USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sürdürülebilir Başarının Yol Haritası “Aile Anayasası ve Kurumsallaşma”

03-03-2022

Her şirketin aile anayasası kendine özgü olmalı. Bir şirketin aile anayasası, başka bir şirkete uymaz. Almış olduğunuz kumaşın size oturması gerekir. Yoksa üzerinize ya dar gelir ya salaş.
Aile anayasası her şirkete özel olmalı ki; şirketi yaşatan değerler, kendine has iç dinamikleri, gelenek görenek, kurum kültürü, hukuksal süreçleri de içine alarak geleceğin yol haritası olsun.
Ailenin işletmeyle ilişkisini hukuksal süreç çerçevesinde tüm yönetim kademelerindeki görev yetki ve sorumluluklarını yeniden tanımlayarak, sistem kuran, operasyon süreçlerini etkin ve verimli şekilde tasarlayan kısaca Kurumsallaşmayı ilke edinen şirketler, küresel rekabet ortamında sürdürülebilir başarıyı elde ediyor.
Her şeyden önce şirket içi çatışmalar ve delegasyon sorunlarını çözerek, aile içi bağları ve iletişimi güçlendiriyor. Yönetim kurulu ve üst kurulla oluşan organizasyon sistemiyle, yetki ve sorumluluk dengesi kurulurken, işe yeni başlayan aile üyeleri için de kariyer planlaması oluşturuyor. Şirketin kurumsal yapıya kavuşması, yenilikçi girişimci şirket iklimini oluştururken, şirketi ileriye taşıyacak yeni liderler yetişmesini sağlıyor. Tedarik, üretim gibi şirketin yapısal süreçleri iyileştirilerek, maliyetlerde de tasarruf sağlıyor. Hukuki süreçleri ve tarafsız olmasıyla adalet duygusu yaratıyor.  Bütün iyileştirme süreçleri müşteri memnuniyetini beraberinde getirerek, ciro artışı sağlıyor.
Kısacası yeni liderler yetişmesi ve sürdürülebilir başarının yol haritası Aile Anayasası ve kurumsallaşmadan geçiyor.
 
Saygılarımla

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?