USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BAŞKA ÇARE YOK!

27-06-2022
Hangi başkan veya yönetim göreve gelirse gelsin üç ay kadar bir süre olumsuz eleştiri yapmamaya gayret ederim.
"Yeni göreve gelmişler süre tanımak lazım, şevklerini kırmayalım "diye düşünerek çok bariz hatalar yoksa olumlu yönleri daha çok görmeye çalışırım.
Hatta başarısız olup görevi bırakan yönetimlerin destekçileri "Bizi çok eleştiriyordun bu yönetimi neden eleştirmiyorsun" diye sitem ederler. Ben de onlara ilk üç ay sizi de eleştirmemiştim. Bu yönetime de aynını yapıyorum, her yönetime aynını yaparım" diye de cevap verdiğim çok olmuştur.
Evet Banaz Yönetimi için de kendimce koyduğum süre doldu.
Özellikle transfer tahtasının açılması konusunda pek yazmak istemiyordum; ancak son yaşanan gelişmeler bende bu konuya artık el alma ihtiyacı doğurdu.
Banaz Yönetimi'ni şöyle bir değerlendirdiğimizde göreve geldiklerinden bu yana icraatlarına baktığımızda maddi manevi önemli destekler verdiler. İyi niyetle çalışmalar yapıyorlar. Camiadaki yıllarda gittikçe artan güvensizlik ortamını tamamen ortadan kaldırdılar. İçlerinde Bursaspor'un parasına yan gözle bakacak isim yok. Menfaat için kulübe yanaşacak olanların da o imkanı bulması mümkün değil.
Diğer yandan yönetimin maddi desteklerini borç değil de hibe şeklinde vermeleri de çok güzel ve önemliydi.
Ancak kısa vadedeki hedef olan takımı ligde tutmayı başaramadılar. 
Ligden düşmenin %99 sorumlusu bir önceki yönetim olsa da sonuç olarak mevcut yönetim takımı ligde tutabilirdi. Ancak futbol dünyasındaki tecrübesizliğinin kurbanı oldular ve son haftalardaki rakiplerin manevralarına gereken cevapları veremediler. 
Sonrasında "Artık düştük, olan oldu bundan sonra neler yapacaklar?" diye baktık.
Uzun süren bir sessizliğin ardından İsmail Ertekin ve Tahsin Tam görevlendirmeleri geldi.
Mevcut şartlarda en doğru tercihleri yaptıkları konusunda camianın çok büyük bir çoğunluğu hemfikir oldu. 
Ben de aynı görüşteyim. Banaz ve arkadaşları doğru bir tercih yaptılar.
Ancak sonrasında Başkan Banaz'dan "Tahtayı açmayacağız" açıklaması geldi.
Buna karşın bu ligin tecrübelisi Sportif Direktör İsmail Ertekin'den aynı anda ve Banaz'ın hemen yanında "Tahtayı açmalıyız" açıklaması yapıldı. Banaz'ın açıklaması strateji gereği diye de yorumlayanlar oldu.
Sportif Direktör İsmail Ertekin camianın beklentisi ve olması gereken olan üst lige dönüş için olması gerekeni net olarak dile getirdi.
Bana göre Banaz ve Yönetimin planı "Tahtayı açmayalım, eldeki oyuncuları tutup altyapı takviyesi ile lige başlayalım sonrasında duruma bakarız" şeklindeydi. Ancak eldeki oyuncular elden kaçınca bu plan tutmadı.
Bursaspor'u küme düşüren kadrodaki isimlerin bundan sonra Özlüce'de bir bardak su bile içmelerine tahammülümüz yokken, sırf tahta kapalı diye bu plana bile dahi razı olmuştuk. Ancak görülüyor ki o isimlerde elde tutulamıyor.
Kalan tecrübelerin bazıları da zaten takım küme düşerken yeşil sahalardan çok, geceleri renkli neonlar altında hünerlerini gösteren isimler !
Dolaysıyla öyle umut bağlanıp, güvenilecek oyuncular yok elimizde.
Tek başına gençlerle de böyle kavgası dövüşü bol bir ligde mücadele edilemeyeceğine göre kadroya takviye şart görünüyor.
İsmail Ertekin basın toplantısında 89 ruhu ile mücadeleden bahsetti. O ruh yakalansa tabi ki hedefe yürünebilir.
O takım altyapıdan oluşmuştu ve tarihi bir başarı yakalamıştı; ancak yıllardır birlikte oynayan oturmuş ve bir ivme yakalamış bir kadroydu. Şu an o tecrübede bir jenerasyona sahip değiliz. Bu sebeple kadronun güçlendirilmesinden başka çare yok.
Evet İsmail Ertekin ve Tahsin Tam bu ligdeki yolun usta şoförleri olabilirler; ancak altlarına yeterli performansı verecek bir araba çekmezseniz o araç ya tıngır mıngır gider ya da yolda kalır.
Bu yüzden Ömer Furkan Banaz yönetiminin kendilerini göreve getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan gerekli desteği isteyip tahtayı açma çalışmalarına başlamaları gerekiyor.  
Gerçi her şey ortada. Başkan Aktaş da mevcut kadro ile bir üst lige geri dönülemeyeceğini görebiliyordur. 
Bu hedeften yani üst lige çıkmaktan başka bir hedef zaten kabul edilemeyeceğine göre acilen harekete geçmek gerekiyor.
Bursaspor bu ligden de çıkmayı hedeflemeyecekse ona göre kadro kuramayacaksa yapılan her şey boşunadır.
Bursa şehrine 1. Lig'de bile olmak yakışmazken, utanç kaynağı iken 2.lig de kalmayı kimse içine sindiremez.
Evet ifade ettiğim gibi Bursa şehrinin fazlasıyla sahip olduğu gücü harekete geçirme zamanı geldi de geçiyor bile.
Bunun içinde sorumluluk sahibi olan başta Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş olmak üzere herkes hemen bugünden itibaren üzerine düşeni yapmalı. 
Tahtanın açılması için iş adamları yine tek tek görüşme odasına mı ! Alınır ne yapılır bilemiyorum !
Ama bildiğim bir şey var Bursa Şehri bu ligden bu sene kesin olarak kurtulmalıdır.
...
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?