USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SAHİ NE OLACAK ŞİMDİ?

28-11-2021

Sezon başından bu yana hiçbir şey doğru gitmedi Bursaspor’da... Dünden bugüne sistemini, formatını, forma dağılımını alt üst edecek hiçbir değişim yaşamayan ve sahaya koyduğu futbol istikrarını koruyamayan bir takımdan söz ediyoruz. Sorunun çok transferle çözüleceğini zannedip, olmayınca da hocaları kapının önüne koyan, ondan da sonuç alamayınca futbolcuları paketleyip sağa-sola postalayan zihniyetin eseridir bugün ortaya çıkan o karanlık tablo... Ne var ki bütün bunları yaparken de adalet, mantık, akıl, duygu, futbolun gerçekleri gibi kavramların hiç dikkate alınmaması işin en acı tarafı...

Gelin son 10-15 günde yaşananlara bakarak konuyu daha anlaşılır hale getirelim şimdi. Aykut Akgün-Cüneyt Köz-Burak Altıparmak’ı‘takımı gençleştiriyoruz’ diye göndermek ne mantığa sığar ne de futbol aklına.

Bir defa zamanlaması yanlış!

Bu tip operasyonlar ya sezon başlamadan ya da ligin devre arasında yapılır... Kaldı ki kadronuzun dar ve kısıtlı olduğu herkesçe malum.  Bu futbolcular verimlidir verimsizdir amma vellâkin hangi hoca mevcut şartlarda yerleri dolmayacağını bile bile böylesine deneyimli oyuncuları gönderilmesini ister ki? Demek istediğim o ki; Özcan Bizati’nin görüşü ve oluru alınmadığı çok açık ve net! Kaldı ki bu futbolcular geçen sezonun yükünü çeken, birer ağabey olarak gençlere kılavuzluk eden, maçtan sonra sıcak su akmadığı için çıt çıkarmayıp eve duşunu almaya giden isimler değil miydi?

Yine geçen sezon futbolcuların oybirliği ile sözcü seçerek sıkıntılarını dertlerini kamuoyuna duyurduğu o meşhur bildiriyi kim okudu, ondan sonra yönetim tarafından tu-kaka oldu?

Cüneyt Köz...

Ya Emirhan Aydoğan’a ne diyeceğiz?  Önce kadro dışı bırakacaksın, sonra ‘o alt yapının ürünü ondan vazgeçemeyiz’ diyerek kaptan ilan edeceksin. Sonra Gençlerbirliği maçında 75 dakika yanında oturtacaksın.

Olacak iş mi bu?

Sakın Özcan Bizati’nin tasarrufu demeyin milleti güldürmeyin...Geldikleri günden bu yana ‘boş gezenin boş kalfası’ misali sahada dolaşan Tim Matavz, Reagy Ofosu, Elton Acolatse’ye ne diyeceğiz? 

Hadi onları da göndersenize...

Ama sizin gücünüz yerliye yeter onlara yetmez.

Çünkü onları siz aldınız!

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?