USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

EMO’da Mavi ve Kırmızı Listeler yarışacak!

04-01-2022

Aslında Katılımcı Mühendisler ile Demokrat Mühendisler arasında çizgisel bir fark yok. Hatta grupların adayları ve destekçileri geçmişte aynı yönetim kurullarında görev aldılar.

Yine geçmişte Meslekte Birlik grubu ile yarışırken “Birlik” olup Katılımcı Mühendisler olarak seçime katılmışlardı. Meslekte Birlik, EMO Bursa Şube genel kurullarında uzun süredir liste çıkarmıyor; şu ana kadar da aday olduklarına dair bir emare yok!

Ama bu bir seçimdir. Hiç belli olmaz, son anda bir üçüncü liste çıkabilir, ama son dakika listesinin de seçim yarışında şansı olmaz.

Katılımcı ve Demokrat Mühendisler arasında ideolojik olarak büyük fark yok; çoğu sol / sosyal demokrat kökenli…

2018’de yapılan seçimlerde Katılımcı Mühendisler (Mavi Liste) Burak Özgen; Demokrat Mühendisler (Kırmızı Liste) ise Abdullah Büyükışıklar öncülüğünde yarışmışlardı.

2018-2020 döneminde seçimi Katılımcı Mühendisler kazanmış; EMO Bursa Şubesi’ni Burak Özgen’in başkanlığında Sedat Gökmenoğlu, Şerife vatansever, Halil İbrahim Bakar, Mutlu Yılmaz, Ömer Çetin ve Mehmet Can’dan oluşan yönetim kurulu yönetmişti.

2020’deki genel kurulda da Mavi ve Kırmızı listeler yarışmıştı ve yönetim kurulu Mehmet Can, Halil İbrahim Bakar, Ömer Çetin, Burak Köy, Mert Ünler, Esra Kılıç ve Abdullah Büyükışıklar’dan oluşmuştu.

 Yani, Kırmızı Liste’den Abdullah Büyükışıklar listeyi delerek yönetime girmişti. Şube Başkanlığı’nı ise Mehmet Can üstlenmişti.

Öncesinde ise 2006-2010 arası 2 dönem Erdal Aktuğ; 2010-2018 arası ise 4 dönem RemziÇınar(halen Nilüfer Belediye Meclis üyesi) EMO Bursa Şubesi Başkanlığını üstlenmişti. Çınar, 17.Dönemiçin yeniden aday olmamıştı.

                                        BURAK ÖZGEN

KIRMIZI LİSTE-DEMOKRAT MÜHENDİSLER: AYŞEGÜL DURMAYAZ

Bugüne gelecek olursak….

EMO Bursa Şubesi’nde bir ilk yaşanıyor… Öyle görünüyor ki Demokrat Mühendisler’in başkan adayı EMO camiasının yakından tanıdığı bir isim; Ayşegül Durmayaz…

Aslında TMMOB’a bağlı şube kongrelerinde başkan seçimi yapılmaz, yönetim kurulu seçilir; seçilenler ilk toplantıda görev dağılımını gerçekleştirir.

Ancak tüm oda seçimlerinde kimin başkan olacağı da önceden bellidir. Grubun sözcülüğünü üstlenirler, basın açıklaması yaparlar, bir şekilde malumun ilanı gibidir…

Ayşegül Durmayaz sosyal medya hesabından EMO Bursa Şubesi yönetimine talip olduklarını açıkladı:

“Değerli Meslektaşlarım; 

Kamuda, özel sektörde ücretli, serbest müşavir mühendis olarak çalışan meslektaşlarımın, öğrenci meslektaş adaylarımın sorunlarını hep birlikte çözüm üretmek genç meslektaşlarıma etkin ve güçlü bir EMO devretmek için kırmızı liste ekip arkadaşlarım ile birlikte TMMOB EMO Bursa Şubesi 18.dönem Yönetim Kurulu’na adayım.

Birlikte güçlüyüz… Birliğimizin gücüne güç katacağız; hepinize sevgiler saygılar sunuyorum.”

Durmayaz, 1999 yılından beri EMO Bursa Şubesi’nde proje denetim mühendisi ve son olarak da Şube Müdürü olarak görev yaptı; 2020 Ağustos’unda emekli oldu. Oda’daki ilişiklerini bilemem ama, dışarıdan biri, bir gazeteci olarak “Oda’nın gülen yüzüydü” diyebilirim. Şube’de21 yıl çalışmış biri olması seçim yarışında elini güçlendirir.

                                                             AYŞEGÜL DURMAYAZ

DURMAYAZ’A BÜYÜKIŞIKLAR İLE ERDAL AKTUĞ’DAN DESTEK

Eski EMO Bursa Şubesi Başkanlarından Erdal Aktuğ; “Oyum ve desteğim Ayşegül Durmayaz ile başlayan Kırmızı demokrat listeye” diyerek duruşunu netledi… Ve şu mesajları da verdi:“EMO Bursa Şube’ye bir kadın eli değmeli artık, ne dersiniz arkadaşlar?”

“EMO Bursa Şubesi artık ‘Mazisi kendisine kefil insanlar’ tarafından yönetilmeli!”

Durmayaz’a bir destek de Abdullah Büyükışıklar’dan geldi; Demokrat Mühendisler’in sayfasına “Geliyor Gelmekte olan”yazdı. CHP’lilerin Ak Parti iktidarını hedef alarak sloganlaştırdıkları bir sloganın EMO Bursa Şubesi için kullanılması doğru değil! Durmayaz EMO Genel Kurulu’nda Ak Partililerle mi yarışacak?

 Kırmızı Liste- Demokrat Mühendisler henüz yönetim kurulu aday listesini açıklamadı.

MAVİ LİSTE- KATILIMCI MÜHENDİSLER: BURAK ÖZGEN

Öte yandan…

Mavi Liste’ye yani Katılımcı Mühendisler’e gelince; öncülüğünü 2018-2020 dönemi EMO Bursa Şubesi Başkanı olan Burak Özgen üstlendi ve o da sosyal medya sayfasında yaparak adaylığını açıkladı:

“Değerli meslektaşlarımız, 

Şubemizde geçmişten bugüne kadar sürdürdüğümüz birlikteliğimiz ve temel ilkelerimizle, odamızın tüzük ve yönetmelikleri çerçevesinde, geleneklerine saygılı, genç, deneyimli, emekten yana politikalar üreten, hukukun üstünlüğüne inanan, çağdaş, laik, demokrat bir ekibiz. 

Biz katılımcı mühendisler olarak; TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesinin kuruluşundan bugüne süre gelen yönetim anlayışının ve oda geleneklerinin temsilcileriyiz. 

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin 15- 16 Ocak 2022 tarihlerinde yapılacak olan 18. Olağan Genel Kurul ve Seçimlerinde; Katılımcı Mühendisler olarak Şubemiz Yönetim Kurulu’na adayız.

Demokrasinin özünün katılım olduğu ilkesinden hareketle tüm üyelerimizi Genel Kurul ve Seçimlerimize davet ediyor; katılımızı ve desteğinizi bekliyoruz.”

Katılımcı Mühendisler’in yönetim kurulu aday listesi şu isimlerden oluşuyor:

“Asıl; Burak Özgen, Halil İbrahim Bakar, Tuğba Altuncu, Ömer Çetin, Berfu Özkan, Eray Yağız., Esra Kılıç…

Yedek; Ferit Günay, Asım Sarıcı, Mehmet Buğra Gündoğdu, Coşkun Arslan, Tufan Yıldırım, Ebru Altıparmak, Hasan Hüseyin Akşit…”
 Akademik odalar önemlidir. TMMOB’a bağlı odaların meslek, meslektaşa olduğu kadar yaşadıkları şehre, ülkeye, içinde bulundukları topluma da sorumlulukları var.

Her iki başkan adayının da açıklaması içe dönüktü; EMO üyelerine yönelikti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?