USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Zihni Susturmayı Bırakın ve Onu Sorgulamaya Başlayın: Sorgulama Pratiği

24-05-2022

Manevi yolculuğumun dönüm noktası, korku dolu düşüncelerimi çaresizce dinlemek yerine, sorgulama yoluyla anlam bulmak için zihnimi kullanabileceğimi keşfetmekti. Sorgulama, hayata yeniden bağlanmama yardımcı oldu.  Ruhumun izini takip ederken, beni kendime getirdi. 

Zihni Susturmak

Çoğu zaman, zihnimizin gevezeliğini kapatabilmeyi diliyoruz. Maneviyatın bazı yeni çağ yorumları, zihni asi ve sorunlu olarak tasvir ederek bu dürtüyü doğrular. Bize acı çekmemize neden olanın konuşan zihin olduğu söylendi ve bize onu evcilleştirmemiz söylendi.

Ancak zihni susturmak gerekli veya arzu edilen bir şey değildir. Beyninizin ve zihninizin, gerçeği ve ruhsal bir bağlantıyı aramak olan ruhsal bir amacı vardır. Tam potansiyelimizi gerçekleştirmek için, deneyimlerimizi anlamlandırmamıza yardımcı olan zihni dinlemeliyiz.

Sorun, konuşan zihin dünyevi kaygılara saplanıp kaldığında ve ruhsal bağlantı ihtiyacımızı unuttuğumuzda ortaya çıkar . Hayat, bizi amacımızdan uzaklaştıran önemsiz yorumların hakimiyetindedir. Sanki radyo istasyonlar arasında ayarlanmış gibi ve biz istasyonu değiştirmek yerine sadece durağan olanı dinliyoruz.

Zihni Dinlemek

Çözüm, zihninizi anlamlı bir kanala ayarlamaktır. Kendinizi endişelenirken veya derin düşüncelere dalmışken bulduğunuzda, bunun yerine sorgulama yapmayı seçin. Sorular sorun Benliğin günlük ihtiyaçlarını araştırarak başlayın: “Neden bu durumdayım? Nasıl iyileşebilirim?” Ardından, hayatın en büyük sorularını kapsayacak şekilde sorgulama aralığını genişletin.

6 Adımlı Sorgulama Uygulaması

Sorgulama ezoterik değildir; burada ve şimdi yapabileceğiniz bir şeydir. Nasıl mı ?

1. Odaklanın ve rahatlayın.

Farkındalığınızın kalbinize yerleşmesine izin verin. Burnunuzdan 7 derin nefes alın ve ağzınızdan verin. Bedeninizin huzurlu ve gerçeğe açık hale geldiğini fark edin.

2. Niyetinizi belirleyin.

Bu, “Gerçeği öğrenebilir miyim?” kadar basit olabilir. Açık bir niyetle, zihninizin gezinme olasılığı daha düşüktür.

3. Sorunuzu sorun.

Ne bilmek istersiniz ve neden? Hayatın “neden”, “nasıl” ve “ne” rehberliğinde açık uçlu sorular sorun  örneğin, “Amacım nedir?”

4. İçtenlikle gerçeği arayın.

Egonuzu serbest bırakın; bilge hissetmekten çok anlamaya çalışın. İlginizin enerjisi size cevaplar şeklinde geri dönecektir.

5. İşaretlere dikkat edin.

Evren size ihtiyaçlarınıza uygun deneyimler ve sezgiler gönderecek.

6. Cevabı onaylayın.

Kalbiniz gerçeğin planını taşır. Bir yanıt aldığınızı düşündüğünüzde, kalbinizin hoş bir titreşimle mi yoksa bir uyumsuzluk duygusuyla mı yanıt verdiğine dikkat edin.

Sorgulamayı Hayatınızda Nasıl Kullanırsınız?

Uygulama ile, sorgulama ikinci doğa haline gelecektir. Zihniniz sizden hiçbir bilinçli çaba harcamadan soru sormayı öğrenecek ve cevapları hemen bulma ihtiyacından kurtulmayı öğreneceksiniz. Cevapları sorma ve alma döngüsü doğal olarak akacaktır.

İşte kendi deneyimimden bir örnek. Bir gece ablam yanımda namaz kılarken aklıma hayır işleriyle ilgili bir soru geldi. Büyük bir etki yaratacak servete sahip olmadığım konusunda endişeliydim. “Daha fazla katkıda bulunmak isterim” diye düşündüm. Ben ne yaparım?"

Aklımdan geçenleri kardeşime söylemeden bıraktım ve yattım. Ertesi gün ablam beni aradı ve rüyasında az miktarda yiyecek aldığımızı ve yoksullara sunulmak üzere halı kaplı bir zemine koyduğumuzu söyledi. Yiyecek, tüm alanı doldurana kadar çoğaldı. Cevabımı aldığımı bilerek gözlerim doldu: sadece yapabileceğin şeyi yap, etkileri çoğalacak. Artık endişeli veya yetersiz hissetmiyordum; harekete geçmeye hazırdım.

Zihniniz hayatınıza iyiliği getirmek için tasarlanmıştır. Sadece doğuştan gelen merakınızı kullanırsanız, en büyük manevi müttefikiniz olabilir. Zihninizin olumsuza ve anlamsıza doğru gitmesine izin verirseniz, kendinizi anlamlı bir hayat yaşamaktan uzaklaştırırsınız. Ama zihninizin enerjisini niyetle kanalize ettiğinizde, zihinsel kaosun üstesinden gelebilir ve ruhsal yaşamınızı aydınlatabilirsiniz.

Murat Başaran instagram : www.instagram.com/muratbasaranakademi

Youtube: www.youtube.com/muratbasaranakademi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?