USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Macide Gazioğlu Ortaokulu’nda 2 günde 2 şampiyonluk kupası!

20-01-2022

Basketbol Yıldızlar Turnuvası’nda 1’incilik kupasını alan okul, ertesi günü de Bursa Yıldızlar Halkoyunları Düzenlemeli Dal’da Bursa 1’inci oldu.


Bursa Ortaokullar arası Basketbol Yıldızlar final maçları Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde oynandı.Tesis gerçekten de çok güzel,  yöredeki çocuk ve gençlerle yetişkinleri sporun çeşitli dallarıyla buluşturuyor. Ayrıca gördüm ki, Yıldırım’ın yanı sıra tüm Bursa’ya hizmet veriyor.

(Tesis 2019’da açıldı; Türkiye’nin en büyük spor kompleksi olma özelliğini taşıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı yaptı, Yıldırım Belediyesi tarafından işletiliyor.)
Maçların oynandığı salon 2 bin 500 kişilik. Hava çok soğuktu, buna rağmen öyle güzel ısıtılmış ki; üşürüm diye boşuna kat kat giyinmişim.

Maç çok keyifliydi. Oyuncular çok centilmendi; birbirlerini itip kakıp sakatlamadılar! Seyirciler de çok ölçülüydü.
Maça çıkan ilk grup Doğa Koleji ile Özel Şahinkaya Ortaokulu Takımıydı. Üçüncülük ve dördüncülük için oynadılar. Şahinkaya kazandı.
Son maç ise Macide Gazioğlu Kükürtlü Ortaokulu ile Özel Emine Örnek Ortaokulu arasında gerçekleşti.
ilk ve ikinci çeyrekte açık ara önde olan Macide Gazioğlu Kükürtlü, üstünlüğünü üçüncü ve dördüncü çeyrekte de sürdürdü ve maçı 97’e 58 sayı ile kazandı.

Ortaokullar arası Basketbol Yıldızlar Müsabakasında sıralama şöyle oluştu:

“1’inci Macide Gazioğlu Kükürtlü Ortaokulu; 2’inci Özel Emine Örnek Ortaokulu; 3’üncü Özel Şahinkaya Ortaokulu; 4’üncü Özel Doğa Koleji.”

HEDEF TÜRKİYE KUPASI

Macide Gazioğlu Ortaokulu Yıldızlar Basketbol Takımı şampiyonluk kupasını Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer’in elinden aldı
Okul Müdürü Ramazan Yürük de maçı izleyenler arasındaydı. Kendisini kutladım; “Bundan sonraki hedefimiz Türkiye kupası. Bursa’ya Türkiye şampiyonluğunu getirmek istiyoruz” dedi…

Müdür Ramazan Yürük döneminde okul 5 kez Bursa İl Şampiyonu, 2 kez de il ikincisi olmuş. Bir de Türkiye 2’incilikleri var.
2014 yılında da Türkiye şampiyonu olmuş.
Ramazan Yürük, öğrencilere, velilere, beden eğitimi öğretmenleri ile antrenörlere teşekkür etti ve şampiyonluğu hayırsever Sabahattin Gazioğlu’na armağan ettiklerini söyledi…

Başarılı basketbol yıldızlar takımı çalıştırıcılarına gelince; beden eğitimi ve antrenörlerin isimleri şöyle:

NagihanNamlikji, Akif Alkan ve Sezgin Yurtsever…”
Macide Gazioğlu Kükürtlü Ortaokulu Küçükler Basketbol takımı da iddialı. 17 Ocak’ta Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi salonunda düzenlenen maçta Küçükler Basketbol takımı Nilüfer Özel Bilimler Akademisi ile oynadı. Macide Gazioğlu Kükürtlü maçı açık ara aldı; 91’e 38… Bu gidişle bir kupa da onlar getirir… . Onların maçları henüz bitmedi. Final maçları şubat ayında oynanacak.

 

MACİDE GAZİOĞLU ORTAOKULU İL HALK OYUNLARI BİRİNCİSİ OLDU!

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl Geleneksel ve Düzenlemeli dalda “Minikler, Yıldızlar, Büyükler, Yaygın Eğitim Merkezleri” kategorilerinde Halk Oyunları Yarışması düzenlenir. İl birincileri Türkiye finalinde yarışır.

Macide Gazioğlu Kükürtlü Ortaokulu, basketbol şampiyonu olduktan bir gün sonra bu defa da Halk Oyunları Yıldızlar Düzenlemeli Dal’da Bursa birincisi oldu. Yine kupayı aldı.
Düzenlemeli Dal’ın ne olduğuna gelince; geleneksel dalda olduğu gibi; oyun, müzik ve giysi anlamında yöresel özellikleri taşıyan, ama sanatsal ve estetik bakımından oyunu sahneye koyan antrenörün yorumuna da izin verilen bir yarışma türü… 

Macide Gazioğlu Kükürtlü Ortaokulu’nun önceki yıllarda da Halk Oyunları dalında çok sayıda birincilikleri var.
Ramazan Yürük okulda 10’u aşkın branşta spor yapıldığını söyledi.
Yani sadece basketbolda değil, krosta, yüzmede, tekvandoda, badmintonda ve daha pek çok spor dalında şampiyonlukları var. Ayrıca kültür, sanat ve bilim faaliyetleri de söz konusu. TÜBİTAK Bilim Fuarı’na gitmiştim. Okulun spor salonunda düzenlenmişti. Çok da başarılıydı.

Mesela Tekvando’da Funda Yıldırım 41 kiloda Bursa ikincisi; Esila Esma Sağır ise 33 kiloda Bursa üçüncüsü olarak madalyalarını aldılar.

21 Aralık 2021’de Edirne’de yapılan yarışmalarda yüzmede okul öğrencilerinden Şükrü YiğitalpUzunorman  Doruk Kara ve Rüzgar Batu Altaymadalya ile geri döndü…

Macide Gazioğlu Ortaokulu; bir devlet okulu… Hayırsever Sabahattin Gazioğlu tarafından yaptırılan okul Mart 2021’de hizmete girdi. Okul öğrencileri daha önce yine Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılıp 1986 yılında Milli Eğitim’e bağışlanan Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası Okulu’nda eğitim görüyorlardı.

Okul binasından içeri girdiğinizde sizi çeşitli spor dallarında alınan onlarca kupa karşılıyor. Öğrencilerin spora yönelimi için önemli bir motivasyon. Başarı, yeni başarıları tetikliyor. Okulun akademik başarısı da çok yüksek…

Macide Gazioğlu Kükürtlü Ortaokulu, devlet okullarının her alanda özel okullarla yarışabileceğini gösteriyor.

Velhasıl istenirse oluyor…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?