USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TRİBÜNE MARŞ MARŞ

05-05-2022

Geçmişte bunun bedelini 1-2 maçtan men edilerek ödeyen hocalar bu yıl rekor cezalara çarptırılmış. Takımın başında sahaya çıkıp da maç içinde kulübeden tribüne yollanmayan teknik adam parmakla gösterilecek kadar!   

Ağırlıklı olarak 4. Hakemlere yapılan itirazlardan kaynaklanan bu cezaların getirisi malum kurallar gereği teknik adamlar kulübede oturamıyor, saha içi aktif alana-tünele ve soyunma odasına giremiyor...

Mesela; ligde kalma yolunda sırat köprüsünden geçen Bursaspor’da İstanbulspor maçında hakeme hakaret gerekçesiyle 4 maç ceza alan Mustafa Er takımının en hayati sürecinde tribünde oturarak sezonu noktalayacak... MHK o karşılaşmanın hakemi Burak Pakkan’a sezon sonuna kadar düdüğünü astırdığına göre...

Demek ki kusurlu!

Soru şu; hocalar mı hatalı yoksa hakemler mi?

Bizce hakemlerin pasifliği, kurallara işlerlik kazandıramaması, oyuncu ve takım adına göre karar veriyor oluşu sözünü ettiğimiz gibi Bursaspor’un en kritik maçlarında lidersiz kalmasının en büyük sebebi.

Sabıka dosyası ağzına kadar dolu bir hakem takımını lime lime doğrarken, hocalar elbette kenardan fırlayıp hakeme çıkışacak. Maçı elden giderken tabi ki kendini yerden yere atacak. Ya da Mustafa Er gibi olmayan saçını başını yolacak!!

Hakemlerimize göre; sahada kan gövdeyi götürürken hocalar kenarda ‘heykel’ gibi duracak! Federasyonun hazırladığı televizyon reklamlarında ‘Futbol görsel bir şov’ deniyor ya… İyi güzel de; siz kenarlardan gelecek patlamalara ceza yağdırırsanız, sonunda robotların oynadığı bir oyunu pazarlamak zorunda kalırsınız ki... Pazarladığınız futbol olur Play-station!..

Vebali boynunuzadır...

Tamam; dünyanın her yerinde hocalar tribüne gönderilir. Mourinho, Wenger, Biliç, Van Gaal, Hiddink,  gibi nice teknik adam da tribüne çıkmıştır ama onlara bizdeki gibi öyle ucuz kartlar çıkmamıştır.

Amiyane tabiriyle bu resmen ‘kraldan fazla kralcılıktır!’

Bir örnekle bitirelim...

2000 Eylül’ünde Fatih Terim yönetimindeki Fiorentina, Avusturya temsilcisi Tirol önüne tur için çıktığında büyük tesadüf eseri maçın hakemi Orhan Erdemir'di!

Erdemir o maçta kendisine küfür ettiği gerekçesiyle Terim'i tribüne yollamış, dünya ve Avrupa basını bu olayı manşetlere taşımıştı.

Karşılaşmanın ardından Fiorentina elenmiş; İmparator’un yüzüne önce Avrupa, sonra Türkiye'de tüm kapılar ardı ardına kapanıvermişti!

                

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?