USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İyi Partili kadınlar Bursa'da 6 ayda 50 bin ev ziyaret edecek

20-08-2022

  İyi Partili 3 kadın parti yöneticisi ile buluştum; İyi Parti Genel Merkezi Kalkınma Politikaları Sanayiden Sorumlu Başkan Yardımcısı; Kalkınma Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Özgür Şimşek,

Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsniye Pıtırlı, Toplumsal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Semra Doğan

Semra Doğan ile Özgür Şimşek’i yıllar öncesinden tanırım. Hüsniye Pıtırlı’yı da İyi Parti il yöneticiliği ile tanımıştım…

“6 ayda 50 bin ev ziyareti” İl Kadın Politikalarının oluşturduğu, Semra Doğan ile Özgür Şimşek’in de desteklediği bir proje… 

Hüsniye Pıtırlı proje hakkında bilgi verirken, bir ayda 10 bine yakın ev ziyareti gerçekleştirdiğini söyleyince başta inanmakta zorluk çektim…
Hemen tüm belgeleri, ilçelerden gelen raporları ve planlama tablolarını gösterdiler. Doğru…

Özgür Şimşek teknik insan, makine mühendisi. Planlamayı, Excel tablolarını, çalışma ve raporlama sistemini oluşturmuş…

Semra Doğan da tarama yöntemini önermiş… Yani randevu almadan, çat kapı gitme yöntemi!

Hüsniye Pıtırlı projenin 3 ay önce oluşturulduğunu, teknik ve kadro hazırlıklarının 1,5 ay kadar sürdüğünü anlattı…
Titizce hazırlanmışlar. Ev ziyaretleri yapacak olan İyi Partili Kadın kadrolara etkili iletişim ve ikna yöntemleri hakkında eğitim verilmiş.

Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsniye Pıtırlı “Aslında 2022 yılının Ocak ayından beri ev ziyaretleri yapılıyorduk. Şimdi ise ‘6 ayda 50 bin ev ziyareti’ projemiz kapsamında belli bir program dahilinde planlı, sistemli, hedef doğrultusunda ev ziyaretleri gerçekleştiriyoruz…”

1 AYDA 9 BİN 38 HANE SAKİNİ İLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞÜLMÜŞ!

Semra Doğan ise tarama sistemini detaylandırdı:

“Biz tarama sistemiyle çalışıyoruz. Sitelerdeki bloklara giriyoruz. Kapıları çalıyoruz. Açanlarla tek tek görüşüyoruz. Genel Başkanımız Meral Akşener’in selamını götürüyoruz. Broşürlerimizi veriyoruz…”

Projenin planlamasına yönelik ; Özgür Şimşek şunları söyledi:

“Proje kapsamında 17 ilçeyi planladık. Her ilçenin günde kaç ev ziyaret edeceği, haftalık ve aylık hedefleri hepsi belli. Projeye yönelik geri dönüşleri yani raporları da belli bir sisteme bağladık. Tüm ilçeler günlük, haftalık, aylık hedeflerine uyuyor, hatta fazlasını hayata geçiriyor.”

Hüsniye Pıtırlı ise şunları söyledi:

“Bugüne kadar 18 ilçede 9 bin 38 ev gezmişiz. Bu ziyaretlerde bir ay içerisinde 283 üye kaydettik.

Her gün kaç ziyaret yapıldığı, ziyaret edilen vatandaşların talepleri, sorunlar ve bizden beklentileri de dahil olmak üzere ilçelerden düzenli rapor geliyor… Sahada çalışan İyi Parti üyesi kadınlar görüşmeleri sürekli not alıyor.”

Bu tür ziyaretlerde Bu tür ziyaretlerde kimi zaman ev sahibi kapıyı açmaz! Peki bu 9 bin 38 hanelik ziyaret sayısına o anda evde olmayan ya da kapılarını açmayanlar dahil miydi?

Hep bir ağızdan yanıtladılar:

 “Hayır; evde olmayan ya da kapıyı açmayanlar dahil değil; 9 bin 38 kapının açıldığı, vatandaşla yüz yüze görüşmenin yapıldığı hane sayısı…”

‘1. SIRADA HAYAT PAHALILIĞI; 2. SIRADA HASTANE RANDEVUSU!’

Pıtırlı’ya vatandaşın öncelikli talep ve dile getirdikleri sorunları sordum; şunları anlattı:

“Birinci sırada hayat pahalılığı yer alıyor.  Vatandaşların getirdiği sorunlar arasında hastanelerde randevu alamadıkları için sağlık hizmetine ulaşamadıkları; eğitim almış çocuklarının işsiz kalması, gençlerin yurt dışına gitmek istemeleri gibi konular yer alıyor…”

 Peki, “6 ayda 50 bin hane ziyareti” projesi Genel Merkez’e mi, Bursa İyi Parti il teşkilatına özgü bir proje miydi?

Hüsniye Pıtırlı yanıtladı:

“Bu Bursa’da oluşturulan bir proje, Bursa’nın çalışması. Türkiye genelinde örnek alınmaya başladı. Genel Başkanımız Meral Akşener de bu proje kapsamında bir ziyarete katılmak istiyor…”

Peki böylesine makro bir çalışmayı hayata geçirecek kadın kadroları var mıydı?

Pıtırlı, Doğan ve Şimşek hep bir ağızdan “Elbette var” dediler.

Pıtırlı Ekledi:

“Bursa’da 7 bin 673 kadın üyemiz var ve bu sayı her gün artıyor. Kadınlar ve gençler İyi Parti’ye büyük ilgi gösteriyor…”

‘SAHADA VATANDAŞTAKİ DEĞİŞİMİ GÖRÜYORUZ’

Saha çalışmalarında sıkıntı yaşayıp yaşamadıklarını sordum; Pıtırlı, Doğan ve Şimşek aynı şeyleri söyledi:

“Sahada sorun yaşanmıyor. Zaten sahadaki kadınlarımız etkili iletişim ve ikna eğitimleri aldı.

Herhangi bir sorun çıkmadı, ama olası bir sorunda kriz yönetimini de biliyorlar.

Sürekli sahada olduğumuzdan vatandaştaki değişimi çok net gözlemleyebiliyoruz.

Milletvekili seçimlerinde kimi zaman tepkiyle karşılaştığımız mahallelerde şimdi çok sıcak karşılanıyoruz.

İyi Parti’nin Bursa’da ciddi bir yükselişte olduğunu gözlemliyoruz. Özellikle kadınlardaki değişim artık gözle görülür halde.”

16 Ağustos 2020 tarihinden bu yana Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olan Hüsniye Pıtırlı “Bugüne dek tüm çalışmalarımızı Genel Başkanımız Meral Akşener’in önderliğinde ve İl Başkanımız Selçuk Türkoğlu’nun öncülüğünde hayata geçirdik.

Genel Merkez tarafından başlatılan Güneşin Kadınları Kooperatifi’ni Bursa’da kurduk. Göreve geldiğimizden buyana kadın üye sayımızda yüzde 125 oranında artış sağlandı” diyor…  

MOSBO KAFE

Yeri gelmişken; buluştuğumuz yer, Ata Bulvarı’nda 23 Nisan Mahallesi’nde Mosbokafe’ydi… Çok hoş bir yer, ortaklardan biri Özgür Şimşek, diğeri Jeoloji Mühendisi Bekir Özdemir ve İnşaat Mühendisi Murat Onat…

Nezih bir mekandı. Söyleşinin ilerleyen saatlerinde Serpil Aslantürk de kısa süreliğine de olsa bize katıldı. Açılalı bir yıl kadar olmuş, geç de olsa Özgür Şimşek’e ‘Hayırlı olsun’ diyelim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?