USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KOMBİNE KONUSU

11-11-2021

Evet "Dostlar alışverişte görsün" diye yapılan göstermelik indirim de bunun göstergesi...

Bu konuda ben burada susuyor ve sözü Bursaspor'a ailece maddi manevi katkı veren çok iyi bir Bursaspor taraftarına, Şerif Tekingöz'e bırakıyorum.

İşte Sevgili Tekingöz'ün konuyu gayet net anlatan ve bana ulaştırdığı görüş ve tespitleri...

Bir tane doğru düzgün işimiz yok maalesef.

Basit olması gereken bir işlemi işkenceye çeviriyorlar.Ondan sonra taraftarlar neden kampanyalara,biletlere,lisanslı ürünlere yeterince katılım sağlamıyor diye şikayet ediyorlar.Taraftarlar katılmak istiyor ama katılamıyor.Katılım ve satış işlemlerini kolaylaştıracaksınız ki herkes kolaylıkla satın alsın,katılsın.

Ortada muhatap yok, bilgi verecek,yardımcı olacak,ilgilenecek kimse yok.Şampiyon olduk,daha maalesef kulüp olamadık. Kulübün başına geçenler değişiyor ama makus talihi değişmiyor.Kombine biletin storede satılan herhangi bir ürün gibi satıldığı nerede görülmüş? Ne blok,ne koltuk seçebiliyoruz,böyle bir şey olabilir mi? Forma, tişört alırken beden seçebiliyorsun,kombine alırken böyle bir imkan neden yok? Ne fiyat politikaları doğru, ne de satış, pazarlama politikaları doğru.

Zaten kalmış 12 maç. İnsanlar kombine alsa hepsine gidecek diye bir garanti söz konusu değil. Hepimiz hayatın içerisindeyiz.Doğum, düğün, cenaze, bayram, hastalık, iş, güç vs. var. Artı insanlar başkalarının yüzünden ceza alıp maçlara gidemiyor. Sana her zamankinden daha çok taraftar lazım.Yüzde 50 kapasiteyle maçlarını oynamana ve biletlerini bugün açıkladığın fiyatlardan daha ucuza satmana rağmen sadece 5-6 bin kemik taraftar geldi.Taraftarında bazı kusuru, kabahati olabilir ona da tamam. Ama hayat şartları ortada, korona korkusu da var. Bilete zam da yaparsın eyvallah da,yüzde 50 zam yapılır mı?

Herkesi kombine almaya sevkediyorsun, mecbur tutuyorsun adeta bilet fiyatını yüksek tutarak, ama bu da herkesin durumuna uymaz. Kalabalık aileler ne yapacak?

Adam istese de alamaz, geride adam mı bırakacak sen gelme diye? Adam her maça istese de gelemeyebilir, işi vardır, maaşlı elemandır, müsait olunca gelebilir, fahiş fiyatla bilet satıp cezalandırmak niye?

Bilet fiyatlarını makul tut, sürümden kazan, daha çok taraftar gelsin, gümbür gümbür oyna. Ne kaybedersin? Bursaspor'un sezon başında paraya ve taraftara ihtiyacı yok muydu? Herkes çatır çatır kombine sattı, yasak yoktu, sen neden satmadın?

Sonra kombine çağrısı yapıyorsan taraftarların şikayet, istek, önerilerine kulak asacaksın. Onlar da sorunların çözüldüğünü görünce rahat rahat ,seve seve gelecekler. Sen ne yapıyorsun?

Paranı ver, bileti al, bir şey isteme, bekleme, sonra ne halin varsa gör ! Tuvaletler pislik içindeymiş, büfeler fahiş fiyata ürün satıyormuş, koltuklar pismiş, merdivenler karanlıkmış, stadın içi, dışı mahrumiyet bölgesi gibiymiş, emniyet torun sahibi insanları donuna kadar arıyor, potansiyel serseri, suçlu,deplasman takımı taraftarı muamelesi yapıyormuş bize ne !

Sen gel nasıl gelirsen gel, ne yaparsan yap dersen kusura bakma ama 5-6 bin kemik taraftardan başka insanı zor bulursun. Şikayet etmeye de hakkın yok. Kocaelispor maçında gördük, adamlar komple şehir olarak maça özel hazırlanmış. Bursaspor şampiyon olduğunda biz de şehrin bütün unsurları olarak(medya,takım,taraftar,teknik kadro,başkan,yönetim vs. vs.) her maça özel olarak hazırlanıyorduk, öyle şampiyon olduk.

O bakımdan sadece takımın maçlara hazırlanması hedefe ulaşmak için yetmez. Engellemelere takılır.Şampiyon olduğumuz zamanda ki gibi aynısını yapmadan biz bu dipsiz kuyudan çıkamayız, hedefe ulaşamayız, ait olduğumuz yere dönemeyiz boşuna kimse kimseyi kandırmasın.

Bu ülkede maçlar maalesef sahada kazınılmıyor, bunu defalarca acı tecrübelerle tecrübe ettik.O bakımdan başkan, yönetim kombine konusunda ki kararına bir daha göz atmalı,gerekenleri yapmalı. Yazının buraya kadar ki kısmını evvelsi gün yazdım ama paylaşmadım.Sebebi ise Hayrettin Gülgüler'in biz taraftarlarımızı mağdur etmeyiz,fiyatlarda indirime gideceğiz demesiydi.

Ancak gördük ki bilet fiyatları yine olmamış.

Biz sadece kombine fiyatlarına mı itiraz ettik? Sadece batı alt tribünün kombine bilet fiyatında indirime gidilmiş. Bilet fiyatları aynı şekilde duruyor, değiştirmemişler.

İnsanlar tribünlerdeki yerini yine seçemiyor. Bu şekilde arzu edilen sayıda kombine satamazsınız kusura bakmayın.

Bir taraftan hem herkes gelsin deyip çağrı yapacaksın ama diğer taraftan gelmemeleri için de elinden geleni yapacaksın anlamak mümkün değil.

Biz kimseyi hiçbir zaman körü körüne eleştirmedik,eleştirmeyiz.Bursaspor'un maddi,manevi menfaatleri için öneri ve çözüm yollarını da her zaman,hep paylaştık,sunduk.Ama çoğu zaman maalesef bunlar kulübü yönetenler tarafından dikkate alınmadı.Onun için aynı sorunlar yıllardır devam ediyor,yanına yenileri de ekleniyor.

Umarız bu sefer sesimize kulak verilir ve gerekenler yapılır.Herkese selamlar,saygılar.

Evet Bursaspor Taraftarı Şerif Tekingöz'ün söylediklerini noktasına virgülüne dokunmadan sizlere ve Bursaspor Yönetim Kurulu'na bu şekilde aktarmış oldum.

Şahsen tek harfine bile itirazım yok. Aklı başında, mantıklı Bursaspor'u ve Bursaspor Taraftarını gerçekten düşünen herhangi birinin de itirazı olacağını sanmıyorum.

Bu yüzden Yönetim Kurulu da şayet Bursaspor'u ve Taraftarını gerçekten düşünüyorsa gerekeni yapmalıdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?