USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TÜRK SPORU NEREYE?

14-06-2022

Ancak C Grubu’nda aldığımız farklı galibiyetler sevindirici olduğu kadar öyle ‘İşte Türk’ün Ayak Sesleri’ ya da ‘Vur Vur İnlesin Avrupa Dinlesin’ benzeri hamasi manşetlerle de verilmesinin aşırı abartılı olduğu görüşündeyim...

Gruptaki üç rakibimizin toplam ederinin 10 katı kadar değerli bir milli takım olarak C Ligi’nde olmamızın en önemli avantajını yaşıyoruz şu an....

O kadar!

Bakınız; Avrupa’da 5 Büyük Lig'in 4'ü 3 finale takım gönderdiler. Kim mi onlar; İngiltere-İspanya-Almanya-İtalya... Marsilya'nın elenmesi ile 5. büyük lig olan Fransa'nın takımı kalmadı. İskoçya ve Hollanda ligleri diğer finalistleri gönderdi turnuvalara. Oradan çeyrek finallere indiğimiz zaman Çek Cumhuriyeti (Slavia Prag) ve Yunan (Paok) temsilcilerini gördük. Bizim hiç bir takımımız çeyrek final  göremedi...

Kestirmeden söylersek; Türk futbolu bugün müthiş bir çöküş içindedir... Bunun en net göstergesi ise TFF Başkanı Nihat Özdemir’in istifası!

Sağlık sorunları ya da çok özel durumlar dışında başarılı bir başkan istifa eder mi? 18 yıldır Lüksemburg Futbol Federasyonu Başkanlığı yapan Paul Philipp, eski bir milli orta saha oyuncusu. Teknik direktör Luc Holtz da öyle.. Ama doğru bir projeyle FIFA sıralamasının 195’incisi Lüksemburg’u bugün 100 basamak yukarı taşıdılar.

Diğer sporlarda durum ne?

En popüler ikinci branş basketbola bakalım: Milli takımlarımız artık elemeleri geçemeyecek duruma geldi. A Milli Erkek Takımı'nda yarı yolda koç değişiyor. Avrupa Şampiyonası elemelerinde Ufuk Sarıca'nın yerine Orhun Ene geldi. Dünya Kupası elemeleri devam ederken Ene gitti... Frutti Bursaspor gibi bir-iki kulüp sayesinde basketbol sesini duyurdu..

Takım sporlarında voleybol hariç uluslararası başarıya hasretiz. Amatör branşlarda dökülüyoruz. Yaz olimpiyatlarında 2 altına sevinir hale geldik. Madalya sıralamasında 35. olabildik; buna “Başarı” diyenler çıktı! Cimnastik, karate ve boks dışında yükselen branşımız yok. Kış olimpiyatlarında Madagaskarlı kayakçı bile bizimkileri geçti; sürat pateninde 6. olunca, kayakla atlamada finale kalınca havalara uçtuk; kar görmeyen ülkeler madalya kazandı!             

Sonuç olarak… Türk sporu çökme ve göçme aşamasında. Bu ülke ve halk artık hayallerin peşinden koşmayı değil, sistem ve sürekli başarı istiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?