USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BURSASPOR NEREYE KOŞUYOR?

23-12-2021

“Yeşil Beyazlı camiayı kara bulutlar sarmış durumda. Taraftar sessiz ve endişeli bir bekleyiş içinde...  Dillendirilmese de zihinlerde  ‘Bursaspor nereye koşuyor’ sorusuna yanıt aranıyor. ”

Bursaspor adına duyulan kaygılar yerinde ve doğru. Belli ki taraftarda da bıçak kemiğe dayanmış, sabır taşı çatlamış! Her zaman ligin en önemli unvanları için yarışan Timsah bu gidişle kümede kalabilmek için bir çaba gösterecek gibi. Takımın artık ligin zirvesiyle hiçbir ilişkisi kalmadı. Evet; Bursaspor iyi gitmiyor, bunun sebepleri çok açık ve net.

Peki temel problem nedir?”

Birincisi yanlış transferler, yanlış kadro yapılanması, işler kötü gittikçe gerilimin ve öfkenin artması, en önemlisi taraftarda yönetime duyulan güvenin müthiş bir şekilde erozyona uğraması. Bursaspor son yıllarda çok kötü yönetildi ama bugün ortaya çıkan manzaraya bakılırsa küme düşülen sezonlarda bile böylesine acemice/amatörce hiç yönetilmedi.  Son iki maçına emanetçi teknik adamlarla çıkıldı. Menemen karşılaşması geldi çattı. ‘Geldi, geliyor, gelecek’ denilerek çok değerli/önemli/hayati bir süreç boşa harcandı. Diğer kulüplerde teknik patronlarıyla vedalaşıyor, sabah giden hocanın yeri onlarda akşamına doluyor. Bu tamamen bir yönetim zaafıdır. Hani ‘Timsah komada’ diyorlar ya abartmıyorlar o belli. Tamam da; takımı komadan çıkaracak reçeteyi kim yazacak?                                                              

“Ligdeki rakiplere şöyle göz atarsak o takımlara göre Bursaspor kadrosunu oluşturan futbolcular çok mu yetersiz?”

Ben o açıdan o kadar da büyük zafiyet olduğunu düşünmüyorum. Hatta tepedeki bazı takımlardan fazlası olduğu görüşündeyim. Futbolcuların geçmişlerine bakıyorsunuz, çoğu marka, bazılarının geldikleri takımlarda sergiledikleri futbol harika... Ama bir takım olamıyorlar.                                 

Futbol dilinde bunun adı şu: Şef çok, apaçi yok!

Şüphesiz sistem, taktik de önemli. Sürekli teknik adam değiştirmenin bedeli bunlar. Futbolcular baktılar ki böyle olmuyor, kafalarına göre takılıyorlar. Mesela son Bandırma maçında Bursaspor kalesinde golü görene kadar biri tehlikeli, dört geri pası var. Golü yedikten sonra dikine oyun başladı, takım boyu kısaldı. Doğruları yapmak için geri düşmek mi lazım. Aksine, öndeyken bile futbolun doğrularından taviz vermeyenler hedefine ulaşır. Taraftar maça ilgi göstermemekte haklı... Bursaspor heyecan/tat/seyir keyfi vermiyor.

“Seyirci dediniz, size göre niye gelmiyor seyirci...”

Bu takıma gelir misin? Israrla kötü oynuyor. Her maçta gol yiyor, içerde-dışarıda kazanamıyor. Niye gelsin seyirci... Ayrıca taraftarının büyük bir bölümünün yönetim bazında Başkan ve 2. Başkana kırgın ve kızgın olduğunu duyuyorum. Bursaspor Yönetimi’nin her şartta seyircinin gönlünü alması, onların eleştirisel yaklaşımlarına anlayış ve hoşgörü ile bakmaları lazım... Seyirci küser de, başkan ve yönetimin seyirciye kızma, seyirciye küsme hakkı olamaz. Daha önce de yazdım söyledim:O muhteşem seyirci yoksa Bursaspor’da her şey eksik...

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?