USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hoca değil cerrah!

05-02-2022

Zira öyle yüreğimiz ağzımızda bir ikinci yarı geçirdik.

1-0'a kilitlenen maçların sonu bizim açımızdan çoğu zaman hüsran ile bittiğinden, golle taçlanan ilk yarıdaki muazzam mücadelenin ve kazanılacak 3 puanın önem derecesini düşünecek olursak, kalbimiz nasıl teklemesin? Öyle değil mi?
Bu son derece önemli, altın mı dersiniz, pırlanta mı, elmas mı, dijital para mı artık siz bilirsiniz, Altınordu maçını kazanarak aslında umudun ateşini yaktı

Bursaspor...
Öncelikle, Elde kalanı en doğru biçimde kullanan, mevcut malzeme ile sofrayı en verimli ve iştah kabartıcı şekilde donatan, kadrosuna azami miktarda güven telkin edip, bitmiş, inancını yitirmiş bir ruhu yeniden canlandıran Tamer Hoca'ya huzurunuzda çok teşekkür etmek isterim.

Hafta içi camianın içinde bulunduğu durumun özetini yaparken, son derece başarılı bir fotoğrafçı olduğunu ortaya koyan tecrübeli çalıştırıcı, mevcut duruma ettiği hayati mücadele ile de mükemmel bir cerrah olduğunu gözler önüne sermiştir bana göre.
Derin yaralar ancak bu kadar itina ile ameliyat edilir, kanayan yerlere ancak bu denli iyi tampon yapılabilirdi.
Resmen masada kalacak hasta, ameliyat bittiği gibi gözünü açtı.

İlk yarıdaki mücadeleyi ayakta, adeta at yarışı izler gibi izlediysek, Tamer hoca ve ekibinin takıma zerk ettiği aşının antikor seviyesini nasıl da anında yükselttiğini sırf bu açıdan bakarak rahatlıkla söyleyebiliriz.
Ne yaptıysanız, iyi ki yaptınız hocam...
Emeğinizin galibiyetle taçlanmış olması da ayrıca mutluluk sebebi.
Bu emek öyle bir emek ki, belki de aman başarısızlık üzerine kalmasın, diyerek kaçacak bir çok ismin aksine, böyle bir ortamda bu takıma sahip çıkarak, şapka çıkarılacak bir sahiplenme duruşu sergilediniz, size büyük saygı duyuyorum.
Maç sonu takımın sizi omuzlara alması da, hangi şartlarda neleri başardığınızın resmi olmuş, gerçekten umut verici...

Öte yandan,Bireysel olarak, neredeyse sezonun maçını oynayan isimler vardı sahada ki bunlardan biri de golün sahibi Hasan Ayaroğlu...
Hele ikinci yarı kaçırdığını atsa, git çıkış kapısına, tam otobüse binecekken tut kolundan, al omuzlara, taşı tesise kadar.
Misal Namık'ın 39'da Azerbaycan'dan vurduğu şut, Bursa'da gole dönüşse, kalan dakikaları akıl sağlığımız yerinde tamamlayacaktık ama ne yapalım son ana kadar deliye bağlamak kaderimizde var.

Hasan ile birlikte takımın tamamına sirayet eden bu "daha ölmedik" havası, umarım "yeni başlıyoruz" özgüvenini de yanında getirmiştir.
Şimdi düşünüyorum da, aklımızı anlık da olsa yitirmemize sebep olan Burak Altıparmak'ın faul yaptığı frikik pozisyonu gol olsa ve maç 1-1 bitse, bu satırlarda nasıl ifadeler olacaktı kim bilir?
Düşününce bile tüylerim diken diken oldu...

Maç esnasında tweet atmıştım.

"Siz bir kazanın şu maçı, 'ligde kalalım yeter' diyen biz, anında Süper Lig hayali kurarız. O kadar abartılı umutlarla seviyoruz işte" demiştim.
Gerçekten de öyle, iki maç kazanalım alt bölgeyi unutur, kalbimizdeki o coşkunun bize verdiği yetkiye dayanarak play off hesaplarına düşer, enfes tablolar da çıkartırız karşınıza şaşıp kalırsınız.
Yani aklınıza gelmeyecek ihtimaller çıkartır size bu camia, öyle de safiyane bir umut içindeyiz bilesiniz.
Hasılı,
Hafta içi sosyal medyada hashtag olan #ArmanaSarıl cümlesini sahada kanlı canlı gösterdiğiniz ve bu kıymetli armaya sıkı sıkı sarıldığınız için teşekkürler takım.
Bir galibiyet ile bitmedi aksine yeni başlıyor her şey.
Nitekim çok zorlu bir seri var önümüzde.
Ayaklar yere sağlam basarak, daha kazanılacak çok fazla zafer olduğunun farkına vararak, bu korku tünelinin içinden öyle bir çıkalım ki, küllerinden yeniden doğan Simurg gibi bu sezon da, hikayesi bambaşka olan efsane bir sezona dönüşsün.
Kahramanları da Tamer hoca ve öğrencileri olsun...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?