USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Rotaryenlerden festival gibi proje tanıtımı

12-05-2022

Son yıllarda Rotary Kulüpleri sosyal, toplumsal katma değeri olan projelerle öne çıkıyor…

Rotary Tanıtım Günleri, Podyum Park’ta Bursa, Uludağ, Nilüfer, Demirtaş ve Özlüce Rotary Kulüpleri’nden oluşan 2440. Bölge 2. Grup Kulüpleri’nin düzenlediği Demirtaş Rotary Kulübü koordinasyonunda düzenlendi.

İzmir’den gelen Rotary 2440. Bölge Guvernörü gazeteci Nedim Atilla’nın da katıldığı etkinlikte Barış İçin Müzik Nilüfer Çocuk Orkestrası ve Deep Rotary Orkestrası konser verdi.
Bursa’daki 17 Rotary Kulübü’nün projeleri ve toplum birliklerinin tanıtıldığı organizasyonda Rotary Kulüpleri, ürettikleri projeleri hazırladıkları panolarla anlattı.

Etkinlikte konuşan Guvernör Nedim Atilla şunları söyledi:

“Dünyadaki en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olan Rotary’nin dünyanın farklı bölgelerinde yapılan etkinliklerinin başında gelen ‘Tanıtım Günleri’ Bursa’da da yapılıyor.

Rotaryenler çok değerli işler yapıyorlar, bu çalışmaları halka anlatabilmek bizler için çok önemli…”

Nedim Atilla şu hususlara da vurgu yaptı:

“Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan yaklaşımıyla, gençler, çocuklar, ihtiyaç sahipleri gibi çok geniş bir yelpaze için hizmet üretme çabasında olan Rotary Kulüpleri farkındalık yaratmak anlamında da sorumluluk üstleniyor…”
Katılımcılara seslenen 2440. Bölge 2. Grup Guvernör Yardımcısı Serkan Ürkmez şu mesajı verdi:

“Rotary, Rotaract, Interact Kulüplerimizin yaptıkları çalışmaların tanıtımını yapıyoruz. Toplum birliklerimiz bizlerle birlikte. Yaptığımız projeleri paylaşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz”

Demirtaş Rotary Kulübü Tanıtım Günleri Komite Başkanı Hande Tüfekçioğlu ise “Bursa’da Rotary Kulüpleri olarak topluma fayda sağlamaya odaklanan projelere imza atıyoruz. Ancak bu çalışmaları halka tam olarak anlatamıyoruz. Bugün burada yapılan etkinlik, toplumun her kesimini bilgilendirmek adına önemli bir fırsattır” dedi…

Rotary’nin dünya genelinde fayda yaratmak üzere belirleyip, projeler ürettiği 7 öncelikli alan içerisinde şu konu başlıkları yer alıyor:

“Hastalıkların önlenmesi ve tedavisi, temiz su ve hijyen, anne ve çocuk sağlığı, temel eğitim ve okuryazarlık, toplumsal ve ekonomik kalkınma, çevreyi koruma ve destekleme, barış ve anlaşmazlıkların çözümü…”

Buna ek olarak özellikle bu dönem Rotary, toplumsal cinsiyet eşitliği, gerçek-güvenilir gıda, sürdürülebilir dünya, organ bağışı başlıkları altında da çok sayıda projeye imza attı.

KUZEY YILDIZI ROTARY KULÜBÜ’NDEN MESLEK ÖDÜLÜ 

Pandemi dönemi sonrası çalışmalarına hız veren Kuzey Yıldızı Rotary Kulübü Meslek Ödülü’nü Ayvalık Ticaret Odası Duyusal Analiz Laboratuvarı Sorumlusu ve Duyusal Analiz Uzmanı Yeşim Bayraktar'a verdi.

Ödül törenine 2440. Bölge Federasyonu 2021-2022 Dönem Başkanı Nedim Atilla, gelecek dönem Başkanı Serdar Durusüt, 3. Gruplardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nazan Yücetaş Boran’ın yanı sıra Kuzey Yıldızı Rotary Kulübü üyeleri ve eşleri de katıldı.
Törende ödülünün takdim edildiği Yeşim Bayraktar çalışmalarına verilen değer için teşekkür etti.

Bayraktar duyusal analizin gıdaların işitme, dokunma, koklama ve görme duyuları ile algılanan karakteristiklerini hissetmek, ölçmek, analiz etmek ve yorumlamak için kullanılan bir yöntem olduğunu vurguladı. 

Zeytinyağında duyusal analiz ise natürel zeytinyağının koku ve tat duyuları ile analiz edilmesi olarak tanımlanıyor.

Kuzey Yıldızı Rotary Kulübü Dönem Başkanı Murat Girginer törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Böylesine özel bir meslek dalında inanılmaz emek harcayarak kendisini yetiştiren, alanında uzmanlaştığı gibi yeni meslek adaylarını da yetiştirmek için emek harcayan, çalıştığı laboratuvarın gelişmesine de katkı sağlayan Yeşim Bayraktar’a ödül vermekten dolayı mutluyuz… Kendisini kutluyoruz…”

Bursa Kuzey Yıldızı Rotary Kulübü bir başka tören ile yeni üye alımını  gerçekleştirdi.

Okan Sami Nahit’in üye olduğu törende konuşan Kuzey Yıldızı Rotary Kulübü Dönem Başkanı Murat Girginer “Kendinden önce topluma hizmet ilkesi”ne vurgu yaptı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?