USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

LİGİN EN BÜYÜK STADI BURSA’DA

28-06-2022

Bursaspor yeni sezonda yeni teknik kadrosuyla hiç alışık olmadığı bir kulvarda ve bugüne kadar hiç denemediği farklı bir hedef için mücadele verecek.

Tamam teknik komuta merkezi yeni de; takım eski... Geçen sezon ana ve ara transferde kadroya katılan 21 yeni isimden bildiğim kadarıyla elde kalan 4 oyuncu var. Bu durumda kadronu iskeleti alt yapıdan gelenlerle oluşturulacak... Başkan ve teknik sorumluların demeçlerinden anlıyoruz ki transfer tahtası açılamayacak. İki grupta toplamda 39 takımın yarışacağı TFF 2.Lig tam anlamıyla bir cadı kazanı! Sadece kadronun güçlü olması yetmez; stat ve zemin sorunları, ulaşım sıkıntıları ve de gözden ırak olmanın getirileri de işin çabası. Geçen sezon bu ligde gerek saha içinde gerekse tribünlerde hatta soyunma odası koridorlarında nice kaoslar ve hakem katliamları yaşandı, kan aktı ama spor medyasının gözü Süper ve TFF1.Lig’de olduğu için basına yansımadı. Onun için diyorum; Bursaspor’u çok zorlu bir süreç bekliyor...

Değerlendirmelerinize bakarsak; 1.Lig hedefiyle maratona başlanacak çıkılacak ama oraya giden yol bir hayli engebeli ve de meşakkatli. Camia haliyle hemen başarı bekliyor. Nasıl olacak bu iş?

Şüphesiz karamsar olmanın bir anlamı yok ama Sportif Direktör İsmail Ertekin’in son açıklamasına bakılırsa hocada bu konuda ‘Bizden hemen başarı beklemeyin’ diye başladığı cümlesini ‘3 yıl sonra Süper Lig’deyiz’ diye noktalıyor.

Diyelim ve dileyelim ki; Bursaspor bu sezon sonu 2. Lig’den bir üst lige yükseldi. Bir sonraki sezonda yine başarılı olarak Süper Lig’e çıktı. Bu durumda sevgili Ertekin’in söylediği o ‘üçüncü sezon’ opsiyonu ne olacak? Anladığım kadarıyla hocamız öğrencilerinin bu lige uyum, adaptasyon, alışma, tanışma adına bir sezonluk kredi istiyor. Bir bakıma da haklı;  1. Ligi bilen oyuncular gerek bazen o bile yetmeyebilir. Çok taze bir örnekle devam edelim. Son Karacabey-Bodrum Play-Off finalinin dumanı hala tütüyor belleklerde. Tahsin Tam’ın eski takımında İnegölspor’dan tanıdığımız kaleci Ali Türkkan, yine 2013’de Bursaspor formasını giyen stoper Onur Akay gibi bu lige aşina futbolcular vardı. Keza Burhan Eşer, Yekta Kurtuluş ve benzeri futbolun gezginleri tecrübeli isimleri de gördük. Buna rağmen; ancak Play-Off’dan hedefi buldular. Bu da diğer takımların ne denli güçlü olduğunun bir göstergesi...

Hocam bize gelen soruların ağırlığını Bursaspor’un yeni sezonda maçlarını Timsah Arena’da oynayıp oynamayacağı oluşturuyor. Malum 43.500 kişilik stadımızın elektrik, su doğal gaz ve maç günleri personel giderleri bir araya gelince bir hayli yüksek bedel oluşuyor. Seyircimizin yeterince maçlara itibar göstermeme olasılığı da endişe yaratıyor...

Böyle düşünenler haklı; 2.Lig’deki kulüplere bakılırsa Bursa ve Diyarbakır ile Urfa dışındaki takımlar stat kapasiteleri çok düşük. Timsah Arena bu alanda açık ara lider. Sarfiyat konusuna gelince Bursaspor’un halen 1 milyon TL. dolayında elektrik borcu var.

Ancak işin bir de manevi bir yönü var... Siz maçları ekonomik olsun diye İbrahim Yazıcı’da oynatırsanız, zaten küme düşmenin ezikliği yaşayan taraftarı mabedinden ayırır, daha ağır bir duygu yükü altında ezersiniz. Bu konuda İsmail Ertekin ile yaptığım görüşmede ‘Timsah Arena bizim için olmazsa olmazımızdır’ dedi. Yine her fırsatta vurguladığı gibi Sakaryaspor’da çalışırken 30 bin taraftarla oynadıklarına dikkat çekip ‘Biz de 40 bin seyircimizle oynarız’ iddiasında bulundu.

Son olarak camiada Bursaspor’un maçlarını naklen izlenip izlenemeyeceği sorusu kafaları kurcalıyor. Bunun yanıtını alıp teşekkür edelim size...

Malum; TFF 2. Lig’de naklen yayın yok. Ancak yeni seçilen federasyon başkanının bu konuda girişimleri olduğunu okuyor, duyuyoruz. Öte yandan başkan Banaz’ın açıklamalarından Bursa kökenli medya platformlarından yayın için başvuruları olduğunu da öğrendik. Ancak bu çok zor bir iş, grubunuzdaki diğer 18 kulüple de anlaşmak zorundasınız. Deplasmanlarda ev sahibi olarak söz onların... Ayrıca naklen yayın aracınız yoksa 4.5 G ile çekim yapacaksınız. Bu da teknik anlamda tek kamera demek... Yani pozisyonun, golün tekrarı gibi ağır çekime yansıyan ayrıntıları  göremezsiniz.. Ama hiç yoktan iyidir. 

Ben de teşekkür ederim...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?