USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BAL-GÖÇ’e hiç yakışmıyor!

02-03-2022

BAL-GÖÇ kongresinde Prof. Dr. Emin Balkan; Doç. Dr. Kader Özlem ve Hasan Öztürk’ün başkan adaylığında 3 liste yarışıyor.

Her üç adayın hatta eski Başkan Veli Öztürk’ün açıklamalarına bursa.com olarak tarafsız bir şekilde yer verdik…

BAL-GÖÇ’ün pazar günü, dernek genel merkezinde kongrenin çoğunluklu oturumu vardı.

BAL-GÖÇ Genel Merkezi’nin önünden aradılar: başka bir etkinlikteydim. Gidemedim. Ancak söylenenler hiç hoş şey değildi. Hazirun listesi asılmamış… Başkan adaylarından bazıları salona alınmamış… Polis çağırılmış…

İş hepten çığırından çıktı…

Hani babalarından kalan mirası paylaşamayan kardeşler birbirine girer ya!

İşte öyle bir atmosfer hakim BAL-GÖÇ’e…

BAL-GÖÇ;  kurucusu olan Mümin Gençoğlu’nun mirası değil tüm BAL-GÖÇ camiasına, üyelerin alayına emanetidir.

Gayrimenkul ve menkul mallar miras hukukumuza göre babadan evlada geçer!

BAL-GÖÇ kimsenin tapulu malı değil! Ama öyle görülüyor…

Kongre sürecinde ilk adaylık açıklaması Hasan Öztürk’ten gelmişti. Kendisi değil ama görüştüğüm ekibindeki bazı kişiler; Prof. Dr. Emin Balkan’ı Turhan Gençoğlu’nun desteklediğini söylemişti.

Bir süre sonra ise Prof. Dr. Emin Balkan’ın yanında olan isimler ise, kesinlikle Turhan Gençoğlu’nun kendilerini desteklemediğini; Kader Özlem’i aday çıkartacaklarını söylemişlerdi.

Hatta Başkan Veli Öztürk’ün yerine Turhan Gençoğlu’nun kendisine “Velayeten” ablasının oğlu Gökhan Sözüçetin’i başkan yaptığını öne sürmüşlerdi…

Şimdi de Turhan Gençoğlu’nun Hasan Öztürk’ü desteklediği konuşuluyor.

Neyin eğri, neyin doğru olduğu belli değil…

Biz bu tür kongre oyunlarını çeyrek yüzyıl öncesinin siyasi partilerinde görürdük. Parti il başkanları Ankara’ya giderlerdi; köylüler derelerden parti üye listeleri toplardı! BAL-GÖÇ de onlara benzedi!

Kongrede başkanlığa talip olanların adaylık açıklamalarına bakıyorsunuz, herkes düzgün şeyler söylüyor! İyi hoş da; bu hazirun listesini saklamalar, olayların polis çağırtacak kerteye gelmesi neyin nesi!

BAL-GÖÇ’e yazık oluyor! Bu süreçten Ahmet ya da Mehmet değil binlerce üyesi olan BAL-GÖÇ zararlı çıkıyor.

Şu anda yönetimi elinde tutan ekibin çok sayıda üyeyi üyelikten düşürdüğü iddia ediliyor. 13 Mart’ta oy kullanmaya giden üyeler hazirun listesinde isimlerini bulamazlarsa tartışma ya da kavga çıkar.

Temennim kongre salonunda bu hasarın daha da ağırlaştıracak bir sıkıntının yaşanmaması… Ama pek de öyle görünmüyor.

Öte yandan… Şu anda BAL-GÖÇ’ün yönetimini elinde tutan ekip hakikaten de hata üstüne hata yapıyor…

Sonuncusu tam hayretlik bir şey!

Veli Öztürk şöyle bir duyuru çıkmış:

“Bilerek veya sehven, 13.03.2022 (pazar) günü Bursa Atatürk Kongre Kültür Merkezi Osmangazi salonunda yapılacak Bursa BAL-GÖÇ 18. Olağan Genel Kurul Toplantı ilanının Derneğimiz internet sayfalarında yer almadığı gibi, saati de belirtilmemiştir.

Kongremizin başlama saati 11.00’dir…”

Bu kadar hadisenin olduğu bir kongrenin ilanında saat verilmemesinin basit bir unutkanlık olma ihtimali çok düşük.

Birileri “Ay yazsak ne olacak, yazmasak ne olacak” diyebilir. Yazılması gerekiyor. Bu tür çekişmeli kongrelerde salon hakimiyeti açısından katılım önemlidir. Bir de, teamülden öte, Dernekler Yasası gereği gazetelere çıkan ilanda kongrenin yeri, saati yazılmak zorunda.

ÇEK EĞİTİM ÖDÜLLERİ

Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin (ÇEK) gelenekselleşen 17. “Eğitim”; “Hizmet” ve “Teşvik” ödüllerinin sahipleri belli oldu. Ödül töreni 3 Mart Perşembe günü Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde saat 18.30’da gerçekleşecek.

Bursa’nın eğitim imecesi olan ÇEK artık Türkiye’ye örnek olan bir eğitim kooperatif modeline dönüştü.

ÇEK’in bünyesinde yükseköğrenim öğrenci yurdu, kültür merkezi, anaokulu, Anaokulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu ve Fen lisesi ile liseli kız öğrenciler için tam burslu öğrenci yurdu var. Artık bundan sonrasını üniversite paklar!

Ayrıca ÇEK bünyesinde oluşturulan pek çok sosyal sorumluluk, kültür ve sanat projeleri de var…
Öte yandan…

ÇEK 2006 yılından buyana her yıl “eğitim konularına çaba harcayan, özveride bulunanları onurlandırmak ve topluma tanıtmak” çeşitli kategorilerde eğitim ödülleri veriyor…

ÇEK üyeleri, eğitim ve öğretimle ilgili kişi, kurum ve kuruluşlar, diledikleri kişi, kurum ve kuruluşları aday gösterebiliyor, yönetim kurulu üyeleri ise aday olamıyor.

Ödüller, eğitim-öğretim kurumları yaptıranlara, eğitim-öğretim sorunlarının çözümünde özgün projeler üreten, uygulayan, inceleme, buluş ve yenilikler yapan, Öğretim Birliği ilkelerine uygun çalışmaların yanı sıra ulusal eğitim konularında yayın gerçekleştiren, kitap yazan kişi, kurum ve kuruluşlara veriliyor.

2022 yılı 17. ÇEK ödülleri Eğitim kategorisinde Prof. Dr. Kayıhan Pala, Doç. Dr. Canan Dağdeviren’e;

Hizmet ödülü Prof. Dr. Ulviye Özer, Prof. Dr. Ziya Gökalp Özer’e;

Teşvik ödülü ise Müjdehan Örs Filiz ve Mersin Liselileri Derneği’ne verildi…
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenin ilk bölümünde Prof. Dr. Müfit Parlak’ın açılış konuşmasından sonra ödüllerin tarihçesi sunumu yapılacak ve ödüller sahiplerine takdim edilecek. İkinci bölümde ise ÇEK’in 25. Yıl Belgesel’i gösterimi ile Nebil Özgentürk ile bir söyleşi gerçekleşecek…

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?