USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Minik Ali Keskin ödüle doymuyor!

05-07-2022

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen  XIII International Competition for Musicians – Performers and Composers"Romanticism: Its Origins and Beyond”Dedicated to the Memory of Elena F. Gnesina June 20 – 30, 2022 Moscow’ müzik yarışmasına Çin, Japonya, Rusya ve Kazakistan'dan yarışmacılar katıldı. Türkiye'den yarışmaya katılan Ali Keskin ikincilik ödülüne hak kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Ali Keskin çalışmalarını Elena Çekiç nezaretindeki Müzik Akademisi’nde sürdürüyor.

Ali Keskin 13-16 Haziran tarihlerinde İzmir’de bu yıl yedincisi düzenlenen Mozart Akademi Uluslararası Piyano Festivali ve Yarışması’ndan iki ödül birden kazanarak döndü.

Jüri değerlendirmeleri sonucunda birincilik ödülünün verilmediği yarışmaya 300’ün üzerinde öğrenci katıldı.  Kategorisinde en iyi performansı sergileyen Ali Keskin ikincilik ödülünü almaya hak kazandı. Ayrıca jüri üyeleri Ali Keskin’i i En İyi Türk Eseri İcra Ödülü'ne layık gördü.

300'ün üzerinde öğrenci katılım sağladığı festivalde 4 ayrı yaş kategorisinde 100’e yakın piyano öğrencisi yarıştı.

Her iki yarışmaya hazırlık sürecinde hoca olarak Elena Çekiç’in yanı sıra Tamara Poddubnaya ile Gulsin Onay da katkı sundu…

Ali Keskin’i ve ailesini, tabii ki başta Elana Çekiç olmak üzere öğretmenlerini kutluyorum…

ELENA ÇEKİÇ MÜZİK AKADEMİSİ ÖĞRENCİLERİNİN BAŞARILARI

Elena Çekiç Ali Keskin’in yanı sıra Bursa’da çok sayıda müzik alanında yetenekli, ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrencileri  yetiştiren bir müzik insanı.

Bursa’daki varlığı şehrin yetenekli çocukları açısından bir şans…

Çekiç’in sosyal medya sayfasında 3 Temmuz’da yaptığı şöyle bir paylaşım var:

“Ve Beren Eker 9th İnternational Piano Competition “Ischia” 1. oldu!  Çok yoğun, eğlenceli ve bol çalışmalı bir hafta geçirdik. Ama bu güzel sonuç bütün yorgunluğumuzu aldı. Bu muhteşem organizasyon İçin Duo Monti Bianco’ya çok teşekkür ediyoruz.

Aslında Pandemi öncesi katılmak istediğimiz İtalya’daki bu yarışma için bize imkan ve olanak sağlayan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Beyefendiye, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüseyin Buran’a; Bursa Orkestrası Şube Müdür V. Muhterem Çevik’e teşekkür ediyoruz…”

Ve teşekkürlerinden anlıyoruz ki, İtalya’dan birincilikle dönen bu ekibe Bursa Büyükşehir Belediyesi çok isabetli bir destek vermiş. Bir teşekkür de benden…

8 Haziran’da ise Gözde Fikir (12), Asya Çekiç (11) ve Pelin Öztürk’ten oluşan “Trio Nota Bene" Kazakistan’ın başkenti  Nur-Sultan’da düzenlenen II. Uluslararası Piyano Toplulukları Festivali kapsamında düzenlenen Qosalqa Yarışması’ndan birincilikle ödülle döndü!

Kazakistan Kültür Bakanlığı ve Kazak Ulusal Sanat Üniversitesi tarafından düzenlenen yarışma "triolar, piyano düetleri ve kuartetler" arasında yapıldı. Tirio Nota Bene; Gözde Fikir, Asya Çekiç ve Pelin Öztürk Ortaokullar arası müzik bölümü öğrencileri grubunda yarıştılar.

Onları özveriyle çalıştıran öğretmenlerine gelince; Elena Çekiç ve Natalya Yudin…

1998 VE ÖNCESİNDE ATILAN TOHUMLAR
Bursa’da Senfoni Orkestrası’nın kuruluşuna öncülük eden herkesi saygıyla anıyorum. Bursa’da klasik müzikte attıkları tohumlar yeşeriyor. Hiçbir şey kendiliğinden olmuyor.

1995’te Uludağ Üniversitesi bünyesinde dönemin rektörü Prof. Dr. Ayhan Kızıl'ın desteği ile "Yaylı Çalgılar Oda Orkestrası” ile aynı yıl Bursa Filarmoni Derneği kurulmuştu. 1996’da ise dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker'in öncülüğünde, "Nefesli ve Vurma Çalgılar Topluluğu" kuruldu.

Bu iki müzik topluluğu üniversite ve belediyenin ortak kararıyla 1998’ de Şef Hikmet Şimşek’in danışmanlığında "Bursa Senfoni Orkestrası’na dönüştü.

Ardından da 23 Eylül 1998’de Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) kuruldu. Mevcut orkestranın sanatçıları da Bakanlık sınavına girerek BBDSO’da dahil oldu. Aynı yıl BUÜ Konservatuarı da kuruldu.

Ve artık Bursa’da senfoni dinleyici kitlesi oluştu.  Merinos AKKM’de sezon boyunca her Perşembe günü düzenlenen BBDSO konserlerine Bursalılar büyük ilgi gösteriyor. Bazı konserlerde önceden almadıysanız, bilet bile bulamıyorsunuz.

ONKOLOJİ SEMPOZYUMU

Uludağ Tıbbi Onkoloji Sempozyumu’nun 8’incisi Meme kanserinde “Karsinogenez, Kalıtım, Tarama, Tanı, Tedavi, Beslenme ve Kaliteli Yaşam” ana temasıyla gerçekleşti.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sempozyum Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ve Pittsburgh Üniversitesi tarafından düzenlendi.

 Sempozyuma Türkiye’nin farklı illerinde meme kanseri konusunda çalışan çok sayıda akademisyen katıldı…

Pittsburgh Üniversitesi   Meme Cerrahisi Ana Bilim Dalı Direktörü Prof. Dr. Atilla Soran  Türkiye’de çok sayıda uzmanla birlikte yürüttükleri “Türk Çalışması”nın meme kanseri tedavisinde ezberleri bozduğunu ve Türkiye’nin bu alanda çok ileri noktada olduğunu  anlattı…

BUÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Türkkan Evrensel ise sempozyumda bilgi ve tecrübe paylaşımının önemine dikkat çekerek erken tanı ile bu hastalığın kader olmaktan çıkacağını belirtti.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz ise Tıp Fakültesi’nde yürütülen çalışmaların gurur kaynağı olduğunun altını çizdi. Kılavuz, üniversitenin yeni bölümler açılarak büyümesi yerine mevcut fakültelerde eğitim kalitesinin arttırılması için çalıştıklarını aktardı.

Sempozyumda katılımcılar moderatörlere sorularıın yönelttiler. İkinci gün ise Onkoloji hemşireleri için kurs düzenlendi.

ONKODAY VE HALK GÜNÜ

Podyum Davet’te düzenlenen Halk Günü’nde Meme kanserini temsil eden pembe kurdelelerle süslenmiş Podyum Park etkinlik alanında yapılan dans gösterisinde kanserle mücadelede egzersizin ve hareketin önemine dikkat çekildi.

Pembe tişörtlü kadınlar hayat kurtaran mesajların olduğu pankartları taşıdılar.
Podyum Davet Mercan Salonu’nda Prof. Dr.  Yeşim Mumcu’nun yönettiği oturumda Uzman Dr. Eyüp Çoban, Doç. Dr. Adem Deligönül, Prof. Dr. Nimet Haşıl Korkmaz, Diyetisyen Leyla Karakaş sunumlarını yaparak soruları yanıtladı.

Halk Günü’nde konuşan Onkoday Başkanı Füsun Önen, 25 yıllık bir dernek olarak amaçlarının kanser hastalığı koşununda farkındalık yaratarak hastalığın erken teşhisini sağlamak ve çocuk ve yetişkin hastaların tedavileri boyunca yol arkadaşlığı yapmak olduğunu vurguladı.

Oturumun sonunda 25 yıldır Onkoday destekleyen gönüllülere teşekkür plaketleri verildi.

ONKODAY’ın 25 yıllık çalışmalarının anlatıldığı fotoğraf sergisinin de yer aldığı etkinlik, verilen kokteylin ardından Cenk Yüksel konseri ile devam etti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?