USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TİMSAH YÜKSEK İRTİFADA 

02-11-2021

Kadroya baktığımızda formu ve takıma katkısı nedeniyle değil, aldığı ücret boşa gitmesin diye forma bulabilen Matavz’ı yine ilk 11’de gördük. Slovenyalı maçın yıldızı İsmail’in takibi ve çabası ile asiste dönüşen vuruşu dışında yine etkisizdi. Etkili olmak için bir çabası da görülmedi zaten. Bu kadar hareketsiz, arkadaşları ile uyumsuz, doğru koşular yapamayan bir forvet oynadıkça çok daha pahalıya mal olacak benden tekrar söylemesi. Çok ücret alıyor diye takımı eksik oynatmanın mantığı yok. 

Maça dönelim… 

Keçiörengücü müsabakası Bursaspor için üst sıralara tırmanma adına iyi bir fırsattı. Yeşil beyazlılar bu kez fırsatı kaçırmadı ve 3 puanı almayı başardı.  

Bursaspor maça başlar başlamaz rakibinin üzerine gitmeye başladı. Daha ilk dakikalarda İsmail’in asisti ve Kerem Şen’in Michel Platini’den hatırladığımız vuruş tarzı ile attığı gol Timsah’ı rahatlattı. Kaliteli futbol kumaşını skora katkı ile taçlandırmaya devam eden Kerem kendini geliştirdikçe gerçekten umut veriyor. 

Golün ardından Bursaspor skoru artırma çabalarıyla rakibin üstüne gitmeye devam etti. İsmail Yüksek ve Bruno’nun yönetiminde Namık’ın bindirmeleriyle gelişen ataklar ara ara hız kesince rakip cesaretlendi. 

Bu dakikalarda da sahneye kaleci Erhan çıktı ve kritik kurtarışlara imza attı ve üç puanın alınmasında ciddi katkı yaptı.  

Evet Bursaspor zaman zaman temposunu düşürüp topu rakibe verse de genel anlamda istekliydi ve oyunun hakimiydi. 

Defansta ve hücumda takım halinde hareketli olunması, oyuncuların birbirine yakın oynaması çok iyiydi. Her maç bu anlayışla sahaya yayılan Bursaspor rakiplere kolay kolay şans tanımaz. 

Maç boyu özellikle İsmail’in muhteşem futbolu, Bruno’nun arayışları, şutları, pasları çok etkiliydi. Aynı şekilde Kerem de kaliteli ayaklarını konuşturdu.  

İsmail’e tabi ki ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Bu oyuncu hafta içi “Kendimi kiralık hissetmiyorum” şeklinde açıklama yapmıştı. Futboluyla da bunu gösteriyor. Hemen her hareketi takıma olumlu yansıyıp rakip için tehlike oluşturuyor. Her hareketi kalite kokuyor. Önmüzdeki maç cezalı duruma düştü. Eksikliği hissedilecek. O’nu Bursaspor’da kalıcı hale getirecek hamlelere yönetim acilen başlamalı. 

Bursaspor’un Süper Lig hedefi adına çok önemli bir galibiyetti. Maç maç düşünüp hedefe yürümek en doğru plan. Bu haftaki rakip Kocaeli. Her iki camia yıllar sonra hasret giderecek ve çok güzel bir maç olacağı kesin. Kazanan tabi ki Bursaspor olsun. 

BU YANLIŞ UYGULAMALARDAN VAZGEÇİLMELİ  

Saha dışı ama önemli diğer değinmek istediğim noktalara gelince… 

Maç öncesi “Güvenlik önlemleri” adı altında girişlerde işgüzarca uygulamalar olduğunu görüyoruz. 

Kimlik sormalar, tek kapı açmalar, taraftarların Bursastore mağazasına geçişine izin vermemeler… 

Başka hiçbir şehirde olmayan bu tarz uygulamalardan acilen vazgeçilmeli. 

Gerçekten böyle şeylerin sürekli Bursa’da olması sıktı artık. 

Bursaspor taraftarını stadyumdan uzaklaştıracak bu gereksiz hareketlere en başta Bursaspor yönetim kurulu tepki vermeli. 

Gerçi “Yönetim tepki vermeli” dedim; ama teknik heyet istedi diye yedek kulübelerinin ardında satışa kapatılan bloklar da onların yanlışı. 

Tarihte örneği olmayan bu uygulamaya İstanbulspor maçı ile birlikte kesinlikle son verilmeli. 

Bu tarz kararlarla oluşacak gerginlik ve negatif hava camiaya zarar verir. 

Hedefe yürümek istiyorsak da zarar verici ne varsa kaçınmak zorundayız. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?