USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BU PROVAYDI !

12-05-2022

Futbol veya basketbol fark etmiyor tüm spor dallarına sonuç odaklı bakan biri olarak aynı zamanda da girdiği finallerin çoğunu kaybeden bir camianın mensubu olarak kaybedilen finaller sonrası pek mutlu olamıyordum. Öyle züğürt tesellilerine falan da hiç sığınmam. 

Ancak bu kez durum çok farklı.  

Daha yedi senelik bir takım olacaksın, ikinci kez Avrupa kupalarına katılacaksın, Play-off'a kalıp, saçma sapan ve adaletsiz bir statü gereği üç rakibini de deplasmanda dize getirip finale kalacaksın !  

Finalde ise karşında Avrupa’da basketbolda en çok şampiyonluk kazanmış ülkelerinden ve basketbol ekolüne sahip İtalya’nın, tarihinde 11 Avrupa finali (5'i Eurolig'de),2 Eurolig şampiyonluğu, 3 farklı Avrupa kupası olan Virtus Bologna takımı !  

Mevcut kadrosu da yine Eurolig için kurulmuş bir İtalyan devi. 

Yılda 2,2 milyon euro (35,6 milyon tl) kazanan Teodosic; Bursaspor'un bütün takım maaş bütçesinden 2,5 kat daha fazla maaş alıyor. 

Bizim bütün takımın maliyetini toplasak Teodosic'in çeyreği etmiyor yani. 

Böylesi yani kendisinden tecrübe ve takım kalitesi olarak kat be kat güçlü bir takıma karşı hem de deplasmanda final kaybetmek gayet doğal bir durum.  

Senden bütçe ve tecrübe olarak çok daha güçlü 20 takım arasından sıyrılıp 2. olabilmek az şey mi? 

Kazanılan bu başarı Avrupa Basketbolu'nda isim yapmış isimlerin dahi dikkatini çekti ve o isimler sosyal medya hesaplarından Bursaspor'a desteklerini ilettiler.

Evet sezon başında akıllarda bile olmayan final hedefine ulaşılması çok büyük bir başarı ve Bursa Şehri adına gurur kaynağıdır. 

Bursasporlu taraftarların Avrupa Şampiyonluğu için deplasmana gidebilmesi, Avrupa sokaklarında atkılarıyla, formalarıyla Teksas Pankartıyla boy gösterebilmesi bile hepimizi mutlu etti, gururlandırdı.  

Bu takım uzun zamandır sporda yüzü gülmeyen, başı önde gezen Bursasporluların teselli, umut, onur ve gurur kaynağı oldu.

Dün akşam baya baya şehir olarak dev ekranların ve televizyonların karşısına oturduk ve Avrupa Şampiyonluğu için mücadele eden takımımızı izledik.  

Var mı ötesi? 

Bu arada bir süredir akılları sıra Bursaspor’u alaya alan bazı sözde gazeteciler ve kulüp taraftarları da dün akşam oturup Bursaspor’un Avrupa Şampiyonluğu mücadelesini izlemek zorunda kaldı!  

O da bizim adımıza başka bir keyifti. 

Öyle ya futbolda alaya aldığın kulüp bir bakmışsın başka bir alanda Avrupa şampiyonluğuna oynuyor!  

Akıllanıp seslerini keserler artık herhalde ! 

Bursaspor bu sezon Avrupa’da tarihi bir başarı elde etti. 

Ve o başarı gelecek çok daha büyük başarıların adeta habercisiydi. 

Evet kesinlikle bu yaşadığımız ileriki sezonlarda yaşayacağımız başarıların provası ve müjdecisiydi. 

Bu kadar tecrübesizken bu başarıyı yakalayan Bursaspor, o parkelerin üzerinde Lig ve Avrupa kupalarını kaldıracaktır. 

AVRUPA FATİHİ'NE YAKIŞIR BİR SALON ŞART 

Bu arada belediyeler kurdukları dev ekranlarla Bursaspor’un tarihi maçının heyecanını şehre yansıtırken Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise bizzat Bologna’da boynunda atkısı ve tezahüratlarıyla tribünde yer aldı, desteğini yerinde verdi. 

Başkan Aktaş bu ve diğer salonları da gördü. Önümüzdeki yıllarda Avrupa’da boy göstermeye devam edecek Bursaspor’un şehre yakışır, büyük, ihtişamlı ve rakibi boğan bir salona ihtiyacı olduğuna da ikna olmuştur diye düşünüyorum. 

Evet Sayın Başkan...

Bursa’nın adını Avrupa’ya duyuran kulübümüze ve Bursa şehrine güzel bir salon yapmak için en kısa zamanda harekete geçeceğinize inanıyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?