USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YETER Kİ İSTEMESİNİ BİL

07-02-2022

Haberin öncesi ve sonrası da var...

Sayın Aktaş maçtan önce Özlüce’ye giderek takıma moral vermiş, bittiğinde de soyunma odasına inerek futbolcuları kutlayarak prim sözü de vermiş. Başkana kentin mülki amirleri ile Divan Başkanı ve Bursasporlu Futbolcular Derneği temsilcileri de eşlik etmiş...

Ne güzel; özlenen ve olması gereken gelişmeler...

Peki; bu hasret tablosunun yaşanması için neden geç kalındı?

Bakıyorum da; Ali Nur Aktaş ile Bursaspor Başkanı Hayrettin Gülgüler protokol tribününde yan yana oturuyor, sohbet ediyor.

Ee; o halde?

Artık sağır sultan biliyor ki; Sayın Aktaş ile Bursaspor’un 2. Başkanı arasında nedenini bilmediğimiz ve de bilmek istediğimiz bir sıkıntı var.

Sadece bu kadar ile bitmiyor, Divan Başkanlık Kurulu, taraftar ve futbolcu dernekleri, kent dinamikleri hatta medya ile de ‘yönetim ekip liderinin’ arasının iyi olmadığını bilmeyen yok!

Sporda siyaset olmaz... Kişisel çıkarlar, kaprisler, ona buna gider hiç olmaz...

Varsa yoksa o kenti temsil eden kulüp ile camiaların varlığı, devamlılığı ve sağlıklı yaşamasıdır.

Şimdi çok taze bir örneğe dönelim.

Bir zamanlar futbolcu tarlası olan İzmir’in, şampiyonlukları, zaferleriyle en özellikli takımıdır Göztepe. Mesela, şahikaya çıktığı dönemlerin başında 1968-69 sezonu gelir. Türkiye Kupası yarı finalinde Bursaspor’u deplasmanda ‘Kel Nihat’ın 90’daki kafa golüyle yenerek finalist ve ardından da şampiyon olması gibi...

Ne ilginç bir rastlantıdır ki,  bugün TFF 1. Lig’de yaşam mücadelesi veren  Bursaspor, o dramatik maçın yaşandığı sezonu beşinci olarak kapatmıştır.

Aslında Göztepe’nin hazin bir öyküsü var. TMSF tarafından Dinç Bilgin’in borcuna karşılık el konan kulüp, 2007 Ağustosu’nda 1 milyon 305 bin YTL’ye Altınbaş Holding’e satılır ve Aliağa Belediyesi ismi ile futbol serüvenine devam eder.

İşte işin ilginç ve de yükseliş trendi bundan sonra başlar.

Süper Amatör Küme’ye kadar düşen kulüp o dönemin AKP’li İlçe Belediyesi tarafından ismi değiştirilerek bir gecede Aliağa olur Göztepe!

Ve bu kez de İzmir’in CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nden bir jest gelir. 1960’lı yıllarda İngiltere’de yaşayan bir Göztepeli taraftar tarafından kulübe hediye edilen ve geçmişte nice zaferlere tanıklık eden otobüs belediyece hurdalıktan çıkarılıp, baştan aşağı yenilenip kulübe hediye edilir ve belediyece maddi manevi tam destek verilir.

İktidarı muhalefeti işbirliğiyle 14 yıl aradan sonra 2017 Haziranı’nda Göztepe Süper Lig’e yükselir. Sonuçta İzmir efsanesine, kulüpte tarihi otobüsüne kavuşur.

Kıssadan hisse; 

Belediye deyip geçme, isterse çok şey yapar. Yeter ki istemeyi bil.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?