USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İSTEYİNCE OLUYOR

06-12-2021

Bursaspor’un kazanma iştahını, azmini maç boyu sergilediği bunun da semeresini aldığı bir karşılaşma izledik. 

Ayrıca Timsah’ın, Burak, İsmail ve Bruno orta sahası ile çıktığı her maçta ortaya karakter koyacağını gösteren bir karşılaşma izledik. 

İsmail’in liderlik vasfı ve direkt sonucu hedefleyen futbolu, Bruno’nun klası, Burak’ın da dönüşü ile yeşil beyazlılar oyunun merkezindeki üstünlüğü maçın başında aldılar. 

Bunlara ilaveten Acolatze’nin fuleli koşularına da direnemeyen ev sahibi ekip sık sık pozisyonlar vermeye başladı. Bursaspor’un siyahi oyuncusu futbolcu değil de adeta 100 metre sprinterleri gibi bir koşu kalitesine sahip. Biraz daha ayaklarına hakim olabilse diyeceğim; ama o zaman da çok daha farklı yerlerde olurdu zaten. 

Rakipler Acolatze’nin hızını ancak faulle kesebiliyorlar. Böyle bir pozisyonda siyahi oyuncu orta sahadan kopmuş giderken rakibi yaka paça indirdi; ancak hakem pozisyonu sarıyla geçiştirdi. 

Ancak sonrasında Acolatze’yi faulle de durmadıkları bir pozisyonda siyahi oyuncu Bruno’yu topla buluşturarak asistini yapmış oldu. 

Golün ardından Bursaspor geriye çekilmedi skoru artırma çabaları devam etti. 

Yeşil beyazlılar rakibin üstüne etkili bir şekilde giderken Denizlispor tipik Fatih Tekke futbolu ile Bursaspor’a karşı koymaya çalışıyordu. Yeşil siyahlılar fırsat buldukça çıkmaya çalışan bir ekip görünümleriyle sahada mücadele ederken tabelayı değiştiren taraf yine Bursaspor oldu. 

Gole kadar pek etkili olamayan Namık çok klas bir vuruş yaptı.  

İkinci yarıda da Bursaspor skoru artırma çabasındaydı. Ev sahibi ekip biraz kıpırdanmaya çalışsa da o dakikaya kadar yine yokları oynayan Matavz’ın golü Bursaspor’u oldukça rahatlattı.  

Yeşil beyazlılar bu rahatı biraz fazlaca abartınca rakip oyunun kontrolünü eline aldı ve Bursaspor adına tehlike sinyalleri de gelmeye başladı. Futbol gevşemeyi kaldırmıyor, kaldırmadı da.

Sonrasında Bursaspor yine jeneriklik bir gol yemeyi ihmal etmeditabii !

Ama sonuç olarak üç haftalık kötü gidişe deplasmandan 3 gollü ve 3 puanlı galibiyetle son vermiş oldu. 

Bu karşılaşma Bursaspor'la ilgili eleştirilerin de ne kadar doğru olduğunu ortaya koydu diyebiliriz. 

Evet rakip oldukça zayıftı belki; ama Yeşil beyazlıların oyuna gerçek karakterini koyduğunda 3 puan almada zorlanmayacağını net olarak görüldü. 

Bursaspor adına kazanma iştahının, azminin, mücadelenin bu seviyede olduğu bu ligdeki hemen her maçta Bursaspor 3 puanı almaya yakın taraftır. 

O yüzden de bu mücadeleyi camia haklı olarak her maç bekliyor.

Kaotik hadiselerle çalkalanan camia için bu galibiyet çok iyi oldu. 

Ancak tabi ki yeterli değil.  

Bu 3 puan üst sıralara tırmanış için yeni bir serinin başlangıcı olmalı. 

Bu arada maç sonrası yönetimin Manisa maçı bilet fiyatlarını tüm tribünler için 5 TL'ye indirdiği bilgisi geldi.

Çok doğru bir karar olmuş. Şehri havaya sokmak için önce stadı doldurmak gerekiyor.

Artık top Bursasporlu taraftarlarda.

Timsah Park'ı doldurup, uyuyan devin uyandığını dosta düşmana gösterme vaktidir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?