USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ONLAR BİZİM ÇOCUKLARDI!

13-02-2022

Mesela, geçen hafta içi Denizli’de oynanan Trabzonspor kupa karşılaşması...  Meraklısı mutlaka farkına varmıştır; konuk takımın yedek kulübesinde Bordo Mavi formalı 3 delikanlı biraz şaşkın biraz heyecanlı görünümleriyle dikkat çekiyordu.  

Kimdi onlar?

Batuhan Kör, Kerem Şen ve Taha Altıkardeş...

Daha 15 gün öncesine kadar Yeşil Beyaz formayla yetiştikleri takımın başarısı için ter döküyorlardı. 

Yani onlar bizim çocuklardı.

Böyle bir fotoğrafı görüp de içi cız etmeyen bir Bursasporlu var mıdır acaba?

Bitmiş ile gitmişi neden oldu, nasıl oldu diye sorgulamanın bir anlamı yok bu saatten sonra...

‘Yıldız olacak star olacak’ denilen yüzde yüz yerli imalat çocukların bir gecede ortadan toz olmalarını Yeşil Beyaz sevdalılarının içine sindirmesi kolay iş değil. Ederini, değerini buldular bulmadılar o başka bir hikâye ancak zaten daralmış kadrosuyla ufku da daralmış Bursaspor’u böyle bir zamanda daha da dara düşürmenin zamanı mıydı?

Geçen sezon transfer tahtası kapalı olan ve büyük bölümü altyapıdan yetişmiş genç oyunculardan oluşan kadrosuyla ligde mücadele eden yeşil beyazlı takım 22 maçlık bölümü 30 puanla 9. sırada tamamlamıştı.

Sezon başı yeni yönetimiyle transfer tahtasını açan ve kadrosuna 17 yeni isim dahil edip şu ana kadar 4. teknik direktörüyle çalışan Yeşil Beyazlılar aynı süreçte oynadığı 22 maçta sadece 24 puan toplarken, düşme hattına indi...  

Bu mudur?

Peki bugün Trabzonspor ne yapıyor?

Yıllardır bu ülkede dillendirilen  "gençlik projesi"ni sessiz ve derinden gerçekleştiriyor.

Bundan 5 yıl önce, 20 yaşındaki bir yağız delikanlı olan Uğurcan Çakır'ın 400 bin dolarlık değeri, 17 milyon dolara çıkmışsa, bunun madalyası, ona güvenen hocalarının, yönetimin ve taraftarın eseridir.

Bugün ilk 11'in direkt isimleri arasına yerleşen Berat 23, Dorukhan ise 25 yaşında olmanın avantajıyla milli takıma ve Avrupa'ya göz kırpmaktadır.

19'luk Ahmetcan'ı, Galatasaray karşısında sahaya çıktığında sanki hep oynuyormuş gibi kanıksıyoruz. 24'lük Hüseyin Türkmen'e burun kıvırıp, Murat Cem Akpınar'ın neden daha fazla süre alamadığını sorgular hale geliyoruz. Altınordu’dan gelen Enis Destan ile 3 yavru Timsah’ı oynar mı oynayamaz mı diye tartışıyoruz.

Evet; işte budur.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?