USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Büyükşehir’den 600 kadını bir araya getiren buluşma

10-03-2022

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin ev sahipliği yaptığı etkinliğin en dikkat çekici yanı kadına yönelik sivil toplum kuruluşlarında ayrıma gidilmeksizin merkez ilçelerdeki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin kadın muhtarların, kadın belediye meclis üyelerinin davet edilmesiydi.
Misal Nilüfer Belediyesi CHP’li Meclis üyesi Vildan Özkula da oradaydı; Yıldırım’da faaliyet gösteren kadın kooperatifleri başkanları da.

Nilüfer’deki Beşevler Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Dilek Canbaz da oradaydı, Gölyazı Balıkçı Kadınlar Derneği Başkanı Nurten Üner de; AÇEV eski saha sorumlusu Nuray Öner de…

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık ve yönetim kurulu üyeleri, Bursa Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Sibel Özbudak, Yıldırım Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Filiz Çilingir, Kooperatif gönüllüsü Mali Müşavir İlkay Mutluay, Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şubesi Başkanı Esra Özkan ve daha tanıdığım onlarca kadın STK temsilcileri, kadın muhtarlar, kadın siyasiler ve kadın gazeteciler toplantıya katılanlar arasındaydı…  

Çoktandır bu kadar çok alanında öncü olan kadını bir arada görmemiştim. Onlarca kişinin tek tek isimlerini saymam mümkün değil. Elbette orada olmayanlar ya da davetli oldukları halde çeşitli nedenlerle katılamayanlar da vardır…

Muradiye Salonu’nun fuaye alanında Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerinin açtığı karma sergi vardı. Üç boyutlu kağıt rölyefler, kozadan yapılan eserler çok güzeldi.

Ayrıca Bursa Olgunlaşma Enstitüsü’nün hazırladığı 16 parçalık “Geçmişten Esintiler” temalı defile gerçekleşti. İğne oyalarıyla bezenmiş, geleneksel giysiler gerçekten de göz kamaştırıcıydı. Mankenler de çok güzel taşıdı giysileri.

Defilede sergilenen giysiler “Keles Yöresi’, ‘İğne Oyası’, ‘Yeşil’den Yansımalar’ ve ‘Osmanlı Giysi” koleksiyonlarından oluşmuştu.  Bursa Olgunlaşma Enstitüsü’nü yürekten kutluyorum. Çok başarılı bir defileydi.

Çalgıcı Mektebi orkestrasının konseri de ayrıca etkinliğe renk kattı… Etkinliğe Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş eşi Sevinç Aktaş ile birlikte katıldı. Başkan Aktaş, tek tek masaları dolaşıp kadın konuklara karanfil dağıttı. Bizim masaya geldiğinde ise İlkay Mutluay’ı kırmayıp selfi bile çektirdi.

Başkan Aktaş yaptığı konuşmada kadının toplumdaki yerine dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi olarak kadının güçlendirilmesi ve istihdamına yönelik açılan kurslarda binlerce kadının eğitim gördüğünü, meslek sahibi olduğunu, aile bütçesine katkı koyduğunu anlattı.

Başkan Aktaş “Günümüzde kadın, artık hayatın her alanında var. Eşi vefat ettikten sonra ziyan sebil olmuş çok erkek gördüm ama eşi vefat ettikten sonra ziyan sebil olan kadın hiç görmedim. Bu bize kadının ne kadar güçlü olduğunu gösteren sadece bir örnek. Kadınlar gününüz kutlu olsun. İyi ki varsınız” derken, kadına şiddetin kabul edilemez olduğunu söyledi ve tüm kadınlardın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı…

TUĞBA ÖZAY AYMNET’TE KADINLARLA BULUŞTU

Dün şehirde pek çok yerde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne yönelik etkinlik vardı. Fabrikalar, şirketler, işletmeler de kendi bünyelerinde çeşitli etkinlikler düzenledi.

Her kesimden kadın farklı şekillerde 8 Mart’ı andı ya da kutladı. Kimi STK’lar basın açıklaması yaptı, salon toplantısı düzenledi.

Kimisi eğlendi. Kişisel kanaatim kadın cinayetleri işlenirken, kadına, çocuğa fiziki, cinsel şiddet sürerken kutlanacak bir şey olmadığıdır. 8 Mart’lar benim için kadın insanda eşitlenene kadar farkındalık günüdür. Ancak, 8 Mart’ta düzenlenen eğlenceleri de eleştirmiyorum.

Herkes kendince bir emek veriyor sonuçta… Fabrika önünde direnen işçiler her gün kapı önünde erik dalı oynuyorlar. Onun gibi bir şey diye düşünüyorum. Sonuçta gülüp eğlenmek de kadınca bir tepkidir.

8 Mart’ta merkezi Bursa’da olan yerli ve milli Network firması Aymnet Türk Metal’in hemen yanı başındaki yol üstündeki yeni binasındaki salonda düzenlediği etkinlikte kurumsal olarak “Ortak” olarak nitelendirdiği kadınları buluşturan bir etkinlik düzenledi.

GÜÇ KAT Dezavantajlı Kadınlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülay Çelenk ve başkan yardımcısı Nesrin Ayar, Gölyazı Balıkçı Kadınlar Yardımlaşma Derneği Başkanı Nurten Üner, 100. Yıl Mahallesi Muhtarı Ayşenur Sayan, Fadıllı Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Nurşen Kargılı da toplantıya katılan isimler arasındaydı. Bursa’nın yanı sıra çevre illerden gelen konuklar için  fuayede kokteyl düzenlendi.

Ardından da manken, oyuncu ve şarkıcı Tuğba Özay konser verdi. Özay etkinlikte “Kadına şiddetin olmadığı, kadınların öldürülmediği günler” dilerken, kadının istihdamına katkısının önemine dikkat çekti. “Aymnet firması da çok sayıda girişimci kadına iş olanağı sağlıyor. Bu yönüyle kadının güçlendirilmesine çok önemli bir katkı sunuyor” dedi…

Aymnet Kurucusu ve yönetim kurulu başkanı İlhan Sağlam ise “Aymnet ailesi olarak müthiş bir girişimcilik hikayesi yazıyoruz. 50 bin girişimcimiz var, 40 bini kadın. Kadınlar ekonomik olarak güçlü olduklarında kendi ayaklarının üzerinde durduklarını biliyoruz. Biz Aymnet olarak kadın girişimcilerde yüzde 80’e ulaştık. Biz kadına şiddete hayır, kadın istihdamına evet diyoruz” mesajını veriyor.  

Aymnet 2015 yılından beri bildiğim bir firma… Bursa merkezli yerli ve milli bir firma.  Gıda takviyesi, kişisel bakım ürünleri, temizlik malzemesi içecekler gibi 5 ana grupta 80’nin üzerinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) ürünüyle hizmet veriyor.

Aymnet’i farklı kılan bilimle beraber yürümesi; halen aralarında Bursa Uludağ Üniversitesi de olmak üzere 3 üniversite ile bilimsel çalışma yürütüyor. GETAT alanında ihtisas üniversitesi olan Düzce Üniversitesi Teknopark’ında Ar-Ge çalışmaları yapıyor.

Bursa Uludağ Üniversitesi ile Ar-Ge, eğitim odaklı protokol imzaladı. Üyelerine temel ve ileri sağlık danışmanlığı üzerine üniversite iş birliğinde sertifikalı eğitimler veriyor. Ürünlerinin toksikoloji testlerini yaptırıyor.

İthalatına onlarca milyon dolar ödenen Reishi mantarının Türkiye’de yetişmesine öncülük ediyor. Aymnet’in sanayi üniversite iş birliği kapsamında yürüttüğü bilimsel inceleme ve araştırmalar yurt dışında hakemli bilimsel dergilerde yayınlanıyor.

Yani, Aymnet farklı bir şeyler yapıyor. En önemlisi de güvenilir olması! Aldığınız ürünün etken maddesi üstünde yazan kadar! Toksikoloji raporları, kalite belgeleri, bilimsel araştırmaları güveni pekiştiriyor. Bu nedenle de Cumhurbaşkanlığı’nın düzenlediği Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi’ne davet edilen tek network şirketi oldu.

Europass Onaylı Temel Sağlıklı Yaşam Danışmanlığı Sertifikası almak için ön şart olan temel düzey eğitim 19-20 Mart 2022 tarihinde Aymnet Akademi tarafından merkez binasında düzenlenecek. Bir de ileri düzeyde eğitimler var. Eğitimler üniversite iş birliğinde, akademisyenler tarafından verilecek. Konu başlıklarından bazıları şunlar:

“Makro ve mikro besin ögeleri; dengeli ve sağlıklı beslenme için temel besin grupları; sağlıklı cildin bileşenleri, uyku ve egzersiz, stres ve zararlı alışkanlıklar, sağlıklı yaşam danışmanlığı ilkeleri, temel sağlıklı yaşam danışmanlığı eğitim uygulaması…”

Aymnet aynı zamanda sosyal refahı artırmak adına 1000 Aile projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında öğrencilere burs, ihtiyaç sahibi ailelere yardım hedefleniyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?