USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BUZ GİBİ YENİLGİ

11-03-2022

Lapa lapa karda, kış, buzda Bursaspor’da yarı donmuş başladı maça. Yarıda kalan ilk maçta 2. dakikada Pa Dibba’nın golüyle geriye düşen Timsah, kaldığı yerden devam eden oyunun devamında Umut Bulut’un yine ikinci dakikada attığı golle iki farklı geriye düşmesi kaderin bir oyunu muydu acaba?

Çünkü erken gelen gol Bursaspor’u en az soğuk kadar sersemletti...

Sakatı, cezalısı, ara transferde takıma katılanların kural gereği yasaklı olması nedeniyle 10 futbolcusundan yoksun kuşa dönmüş bir kadroyla İstanbul’a gelen Yeşil Beyazlı temsilcimizde ‘kalan sağlar bizimdir’ diyerek elde avuçta kalanlardan zoraki bir 11 sahaya süren Mustafa Er’den kuş kondurmasını beklemek elbette insafsızlık olurdu.

Golden sonra Bursaspor’un zor zamanları vardı. Forvet hattı orta sahaya asla yardım etmiyor, ileride kalıyor, boyu uzayan takım adeta ikiye bölünmüş şekilde oynuyordu. Ne kanatlar çalışıyordu, ne de uzaktan da olsa şut deneyen vardı

Burak Altıparmak düşmüş, Namık Alaskarov üşümüş, Hasan Ayaroğlu bir görünüp kaybolur hale gelmişti...

Ev sahibi ekip tek kürekli sandal gibi Onur Atasayar ile Azeri Namık’ın korumak ve kollamak ile görevli olduğu Bursaspor’un sol kanadından geliyor Pa Dibba, Hüseyin Bağ ve Cenk Ahmet ile atak üstüne sergiliyordu.

Nitekim ilk maçta olduğu gibi Pa Dibba ile Umut Bulut’un bu kulvardan attığı golleri aynı bölgeden karbon kopya Popov’dan gelen gelen asistle Timur Temeltaş tabelayı takımı adına üçlüyordu.

Bu golde altı pasın içinde yalı kazığı gibi dikilen Capan-Zalazar ikilisinin arasından kale arkasındaki foto muhabirlerine adeta poz vererek topu kafayla gönderen Timur hayatının beklide en estetik en beleş golüne imza atıyordu.

Yenilen saçma sapan gollere reaksiyon bile veremeyen, yetenekleri yetmese bile yeteneği ölçüsünde bile mücadele edemeyen Bursaspor’un bu ekiple bir başarı sağlaması, en azından son 5 maçında 3 puanı bir arada görememiş bir rakip karşısında 1-0 geride başladığı maçı döndürüp kazanması mucize olurdu.

Timsah’ın sezon başından beri yaşadığı tepkisizlik ve uyuşukluğun eseri bu kadroyu kuranlar; Eyüp Stadı’na dün gece asılan şampiyon armadanın başı önde sahayı terkeden  ‘DEVASA POSTERİ’ ne bakıp poz poz sırıtır halde, mutluluk fotoğrafı verenler, şimdi fevkaladenin fevkinde mutlu oldunuz değil mi?

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?