USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DAĞDER’de 4 adaylı kongre süreci

29-03-2022

Çok adaylı gerçekleşecek olan DAĞDER genel kurulunda genel başkanlık yarışında 4 aday var… Mevcut Başkan Yaşar Türk ve yine şimdiki yönetim kurulu üyelerinden başkan yardımcısı Aydın Özdemir ile Fazlı Seyis ile Erdal Kadir…

Dört adayın her biri sahada, seçim çalışmalarını sürdürüyor; üye ziyaretleri ve bilgilendirme, istişare toplantıları gerçekleştiriyor.
Ne yazık ki, DAĞDER’dede Bal-Göç’teki gibi yeni yapılan üyeler bazında bazı tartışmalar var. Bu tartışmaların genel kurul salonuna nasıl yansıyacağını şimdiden kestirmek zor.

Yönetime talip olan ekiplerin önceliği, DAĞDER’e itibar kaybettirmeyecek bir kongreyi selametle tamamlamaları olmalı… Keskinleşen ve sertleşen rekabetkongre sırası ve sonrası bir dizi olumsuzluğa ve ayrışmaya, itibar kaybına yol açabiliyor! Bal-Göç örneğinde olduğu gibi!

YAŞAR TÜRK: “20. DÖNEME HAZIRIZ!”

2019 yılından buyana DAĞDER Genel Başkanı olan Yaşar Türk, yeniden genel başkan adayı olduğunu bir basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaştı…

Yaşar Türk açıklamasında pandemiye atıfta bulunarak DAĞDER olarak bu dönemde sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı ihmal etmediklerine değindi…

36 yıl sonra atılan en önemli adımlardan birinin DAĞ-DER’in dernek statüsünden kamu yararına dernek statüsünde geçiş olduğunu vurguladı:
“Hayallerimizden birini gerçekleştirerek dernek statüsünden çıkıp kamu yararına dernek statüsüne geçtik. Verdiğimiz yoğun gayretler sonucunda 13 Ocak 2021 yılında Cumhurbaşkanımızın onayı ile resmiyet kazandı.”

Türk DAĞDER olarak dağ ilçelerinde Hayır Çarşıları açarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara giysi, ayakkabı, kırtasiye, oyuncak, mutfak malzemeleri gibi ürünlerin ücretsiz dağıtıldığını söyledi.

Projelerinin bitmediğine değinen Yaşar Türk şöyle konuştu:

“Pandemi şartlarına rağmen yaptığımız çalışmalar ile adımızdan sıklıkla söz ettirdik. 20. dönemde de yöremize, vatandaşlarımıza ve derneğimize daha yapacak çok hizmetimiz olduğuna inandığımız için aday olduk.

20. döneme seçildiğimiz taktirde yeni kurulacak ekibimizde samimi, ilkeli, çalışkan iş insanlarıyla, akademisyenler, mali müşavirler, dernek başkanlarımız din görevlilerimiz yani liyakat sahibi arkadaşlarımızı da ekibimize katarak daha güzel işlere yine ilkleri yaşatma konusunda yolumuza devam etmek istiyoruz.”

Ve sözlerini şöyle noktaladı:

“Yeni kurulacak ekipte öncelikle ekip çalışmasına, istişare kültürüne inanan, ben değil biz diyebilen, samimi, dürüst ilkeleri olan, özlemleri ve hasretleri olan anlayışla 20.döneme hazır olduğumuza ifade etmek istiyorum. Dün yapabildiysek bugünde daha iyisini yapabileceğimize olan inancımız tamdır…”

AYDIN ÖZDEMİR; “TARİHİ DÜZENLEMELERE İMZA ATTIK”

Elektronik ve haberleşme mühendisi Aydın Özdemir Genel Başkan adaylığı konusunda sosyal medya hesabından 18 Mart’ta şu açıklamayı yapmıştı:

2015 Ağustos ayından itibaren DAĞDER yönetimlerinde DAĞDER Genel Başkan Vekili olarak görev yapmaktayım.

Derneğimizde görev yaptığım yaklaşık 7 yıllık sürede kurumsal bir yapı oluşmasının en önemli temel taşları olan derneğin tüm sistemlerinin izlenebilir olması, üyelerin derneğe ulaşabilir olması için üye yönetim sisteminin kurulması, tüm dernek arşivinin kayda alınması, tüzük değişiklikleri ile aidatını ödeyen üyelerin derneğin geleceğini şekillendiren yönetim organlarını seçmesi gibi tarihi düzenlemelere imza atmış bulunmaktayız.

Bu süreç de yaptığımız kurumsallaşma çalışmalarımızda tek gayemiz derneğimizin kurumsal yapısının sağlam temeller üzerine oturmasını sağlamak; ilkelere ve teamüllere uygun şekilde işleyişine ve hizmetlerine devam etmesini sağlamaktı.

Buradaki yaptığımız hizmetleri hiçbir karşılık beklemeden sadece topluma faydalı bireyler olmamız için ülkemizin bize verdiği eğitim, öğretim, iş hayatı tecrübeleri ile oluşan ilmimizin ve bilgimizin zekatı olarak gördük.

Bu süreçte artık Dağ Yöresinin ve Bursa’nın değil Türkiye’nin her ilinde vatandaşlarımızın adını bildiği ve hizmetlerinden haberdar olduğu, kamu yararına çalışan DAĞDER vizyonu oluşturmak için 2022 yılı Mayıs ayında yapılacak DAĞDER Genel Kurulunda 20. Dönem Genel Başkan Adayı olacağımı ve yönetim kurulu çalışma arkadaşlarım ile detaylı basın açıklaması yapacağımı kamuoyuna saygıyla duyururum…”

ERDAL KADİR:DAHA GÜZEL BİR DAĞDER”

BüyükorhanKayapa Köyü Kültür Eğitim Dayanışma ve Kalkınma Derneği (KAYDER) Başkanı Erdal Kadir’in de yöre dernekleriyle yaptığı toplantı sonrasında sosyal medya hesabında şöyle bir açıklama yer alıyor:

" 20.Dönem DAĞ-DER Genel Başkanlık Adaylığımız kapsamında dağ yöresinin kıymetli köy dernek başkanlarımız ile beraber 'Değerlendirme ve İstişare' konulu kahvaltı programımızı gerçekleştirdik.

Dağ yöresinin birlik ve beraberliğinin istişare kültüründe harmanlanarak ortaya çıkacağından eminiz.

Bu doğrultuda köy dernek başkanlarımızın varlığı hayati önem arz etmektedir.

Eğer bütün bir dağ yöresinin gelişimi ve değişimini istiyorsak köy derneklerimiz ile dirsek temasımızın en üst seviyede olması gerekmektedir.

Genel Kurul'da değerli üyelerimizin teveccühleri ile seçilmemiz halinde, köy köy özel çalışmalar yürüteceğiz. İlgili köy dernek başkanlarımız ile koordineli bir şekilde çalışarak sorunlara yerinde ve köktenci bir çözüme kavuşturacağız.

Daha güzel bir DAĞDER hep birlikte mümkün!”

FAZLI SEYİS: “DAĞDER BİRLİK GRUBU”

Avukat Fazlı Seyis ise adaylar arasındaki en genç isim; sosyal medya sayfasında Genel Başkan adaylığına yönelik yaptığı saha çalışmaları yer alıyor… Detaylı açıklama yok. Ekip olarak kendilerini “DAĞDER Birlik Grubu” olarak tanımlıyor.

YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ DÜŞÜRÜLENLER

Bu arada; DAĞDER camiasında hala yönetim kurulu üyeliği düşürülen kişiler konuşuluyor… 

DAĞDER Yönetimi’nin şubat ayında yaptığı bir açıklamada “Yönetim kurulumuzun, 19.11.2019 tarihinde aldığı karar (2. Madde: 3 toplantı üst üste mazeretsiz olarak yönetim kurulu toplantısına katılmayan yönetim kurulu üyelerinin üyeliklerinin düşürüleceğine dair aldığı karar) mevcuttur” ifadelerine yer verilirken…

Üyelikten düşürülme ise özetle şöyle gerekçelendiriliyor:

“İ.O.’nun Mayıs 2019’dan buyana 29 yönetim kurulu toplantısına ve 49 yönetim kurulu kararının yanı sıra derneğin hiçbir faaliyetine katılmadığı ve yönetim kurulu aidatını da ödemediği…

D.E.’nin de Şubat 2020 tarihinden itibaren yapılan 17 Yönetim Kurulu toplantısına; 23 Yönetim Kurulu Kararına katılım sağlamadığı,yönetim kurulu aidatını ödemediği…”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?