin ve Teknik Direktör Tahsin Tam’ın yeni sezona ve yarınlara yönelik önemli açıklamalarını dinledik.

30 yılı aşkın bir süredir tanıdığım dostum Ertekin deneyiminin/birikiminin getirisiyle  ‘inşallah-maşallah’ benzeri nitelemelerle ‘iyi günler ileride’ gibisinden taraftara ‘penbe mektuplar’ yollayan teknik direktörlerden değildir. Keza kalfalık dönemini usta hocaların yanında tamamlayıp ustalık dönemine geçen Tahsin Tam taraftara şirin görünmek isteyen antrenörler gibi umut dağıtmak yerine dobra dobra konuşan bir profil çizdi...

Basın mensuplarının sorularına kurmayların verdiği yanıtlara göre özetleyip başlıklarla değerli okurlarla paylaşmak istersek izlenimlerim şöyle:

-Teknik kadro, öncelikle taraftara ardından da yönetime çok güveniyor.

-Gençlerden oluşan mevcut kadroda yarınlarda maddi olarak Bursaspor’a ve Türk futboluna büyük katkı yapacak yeteneklerin olduğu inancındalar.

-Ne var ki; 16-19 yaş aralığındaki bu gençlerden verim alabilmek için pişmeleri gerek yani zamana ihtiyaçları var sabır şart.

-Şampiyonluk ya da Play-Off gibi hedef koymaktan kaçınıp Bursaspor’a yakışan mücadeleci-hırslı bir oyun formatı sözünü veriyorlar.

Yani umut var garanti yok.

-Herkesin merak ettiği ve beklediği ‘transfer tahtasının’ açılması mevcut koşullarda imkânsız, çünkü 3.5 milyonluk Bursa’dan hiç destek yok! Kulüp bütçesi yönetimin ve sponsorların katkılarıyla yürüyor.

-Bir önceki yönetimin gerek transfer gerekse icraatlarıyla Bursaspor’u büyük mali kaosa soktukları iddiasındalar. Öyle ki yapılan 21 transferin neredeyse tamamına yakını incelemelere göre futbolcu ve maddi bazda hem şaibeli hem de şüpheli!

-Gruptaki rakipler sorulduğunda çok transfer yapan Amed, Esenler Erok, Menemen, Tarsus İdmanyurdu ve Şanlı Urfa gibi kulüplerin dikkat çektiği görüşündeler...

Son olarak Bursaspor’un geride kalan sezonları genelde 3-5 teknik direktörle tamamladığı yolundaki hatırlatmama verdikleri cevap ile bitirelim:

‘Hocam biz Bursalıyız, gidecek yerimiz yok. Gitsek de kalsak da buradayız çünkü biz Bursasporluyuz...’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?