USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Mücadele Etmek

12-03-2022

Mücadelenin ardına sığınıp enerjimizi bu yönlü harcamamız, diğer futbolun bileşenlerini ıskalamamıza sebep olur.

Nedir futbolun diğer bileşenleri?

  • Antrenör merkezli
  • Yönetim merkezli
  • Oyuncu merkezli
  • Taraftar merkezli

Bunlar Bursaspor menfaatine dönük içinde farklılıklar yaratan futbolun genel yönetsel bileşenleri Birde teknik kadro üzerinden futbolcu merkezli görünen ve görünmeyen performans belirteçlerinden maksimum verim almak için bu belirteçlerin verimliliğini artırmak vardır,buda teknik kadronun işidir ve bizim işleyeceğimiz konudur.

Nedir bunlar?

  • Biyomotor beceri gelişimi
  • Teknik taktik beceri gelişimi
  • Psikolojik Sağlamlık beceri gelişimi
  • Bilişsel kapasite beceri gelişimi

Teknik kadroların futbolculardan yüksek verim alınarak takım performansını yükseltmek ve müsabaka kazanması oyunun içerisindeki sadece görünen performans belirteçlerinden, mücadele, biyomotor beceriler, teknik taktik beceriler ile anlatılamaz ve o yönlü yaklaşım gösterilemez. Psikolojik sağlamlık ve dayanıklılık ile bilişsel kapasite becerilerinden performansı direk etkileyen görünmez becerilerin gelişimi ve korunması adına alanında uzman hocalardan destek alınması Bursaspor takımı menfaatine olacaktır. Hiç bir ego, statü kaygısı, ilişkiler, vb Bursaspor’un menfaatlerinin önüne geçmemelidir.

Bursaspor zor bir virajdadır yönetim ve camia olarak, taraftar olarak, teknik kadro olarak her alan kendi sorumluluklarını iyi bilmeli en ayrıntısına kadar irdeleyip takım performansına yansıtmalıdır, çünkü futbol ayrıntılarda gizlidir.

Teknik kadronun yapısal olarak mücadele oyununa önem verdiği görülmektedir, mücadele görünen performanstır, olmazsa olmazdır, bu mücadeleyi oyun aklı, oyun kural bilgisi teknik taktik beceriler, biyomotorbeceriler, gibi görünen performans belirteçleri ile birleştirip, psikolojik sağlamlık becerileri (Adanma Bağlılık gösterme becerisi, İletişimBecerisi, KonsantrasyonBecerisi, Kendini Kontrol Etme Becerisi, Kendine Güven Becerisi ) Bilişsel kapasite becerileri (Dikkat, Odaklanma, Depolama, Ayrıştırma, Kaynaştırma,Karar Verme, İşlemlemeHızı, ProblemÇözme, DuyguRegülasyonu, Akıl ve Mantık Yürütme ) gibi görünmeyen performans belirteçleri ile örtüştürmek istenilen Bursaspor performansını oluşturacaktır.

Başarı Tüm Egolardan Arınmış İnce Ayrıntılarda Saklıdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?