USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hedef tamamlayıcı ve geleneksel tıpta nanoteknolojik ürünler!

25-10-2021

İlhan Sağlam’ın 2009 yılında kurduğu Aymnet yerli, milli ve bir Bursa firması olarak benzerlerinden oldukça farklı bir çizgi izledi. Network firmalarında görülmedik şekilde ürün araştırma ve geliştirme, kalite denetimi, sertifikalı eğitimler gibi konularda üniversitelerle iş birliğine gitti.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen 2018 Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi’ne kabul edilen tek network şirketi oldu.
Düzce Üniversitesi ile iş birliğine giderek Teknopark’ta Ar-Ge merkezi açtı. Yurt dışından ithal edilen tıbbi bitkilerin Türkiye’de üretimine odaklanıldı. Reisihi Mantarı üretim çalışmaları başlatıldı. Tıbbi Mantarlar Çalıştayı’nı destekledi. Ürünlere yönelik için Toksikoloji raporu aldı.

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ- AYMNET AR-GE VE ÜR-GE PROTOKOLÜ

Aymnet firması akademik iş birliğini bir adım öteye taşıdı. Bursa Uludağ Üniversitesi ile ortak Ar-Ge ve Ür-Ge projelerine yönelik iş birliği anlaşması imzaladı.

Protokol ile, tarafların sahip olduğu laboratuvar imkânlarının ortak kullanılması, ihtiyaç duyulan eğitim araçlarının karşılanması ve sektörde karşılaşılan sorunlara bilimsel çözüm yollarının bulunması hedefleniyor.

Protokol BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Aymnet Bitkisel ve Temizlik Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Sağlam arasında imzalandı.

Törende Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Elif Moğol, akademisyenler ve firma temsilcileri de hazır bulundu.

BURSA’YA, TÜRKİYE’YE VE İNSANA SORUMLULUK

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz üniversite sanayi iş birliğine büyük önem veriyor. Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz şunları söyledi:

“Göreve geldiğimiz günden buyana öğrenci dostu, akademik başarıyı kovalayan ve topluma hizmet eden bir üniversite modeli oluşturmaya gayret ediyoruz. Yetiştirdiğimiz nitelikli insan kaynağı ile üretilen bilimsel ve teknolojik verileri toplumun hizmetine sunuyoruz…”

Rektör Prof. Dr. Kılavuz’un söyledikleri sadece lafta kalan şeyler değil. Göreve geldiğinden beri bu dediklerini hayata geçirmek adına ciddi çok ciddi bir çabası var.  

Prof. Dr. Kılavuz şehrin ortak aklı olarak yapılması gerekenleri hayata geçirme çabasına ve üniversite sanayi iş birliğinin yanı sıra toplumun her kesiminden gelen iş birliği taleplerini değerlendirdiklerine vurgu yaptı:

Ve “Bunu da Bursa’mıza, ülkemize ve insanımıza karşı bir sorumluluk olarak değerlendiriyoruz” dedi.

‘ANADOLU’DA HER TÜRLÜ TIBBİ VE AROMATİK BİTKİ YETİŞİYOR!

Aymnet Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Sağlam da Türkiye adına önemli projeleri hayata geçirdiklerine ve farklı üniversitelerle de çalışmalar yürüttüklerine değindi:

“Bize yıllardır bu işin kaynağının Avrupa, Amerika, Uzak Doğu veya Rusya olduğu söyleniyordu. Anadolu’daki tıbbi çözümleri unutturmaya çalışıyorlar. Bereketli topraklarımızda her türlü tıbbi ve aromatik bitki yetişiyor.

Çok değerli bilim insanlarının yetiştiğini de gördük. Bu bilim insanlarımızın son derece kıymetli çalışmalara imza attıklarını da biliyoruz.”
İlhan Sağlam BUÜ yöneticilerine teşekkür ederek söyledi:

Üniversitemizle birlikte geliştireceğimiz özellikle nano teknolojik ürünlerle çıtayı daha da yukarılara taşımayı hedefliyoruz. Bu bizim için de çok önemli bir çalışma olacak…”

BURSA MUŞLULAR DERNEĞİ’NDE MAHMUT ASYA GÜVEN TAZELEDİ

Bursa Muşlular Eğitim ve Dayanışma Derneği Olağan Kongresi gerçekleştirdi.

Yıldırım Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapılan kongrede mevcut Başkan Mahmut Asya yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Kongreye CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra siyaset ve iş dünyası ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.
Kongrede konuşan Başkan Mahmut Asya dönem içinde yapmış oldukları faaliyetlere değindi. Aynı heyecan ve gayretle çalışmaları sürdüreceklerini söyledi.


Yeni dernek binası için gerekli destek sözünü aldıklarını ve 6 ay içerisinde hizmet binasının temelini atmayı hedeflediklerini anlatan Asya, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Kongrede söz alan Başkan Oktay Yılmaz ise Bursa Muşlular Derneği yeni yerleşkesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarına değinerek, yerin hazır olduğu müjdesini paylaştı.

Milletvekili Orhan Sarıbal da konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Eyüp Kutlucan’ın Kongre Divan Başkanlığı’nı yaptığı kongredeki seçimlerde Mahmut Asya ve yönetim kurulu adayları üyelerden tam not alarak yeniden seçildi.

TMMOB 7. KADIN KURULTAYI’NA BURSA’DA DÜZENLENDİ

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Kadın Çalışma Grubu tarafından düzenlenen TMMOB 7. Kadın Kurultayı gerçekleştirildi.

Bursa Akademik Odalar Birliği Oditoryumu’nda gerçekleşen etkinliğe; TMMOB Kadın Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı Fatmagül Çıra, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer, TMMOB Bursa İKK Kadın Çalışma Grubu Başkanı Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek ve Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş başta olmak üzere çok sayıda akademik oda başkanı, yöneticisi ve üyeleri katıldı.

Etkinlikte şu sunumlar gerçekleşti:

Nilüfer Belediyesi’nden Psikolog Özlem Akdağ ‘Ayrımcılıkla Mücadele’,

 Nilüfer Belediyesi Eşitlik Birim Sorumlusu Sosyolog Merve Yalçınkaya Özdemir ‘Pandemi Sürecinde Ev/Hane İçi Şiddet’,

Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet İzleme ve Önleme Merkezi Müdürü Uzm. Psikolojik Danışman Füsun Serim ‘Kentsel Hizmet Sunumunda Kadının Yeri’, 

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden Psikolog Nefise Ateş Demir ‘Şiddetin Psikolojik Etkileri’,

 Yıldırım Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlü Filiz Çilingir ‘Kadının Sosyal ve Ekonomik Hayata Katılımı’,

 Bursa Barosu Kadın Hakları Merkez Sorumlusu Özlem Gürgen Eldem ‘Uluslararası Sözleşmeler’ …

Konuşma ve sunumların yanı sıra program kapsamında çeşitli tiyatro oyunları, müzik dinletileri ve halk oyunları etkinlikleri de gerçekleştirildi. TMMOB 7. Kadın Kurultayı, forum bölümü ile sona erdi.

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?