USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ÇOK ÖNEMLİ BİR GALİBİYET 

24-10-2021

Bursaspor bu kez farklı bir anlayışla sahaya çıkan bir rakip buldu karşısında. 

Zira sezon başından beri genel de maçlara önde basarak başlayan rakiplerle oynayan yeşil beyazlılar bu kez bir puana razı bir anlayışla sahada yer alan yani kapanan bir rakiple mücadele ediyordu.  

Bu durumda da kilidi açabilecek isimlerin performansları önem kazanıyordu. Ancak kalabalık bir şekilde savunmada yer alan ev sahibine karşı isabetsiz paslar ve kaptırılan toplarla başlarda bu pek mümkün olmazken, rakibin çıktığı bir anda Kerem Şen’in adrese teslim pası Namık’ın da doğru düşünüp topu kendi kullanmasıyla gelen gol imdada yetişti. 

Golün ardından kaybedecek bir şeyi kalmayan ev sahibi Balıkesirspor silkinip çıkmaya başladı. Bu arada Bursaspor da maçın en başından beri elinde tuttuğu oyunun kontrolünü kaptırmamak adına mücadelesini sürdürüyordu.

İkinci yarıda ise her iki ekip de gol yollarında etkin olma adına elinden geleni yaptı. Her iki takımda topu orta sahada fazla oyalamadan direkt olarak kaleye yönelme gayretindeydi.  

Bu arada Özcan Bizati’den Matavz-Batuhan değişikliği geldi. Topsuz oyunda da olmayan, doğru koşular yapamayan Matavz’a çok bile sabrettiğini düşünüyorum.  

Batuhan’ın girmesiyle ileti uç hareketlenirken yine gelişen bir kontratak ve Bruno’nun Batuhan’ı çok güzel görmesi, Batuhan’ın da şık vuruşuyla maçın skoru belirlenmiş oldu. 

Bana göre bo golle  Matavz'ın yerine kimin oynaması gerektiği de bir kez daha belirlenmiş oldu.

Arda arda gelen bu galibiyet Bursaspor'un kazanma alışkanlığı edinmesi açısından da gerekliydi.

Özetle Bursaspor adına çok önemli bir üç puandı. Zira sıralamada yükselme adına yeşil beyazlıların bu galibiyete ihtiyacı vardı. 

Bu arada şu gerçeği de görmeliyiz. Rakip ligin en zayıf takımlarından biriydi dolayısıyla yeşil beyazlılar alınan galibiyeti abartmadan oyununu geliştirmeye devam etmeli. Zira her rakip Balıkesirspor gibi olmaz.

Bu önemli ve güzel galibiyet için hoca ve futbolculara tebrikler...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?