USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GENÇLER TAŞ GİBİ

28-10-2021
Kupa maçlarının özellikle ilk turları lig karşılaşmalarında şans bulamayan veya yeterli süre alamayan oyuncuların kendilerini göstermeleri ve tecrübe kazanmaları açısından önemlidir ve faydalıdır.
Bursaspor'un kupa ilk turundaki rakibi Ceyhanspor'du. Zayıf bir rakipti; ancak malum kupa maçları sürprizlere fazlaca sahne olduğundan rakibi küçümsememek gerekiyordu. Gençler bu hataya düşmediler ve rakiplerinin karşısına taş gibi dikildiler.
Maçın başında Emirhan'ın penaltı golü ile çok fazla stres yaşamadan Bursaspor oyunun kontrolünü daha en baştan ele aldı.  
Bu tip maçlarda gol gecikince rakibin motivasyonu, dolayısıyla direnci artabiliyor. Gerçi Ceyhanspor oldukça zayıf bir ekip görünümüyle çok da fazla direnebilecek gibi de pek durmadı.
Bizlerin gözleri de "Bursaspor'un lig kadrosunu kimler zorlayabilir?" sorusuna cevap aramak için bu maçta şans bulan oyuncuların üzerindeydi. 
Öne çıkan isimlere değinmek istiyorum.
Emirhan için bu maç toparlanmanın başlangıcı olmalı. Skora yaptığı katkılarla ve iyi mücadelesi ile geçen yılki Emirhan'dan görüntüler verdi. Biraz daha sinirlerine hakim olup geri pas sayısını da azaltabilirse tam kıvamına gelmiş olur. Zira bu takımın O'na ihtiyacı var.
Hasan Ayaroğlu pırpır oyuncu sitiliyle rakip defanslar için tehlikeli takım için de faydalı olacağını gösterdi. Çok koştu, mücadele etti. Skora katkı yapacak niteliklere sahip bir futbolcu olduğu belli. Lig maçlarında da süre almayı hak ettiğini net olarak gösterdi.
Batuhan Kör yakaladığı formu devam ettiriyor. Hareketli oyun yapısı rakip defansların dengesini bozarken, yaptığı doğru koşularla topla sık sık buluşuyor ve fileleri de sarsmayı başarıyor. Böyle bir form yakalamış bir forvete sahipken, formsuzluğu ile takımı eksik oynatan Matavz'da daha fazla ısrar edilmemeli görüşümü yinelemek istiyorum.  Matavz tamamen kızağa çekilmesin; ama mevcut şartlarda ilk 11'i Batuhan hak ediyor.
Performansı en çok merak edilen isimlerden Vefa Temel de oyuna sonradan girmesine rağmen attığı mükemmel golle ve oyunu ile " Ben de varım ve bu kadro da olmalıyım" mesajını hocasına net olarak verdi. Bursaspor'un Vefa'nın oynadığı mevkide o özelliklere sahip bir oyuncuya ihtiyacı var. Zira özellikle sıkışan oyunlarda kilidi açabilecek niteliklere sahip. O yüzden yavaş yavaş, aslında yavaş değil hızlıca takıma monte edilmesi gerektiği kanaatindeyim.
Evet 6 gollü galibiyet güzel. Kendini gösteren oyuncular vardı; ama yerinde sayan hatta geriye gitmiş isimler de yok değildi.
Bu tip maçlar ve rotasyonlu kadrolar takımı diri tutar. Tüm oyuncuların her an hazır olmasını sağlar. O yüzden kupa maçlarına en azından bu sezon sonuçtan çok bu yönü ile bakmak gerekiyor. 
Zira asıl hedef olan Süper Lig'e dönüş için maç tecrübesi fazla, dinamik ve hazır bir oyuncu grubu çok önemli ve gereklidir.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?