USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TEŞEKKÜR...

06-06-2022

150 bin metrekare büyüklüğündeki Tabiat Par­kı’nızda, içindeki 5 bin meşe ağacının gölgesindeki 1500 m ve 800 m uzunluğundaki iki yürüyüş yolunda gerçek­leştirdiğiniz bu yürüyüş ile hem Dünya Çevre Haftası’nı hem de Dünya Bisiklet Günü’nü kutladınız. Biz yürür­ken bisikletli öğrencilerimiz bize eşlik ediyor, ifade­siyle kampüste bisikletli hayatın olabileceğini ve olması gerektiğini de vurguladınız ve kampüs içinde yaptığınız yeni bisiklet parklarının açılışını yaptınız.

Sayın Rektörüm, benim teşekkürüm bu son cümleniz­deki, “bisikletli hayatın olabileceği ve olması gerek­tiği’’ ifadenize ve açılışını yaptığınız bisiklet parklarına, işte bu ifadeniz ve parklar beni size aşağıdaki çağrıyı yap­maya körükledi…

ÇAĞRI

Uludağ Üniversi­tesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz...

Lütfen tüm kampüs alanını, her noktasına ulaşımı sağlayacak bi­siklet yollarıyla dona­tın. BursaRay Uludağ Üniversitesi ve Görükle Kampüsü duraklarını, büyük kapasiteli hem bisiklet kiralama istas­yonlarıyla, hem de kendi bisikleti olanların bisikletlerini kilitleyip bırakabilecekleri, yine büyük kapasiteli bisiklet park alanlarıyla donatın. Ayrıca kampüsün tüm birimlerini önünde de yine hem kiralık hem de kişisel bisikletlerin bı­rakılacağı park alanları oluşturun.

Uludağ Üniversitemizin Değerli Öğretim Görevlileri

Uludağ Üniversitemizin Değerli Çalışanları

Sevgili Öğrenciler

Haydi, gelin sizler de eğer kendi özel arabanızla gelip/gidiyorsanız, arabalarınızı evinizde bırakın, Üniversi­tenize BursaRay ile gidip dönün. Ve de kampüs içindeki tüm hareketinizi aktarma otobüsleriyle veya bisiklet­lerle sağlayın.

Gerçek çevre dostu olun, dünyamızı iklim değişik­liği felaketine karşı koruyun ve de gelecek nesilleri­nize YAŞANABİLİR BİR DÜNYA bırakın!

Bu hareketinizle Bursa kent içi trafik sorununun çö­zümünde, toplu taşımı kullanarak etkin ve örnek bir adım da atın!

Not: Yazımdaki bilgilerin bir bölümü Serkan İnceoğ­lu’nun yazısından alınmıştır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?