USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

OLACAK İŞ DEĞİL!

29-07-2022

Sayın TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin sık sık tekrarladığı bir cümle var!

"Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olmak..."

Çok haklı!

Mesela TFF 1. Lig’de yeni sezonda VAR uygulamasına geçilecekmiş. İyi güzel de İngiltere, İtalya, Fransa’da alt liglerde böyle uygulama yok. Çünkü hakem sayısı ve teknoloji açısından büyük bir sıkıntı var bu işin içinde...

Mesela; yabancı VAR hakemi getirileceğini açıkladılar.

Ama sizin sahadaki FIFA hakeminiz dahi İngilizce bilmiyor!
Yabancı VAR hakemi ile sahadaki hakem nasıl anlaşacaklar? Araya yeminli tercüman mı koyacaksınız?
Sayın Büyükekşi’ nin buna benzer ondan fazla konu sayarım, bilgi sahibi olmadan fikir yürüttüğünüz veya yanıltıldığınız!

Bu arada ülkemizde VAR görevi yapanlar 250 avro alıyor. AVAR ise 120 avro...
Yabancı VAR minimum 2.500 avroya gelir. Bunun seyahat ve konaklaması hariç.

Öte yandan TFF'nin 1. Lig Play-Off sistemi ile ilgili almış olduğu kararı hayret ve şaşkınlıkla karşıladım. Haluk Ulusoy döneminden itibaren ilk ikinin direkt, arkasındaki 4 takımın Play-Off oynayıp 3.takımın da bu şekilde Süper Lig'e çıktığı sisteme geçildi.

Şimdi geldik bugüne... Ne oldu da 3. olana tek maç oynatan, 7.'nin de Play-Off'a katıldığı sisteme geçildi. Kim bu dâhiyane fikri yeni federasyon başkanımız Mehmet Büyükekşi'ye sundu bilemiyorum. Büyükekşi göreve gelir gelmez hızlı bir başlangıç yapıp radikal kararlar alındı, bizler de iyimser olmuştuk. Ama bu alınan kararın detaylarına baktığımızda acayip bir karar olduğunu gördük.

Sezonu 3. bitiren ekibi-hiç maç oynamadan- finale kadar 3 maç oynayarak pestili çıkmış yorgun bir takım ile karşılaştırmak istiyorsanız fazla yorulmaya gerek yok. Bence ilk sisteme dönüp ilk 3'ü Süper Lig'e alın, bitsin. Ya da sosyal medyada paylaşıldığı gibi maçları oynatma, penaltı atışlarıyla kimseyi yormadan Süper Lig'e çıkan 3.takımı belirleyin…

Böyle şey olur mu demeyin sakın, Somut bir örnekle konuyu kapatayım. Bu sezon 3. Lig'e çıkan Malatya Arguvanspor grup sisteminde oynanan Play-Off'ta Gaziantep Ankaspor-Talasgücü maçını tribünden izledi. Gaziantep Ankaspor maçı kazanınca Arguvanspor ile puanları eşitlendi. O karşılaşmanın bitiminden sonra Malatya ekibi sahaya indi futbolcular eşofmanları çıkarıp formaları giyerek Gaziantep Ankaspor ile seri penaltı atışları yaptı, 5-4 kazanıp profesyonel lige çıktı.

‘Biz TFF 2. Lig’deyiz bütün bunların Bursaspor ile ne ilgisi var’ demesin kimse...

Sevgili Başkanımız her fırsatta ‘Biz bu ligde kalıcı değiliz’ diyor ya... 

Her Yeşil Beyazlı sevdalısı gibi eninde sonunda 1. Lig’e döneceğimiz inancı ve umuduyla dile getirdim düşüncelerimi...

Çünkü gün gelecek ucu Bursaspor’a dokunacak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?