USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Gözaltına alınan robotlar

05-11-2021

Suçları ise fuarlarda veya fabrikalarda gezen robotlar çaktırmadan resim çekiyor ve sesleri kaydederek bilgi topluyorlarmış.
Şöyle düşündüm, basit bir yazılım ile yapılacak şeyler bunlar. Elimizdeki cep telefonları bile yüz kat fazlasını yapıyor.
Demek ki o gözle bakılacak olursa cep telefonları ömür boyu hapis ile yargılanabilirler.
Zavallı robotlar, belki de onların yapay zekaları bile yoktu. Oysaki basit bir program ile üretilerek Mısır’a hizmet etmeye gelmişlerdi.
Şaka bir tarafa, bir girişimci ve üretici olarak makinalar ile gerçekten duygusal bağım var.
Sanırım sırf ben değil bütün sanayiciler ve üreticiler de benim gibi düşünüyorlardır.
Bir makina emekliye ayrılırken üzülür, yeni bir makina geldiği zaman da çok sevinirim.
Tabii ki robotlara da üzüldüm, zavallılar kim bilir ne haldeler şu an.
Biliyorsunuz Facebook denilen sosyal ağ geçmişi önünüze getiriyor.
3 yıl önce sattığımız 22 yıllık makinamız fabrikadan çıkartılırken fotoğraf çektirmiştim ve bir yazı ile de duygularımı belirtmiştim. Paylaşım müthiş beğeni kazanmıştı.
Bana hatırlattı, o arada yeni yatırım olan makinamızın ayaklarının konulacağı temeller kazılırken yine fotoğraf ile birlikte desteklediğim bir yazıyı koydum. İnanılmaz geri dönüş ve beğeni aldığım bu yazımda üretmenin öneminden de bahsetmeye çalıştım. Sonuç olarak makinalar ile duygusal bağ kurmuş biri olarak mısırdaki robotları da düşünmüyor değilim.
Zavallılar, kim bilir ne haldeler?
Bu yazım her ne kadar biraz arabesk oldu ise de lütfen bağışlayınız.
Sevgili Ekohaber okuyucuları, yine de sizler ile paylaşmadan edemedim.
Demek ki sizlerle olan duygusallığım makinalardan daha fazlaymış.
Bu arada makinalar ile duygusal bağımın ana nedeni ise hiç durmadan çalışıp sürekli olarak üretmelerindendir.
 Saygılarımla.

“Makinalar ile duygusal bağım var”
Sanayici yazarımız Yalçın Aras, makinalar ile duygusal bağı olduğunu söyledi. Sanayiciler ve üreticilerin de kendisi gibi düşündüğünü belirten Aras, “Bir makina emekliye ayrılırken üzülür, yeni bir makina geldiği zaman da çok sevinirim” dedi.
Girişimci ve üretken yapısıyla Bursa’nın örnek sanayicilerinden Yalçın Aras, makinaların durmadan çalışıp, sürekli ürettikleri için kendisinin makinalarla duygusal bağının olduğunu söyledi. Bunu sosyal medya hesabından yaptığı, 22 yıl önce sattığı ve Gökçelik 2 fabrikasında yeni teknoloji robotik hattın oturacağı temelin fotoğraflarıyla birlikte örneklendiren Aras, paylaşımlarında üretimin önemine değinerek, “Sanayide emeklilik yok, yeni heyecan ve bitmez tükenmez hayaller var” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?