USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ZİHNİYET DEĞİŞMEDİKÇE HİKÂYE!

31-10-2021

Geride kalan 5 yıla şöyle kuşbakışı bir göz attığımızda Kuddusi Müftüoğlu, Yusuf Namoğlu, Sabri Çelik, Zekeriya Alp ve son olarak da Serdar Tatlı başkanlığındaki MHK yönetimleri göreve gelmişler ve de gitmişler...

İyi güzel de aynı Futbol Federasyonu 5 yıldır iş başında!.

Bu gel-gitlerin neredeyse tamamının altından Kulüpler Birliği çıkıyor...                                                     

Pardon!

Kulüpler Birliği değil üç İstanbullu ve de onlara ayak uyduran Trabzonspor bu işin başını çekiyor... Kalan 14 kulüp ise özellikle Anadolu takımları zaten birer figüran konumunda.Toplantılarda el kaldırıyorlar el indiriyorlar! Ondan sonra da diyorlar ki; ‘Karar oy birliği ile alınmıştır...’

Hadi oradan!

Cümle âlem biliyor neyin ne olduğunu? Tamam; hakemlerden hatalı kararlar yığınla...

‘VAR’ gelecek her şey düzelecek dendi, ne düzelmesi tersine iyice karma karışık oldu.

Diyelim ki; yılda çok tartışmalı 50 tane hakem kararı oluyor. Bu kararların tam tersi verilmiş olsa; tartışmalar bitecek mi?

Hakem âleminde; MHK demek, “hükümet kabinesi” demektir.

UEFA Hakem Konvansiyonu Hakemlik Yapısı ve Organizasyonu 1. maddesi der ki; “Hakem Kurulu, ulusal federasyon yapısının ayrılmaz bir parçası olmalı ve liglerden, kulüplerden ve hükümetten bağımsız olarak ulusal federasyon bölgesinde hakemlikle ilgili tüm konulardan münhasıran sorumlu olmalıdır.” Bizde yıllardır olan biten ortada!

Kulüpler yabancı eğitimci ya da yabancı bir kişi tarafından hakemliğin yeniden yapılandırılmasını talep ediyor. 

Süslü, cazip ve heyecan uyandıran özde değil sözde bir talep!

Özellikle 3 İstanbullu ve Trabzonspor başta olmak üzere bizim kulüplerin derdi; hakemliğin yeniden yapılanması, sistem değişikliği asla değil! Dertleri lehlerine çalınan düdük sayısının artması! Zihniyet değişmedikçe o gider bu gelir, Türk futbolu da bir arpa boyu ileri gitmez!

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?