USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TESADÜF DİYE BİR ŞEY VAR MI?

14-07-2022

Ayrıca biriyle ilk kez çevrimiçi olarak konuştuğunuz ve ilgi alanlarının sizinkiyle neredeyse aynı olduğu bir duruma da gelebilirsiniz, bu da bir tesadüf mü? tesadüf diye bir şey var mı? Bu birçok insanın merak ettiği bir şey. Merriam-Webster ve Ekşi sözlüğüne göre tesadüfün tanımı:

1. Aynı anda tesadüfen meydana gelen, ancak bazı bağlantıları varmış gibi görünen olayların meydana gelmesi

2. örtüşme fiili veya durumu: YAZIŞMA

Ama bu şeyler neden oluyor? Öyleyse bunu Çekim Yasası perspektifinden gözden geçirelim. 

TESADÜFLER DİYE BİR ŞEY BİRŞEY VARMIDIR?

İşte olay şu ki, yukarıda bahsedilenler gibi zaman zaman ortaya çıkan şeyler var. Ve açıklamakta zorlanırlar, ancak merak etmeniz gereken tek şey, bunların gerçek tesadüfler olup olmadığı veya Çekim Yasasının işleyip işlemediğidir . Her ikisinde de doğruluk olabileceğini düşünebilirsiniz, ancak bunu daha ayrıntılı inceleyelim, belkide bir sonuca varabilirsiniz. Gerçekliğinizi yaratan siz olduğunuz için her zaman bir şeyi hatırlamanız gerekir. 

GERÇEKLİĞİNİZ YARATILIŞINIZIN SONUCUDUR

İşte olay şu, hayatınızda meydana gelen birçok şey kontrolünüz dışında olabilir ve bunların ne olduğunu bileceksiniz. Ancak hayatınızda meydana gelen durumların çoğu kontrolünüz altında olan şeylerdir. Farkında olmayabilirsiniz, ancak bilinçaltınız, hayatınızda olanlarda büyük bir rol oynar. Bu nedenle, bilinçaltınız ister ve enerji fiziksel planda tezahür eder. 

Bu nedenle, düşüncelerinizin sürekli bilinçaltınıza sızacağı ve belirli bir frekansı yaymanıza neden olacağı anlamına gelir. Bu nedenle, bilinçli olarak farkında olmasanız bile, çok fazla odaklandığınız her şeyi kendinize çekeceksiniz. 

Bu nedenle, daha önce bahsedilen örneğe dönersek, alışılmadık bir isim duyarsanız ve onu düşünmeye devam ederseniz, o ismi her yerde görmeye veya o ismi duymaya başlayacaksınız. Sosyal medyada bu isme sahip kişilerle karşılaşacaksınız. Haberlerde veya radyoda dinlersiniz veya başka yerlerde adını görürsünüz. O isme odaklandığınız için artık o ismi sürekli duyduğunuz ve gördüğünüz farklı kaynakları kendinize çekiyorsunuz. 

Bunun bir tesadüf olduğunu düşünebilirsin, ama onu kendine çektin. Bu nötr bir şey olduğu için ne olumlu ne de olumsuz bir şey, ama önemli değil. Bu, Çekim Yasasının nasıl çalıştığının bir örneğidir. Neye odaklanırsanız o genişler ve benzerini çeker.

Evren, sizin ve diğer herkesin ona gönderdiği her şeye yanıt verir. Bu, bir kişinin hayatında başka birinin yardımını gerektiren bir şeyi tezahür ettirmek istediği bazı durumlarda da işe yarayabilir. 

Örneğin, tesisat sorununuz varsa ve tesisatçınız yoksa, ancak iyi bir tesisatçı bulmaya odaklanıyorsanız, dışarı çıkıp kahve içerken “tesadüfen” bir tesisatçıyla karşılaşabilirsiniz. Örneğin, bir sohbet başlatmak için arkadaşınıza bir tesisat sorununuz olduğunu söyleyebilirsiniz. Arkanızda duran kişi konuşmaya kulak misafiri olur ve sorunu çözmek için aradığınız tesisatçı olur. 

ÇEKİM YASASI PERSPEKTİFİNDEN TESADÜF DİYE BİR ŞEY YOKTUR 

Çekim Yasası açısından düşündüğünüzde tesadüflerin olmadığı fikri rahatsız edici olabilir. Ama şu var ki, neye odaklanırsanız onu Evrene yaydığınızın farkındalığına sahipsiniz. Dolayısıyla bu, hayatınızdaki deneyimlerden memnun olup olmadığınızı düşünmenizi sağlayacaktır. Cevabınız “evet” ise, olmasını istediğiniz şeyleri Evren'in başına getiriyorsunuz demektir. 

Ancak, hayatınıza bakıyorsanız ve gidişattan memnun değilseniz, bu aynı zamanda bazı değişiklikler yapmanız için bir uyanma çağrısıdır. Belirtildiği gibi, olan bazı şeyler tamamen kontrolünüz dışındadır. Ama kontrolünüzde olan şeyleri ve hayatınızın nasıl sonuçlandığını bir düşünün. Evrenin ona verdiğiniz her şeye nasıl tepki verdiğini görmek için yapabileceğiniz bir alıştırmanın üzerinden geçelim. 

HAYATINIZDA YAŞANMIŞ TESADÜFLERİ DÜŞÜNÜN VE SONRA HAYATINIZI DEĞERLENDİRİN

Hayatınızda meydana gelen her tesadüfü hatırlamayabilirsiniz, ancak bazıları unutulmazdır. Bir not defteri alın ve tesadüf gibi görünen ve hatırlayabildiğiniz her şeyi yazın. Muhtemelen, birini düşünmek gibi görünen birçok olayı canlandıracaksınız veya aniden ortaya çıkacaklar. Meydana gelen tuhaf şeyleri fark ettiğinizde, hayatınızın nasıl sonuçlandığını kader denilen döngüyü tekrar değerlendirin.

Belirtildiği gibi, bir durumla doğmak veya olmak istediğinizden daha kısa olmak gibi bazı şeyler kontrolünüz dışında olabilir. Ve mesele şu ki, kendinizle ilgili bu şeylerden ne kadar hoşlanmadığınıza odaklanmak istemezsiniz, yoksa onlar hakkında daha kötü hissetmenize neden olacak durumları kendinize çekersiniz. 

Başarı seviyenizi, arkadaşlıklarınızı ve diğer ilişkilerinizi değerlendirmek istiyorsunuz ve tüm bunların sürekli olarak sahip olduğunuz düşünce ve duygularla bir bağlantı olduğunu göreceksiniz. Bu, pek çok insana hayatlarında arzu edilen şeylerden daha azını çektiklerini fark etme fırsatı verir ve onlara istedikleri şeyleri çekmeye başlamak için değişiklik yapma şansı verir. 

Şunu unutmayın, Çekim Yasası perspektifi söz konusu olduğunda tesadüf diye bir şey yoktur ve realitenizin yaratıcısı sizsiniz, yani çoğu zaman!

Murat Başaran instagram : www.instagram.com/muratbasaranakademi

Youtube: www.youtube.com/muratbasaranakademi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?