USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TARAF OLMAYAN BERTARAF OLACAK!

01-06-2022
Bir hastalığın teşhisi doğru yapılmazsa tedavisi de doğru yapılamaz ve dolayısıyla o hastalık vahim sonuçlara doğru ilerleyebilir.
Tabi ki sadece doğru teşhis koymak da yetmiyor. Tedavi için de doğru reçete şart. 
Hastalık şu deyip tedavi için yanlış yöntemlere kalkışıyor veya kılını kıpırdatmıyorsan anlamı yok.
Bursaspor'un durumu da böyle. Teşhis konusunda herkes hemfikir; ama tedavi için ibr türlü harekete geçilemiyor.
İşte o hareketi "Bursaspor Diriliş Hareketi" parolasıyla kısa adı BURSİAD olan Bursasporlu Sanayici ve İş İnsanları Derneği üyeleri başlatacaklarını açıkladılar.
Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında yapılan konuşmalarda ve soru cevap kısmında şunu gördük ki, BURSİAD Başkanı Enes Can Demir ve arkadaşları Bursaspor
Camiasının röntgenini de, MR'ını da fotoğrafını, ne dersek diyelim gayet net çekmişler.
Sorunun kaynağını, soruna neden olan öğeleri, yaşanan süreci ve sorunun nasıl çözülebileceğini duygusal değil mantık çerçevesindeki tespit ve çözüm yollarıyla ortaya koydular. 
Camianın geleneklerini kaybetmiş olduğunu, yapılan suistimallerin ve samimi Bursasporluların uzaklaşmasının içinde bulunduğumuz durumun önemli sebebi olduğunu vurguladılar. 
Sivil bir inisiyatif oluşturup, az konuşup çok iş yapma hedeflerini ifade ettiler.
Zaten olması gereken de bu. 
Konuşmaya gelince mangalda kül bırakmayıp icraata gelince ortadan kaybolanlardan yaka silkti herkes.
Evet dört milyonluk bir şehrin tek kulübü bu durumdaysa şehirden yeterli desteği alamıyorsa bu durumu tersine çevirmek için birilerinin liderliğine ihtiyaç vardı.
Bu liderliği de BURSİAD "Biz sorumluluk almaya hazırız" diyerek üstelenmek istediğini net olarak ifade etti.
Evet uyuyan dev Bursa'yı uyandırmak için bu şekilde ciddi bir oluşumun göreve soyunması takdir ve her türlü desteği hak ediyor.
Üstelik cesurca şunu da ifade ediyorlar. "Bursaspor'un Diriliş Hareketine destek vermeyen her kim olursa olsun bertaraf olur" diyorlar.
Kesinlikle katılıyorum Bursaspor'dan taraf olmayan bertaraf olmalıdır da
Bu mesajı da siyaset başta olmak üzere şehrin her kesimine net olarak gönderiyorlar.
Bu mesaja ya da uyarıya diyelim katılmamak mümkün değil.
Yok öyle bugüne kadar olduğu gibi kaçak güreşmek ya da Bursa ve Bursaspor'u kullanarak bir yerlere geldikten sonra sırtını dönüp gitmek.
BURSİAD'ın sorunun çözümünde ilk etapta camianın tüm unsurlarını özellikle küskünler dahil yeniden herkesi bir araya toplama çalışmaları da çok önemli. 
Öncelikle Bursaspor Camiasının kendi iç barışını sağlaması lazım ki "Hangi Camia" söylemlerine -ki maalesef günümüz için doğru bir söylemdi- maruz kalınmasın.
Dernek yöneticileri Bursaspor'la ilgili iki ciddi projenin çalışması içerinde olduklarını da ifade ettiler.
Özetle BURSİAD, Bursaspor'un bu zor günlerinde zaten taşın altında olan elini çok daha derinlere daldırarak Bursaspor'un üzerindeki kayanın altına kadar indirdi
Hal böyleyken şehrin tüm unsurları BURSİAD'ın başlattığı Diriliş Hareketine gereken desteği vermek zorunda. 
Bursaspor'u yeniden ayağa kaldırmak istiyorsak bu konuda bir şeyler yapmak isteyen böyle bir oluşuma her türlü yardım ve desteği vermek tüm şehir ve camia mensuplarının görevidir.
Bertaraf olmak isteyenler hariç tabii.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?