USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sadece Bursaspor değil koca kentte düştü!

15-05-2022

Bursa şehrine de adeta enkaza dönen Bursaspor üzerinden mağdur edebiyatı yapılarak kaçınılmaz son ile ilgili artık bilinen hiçbir işe yaramayan kişi ve sorunları farklı söylemler değişik mecralarda konuşarak avunmak düştü.

Bursaspor bu çöküşe nasıl geldi ya da getirildi!
Bu çöküşün başlaması maalesef 2009-10 sezonunda Süper Lig'de Şampiyon olduktan sonra başlamıştır.
Bursaspor’un tarihi sürecini üç ana bölüme ayırmak gerek.

1-1963 te kurulan Bursaspor belli bir istikrar ile samimi gerçek Bursaspor sevdalıların Bursaspor’a sahip çıkmasıyla devam eden ve 2000’yılından itibaren UEFA’nın organizatörlüğünde futbol artık finansal bir nitelik kazandığı dönemdeki Bursaspor süreci.

2-2000 yılından itibaren endüstrileşmiş futbol ikliminden dolayı bu iklimin Dünyadaki tüm kulüpleri etkilediği gibi sportif insan kaynaklarımızın kalitesizliği Ülkemizdeki kulüpleri ve Bursaspor’da etkileyerek, Bursaspor sevdası kullanılarak camia içerisinde, yönetim içerisinde ,taraftar içerisinde,endüstriyel futbol gerçekleri Bursaspor menfaatlerine dönük kullanılmayıp, Bursaspor üzerinden çıkar ve menfaat ilişkileri ile devam eden bir süreç sonunda 2009 – 2010 sezonunda Süper Ligde Şampiyonu olarak zirve yapmış Bursaspor dönemi.

3-Şampiyonluk ile birlikte 2000 yılından beri büyüyerek devam eden ve şampiyonluk zehirlenmesi ile iyice çığırından çıkarak başlayan gerileme,önce Süper Ligden düşüş ve son olarak 2021-2022 futbol sezonunda Tff 2. Lige düşmüş Bursaspor dönemi.

Bu üç dönem çok iyi analiz edilerek Bursaspor ya yok olacak, ya da köklü ve en tepeden en alta kadar tüm birimlerinde çağdaş, liyakatli, hakkaniyetli, şeffaf, hesap verilebilir, geniş kapsamlı yapılanma ile Bursaspor menfaatleri çağdaş bir şekilde öne alınarak değişim ve dönüşüm yaşanarak, Şampiyon Bursaspor küllerinden doğacak, tekrar yükselişe geçerek kor ateşe dönüşecektir.

Burada belirleyici olacaklar, samimi, çıkarsız, menfaatsiz, Bursaspor ile bütünleşmiş camia içindeki yöneticilik yapmışlar, futbolculuk yapmışlar, taraftarlar, basın yayın kuruluşları ve Bursaspor sevdalıları olacaktır.

Bursaspor düşmüştür, Bursaspor’u bu duruma düşürenleri, değişik sebepleri, sorunları, şehirde herkes yıllardır biliyor. Sadece biliyor, konuşmadan öte içi boş ağır ya da hafif eleştirilerden öte gidilemiyor gidilemedi. Bu saatten sonra da bu sorunların tekrar tekrar dillendirilmesi Bursaspor’un gerçeklerine yarar sağlamayacaktır sağlamıyor da. İleriye bakılmalı tüm enerji tekrardan Bursaspor’un yükselişine verilmelidir.

Artık durum ortada, enerjimizi gerçekler ile yüzleşerek, kral çıplak diyerek, düşmüş Bursaspor’un üzüntüsünü yaşamayı uzatmayarak, yaşanmışlıklardan da ders alarak ivedi bir şekilde şehrin, siyasi, kültürel, sosyal, ekonomik, dinamiklerinin Bursaspor menfaatleri etrafında geniş kapsamlı bir uzlaşı kültürü dahilinde samimi bir ortam oluşturarak yapıcı eleştiriler ile Bursaspor’u ayağa kaldırmanın çarelerini bulmak ve hayata geçirmek zamanının en çabuk şekilde oluşturulması gerekmektedir. Tabii isteniyorsa!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?