USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

PROJE KURULU ÇALIŞMALARI

22-10-2021

Bir süredir "Proje Kurulu ne yapıyor, nasıl çalışmalar içerinde?" sorularına doğal olarak muhatap oluyordum.

Bu yazımda kısaca fazla detaya girmeden herkese ortak bir cevap vermek istiyorum. 

Evet bir süre önce Bursaspor’da Proje Kurulu oluşturuldu. 

Benim de içerinde görev aldığım bu kurulun görevi, Bursaspor ile ilgili proje üretenlerin çalışmalarını değerlendirip uygulanabilir olanları yönetim kuruluna sunmaktı. "Uygulanabilir olanlar" diyorum çünkü iyi niyetle düşünülmüş ama pek mümkün olmayan bazı öneriler de yok değil. O yüzden eleme yapmak gerekiyor.

BURSASPOR PROJE SAYFASI

Kurulda rantabl fikirler için çalışmalar bir süredir devam ediyordu. Birçok proje konuşuldu. Ancak hiçbir proje atlanmasın sadece Proje Kurulu değil tüm Bursaspor Kamuoyu Projeleri görüp incelesin diye Proje Kurulu ilk olarak bu amaçtaki kendi Projesini hayata geçirmek için çalışmalar yaptı. 

Bu çalışmaya göre Bursaspor resmi sitesinde bir panel oluşturulacak, o panele de isteyenler Bursaspor’la ilgili fikirlerini projelerini yazabileceklerdi.  

Böylece hem Bursaspor Yönetimi hem Proje Kurulu hem de yüzbinlerce Bursasporlu şeffaf bir şekilde kim ne önemiş, nasıl projeler sunuluyor görebileceklerdi. 

İşte bu çalışma yani panel Proje Sayfası çalışması Proje Kurulu tarafından gerçekleştirildi ve Bursaspor 2. Başkanı Emin Adanur’a sunuldu.  

Adanur Proje Kurulunun daveti üzerine dün akşamki toplantıya yönetim Kurulundaki bazı arkadaşları ile birlikte katıldı.  Kendisine ilk etapta sunulan Proje Paneli, Yeni Altyapı Modeli ve Çocuk Kulübü projelerine büyük bir ilgi gösteren Adanur, hemen kulüpte bu konuda bir ekip istihtam edeceğini ifade ederek hızlı bir şekilde daha fazla oyalanmadan işe başlamak istediğini söyledi. 

Başlamadan yol alınamayacağını vurgulayan Adanur “Bekledikçe zaman kaybediyoruz bir an önce projeler için yönetim olarak harekete geçeceğiz” dedi. 

Evet az önce bahsettiğim gibi dün akşamki toplantıda Emin Adanur’a ilk etapta üç proje sunuldu. 

ÇOCUK KULÜBÜ 

Bu projelerin diğer ikisinden kısaca bahsedecek olursak ilki Bursaspor Kongre Üyesi Ömer Keskin ve arkadaşlarının 10 yıllık ve eski yönetimlerce bir türlü uygulanamayan Çocuk Kulübü Projesi'ydi. Detaylarını burada anlatmam mümkün değil; ancak Bursaspor’un geleceğini olumlu anlamda şekillendirecek, geleceğini kurtaracak, şehirle kulübü tam anlamıyla bütünleştirecek bir çalışma olduğunu söyleyebilirim. 

Çocuk Kulübü'nün detayları da panelde yer alacak. Oradan zaten sizler de inceleyebileceksiniz.

YENİ ALTYAPI MODELİ 

Türkiye’de altyapı denilince ilk akla gelen kulüp Bursaspor olmasına rağmen istenilen verimin alınamamasının ana sebeplerinden birisinin futbolcuların zihinsel gelişiminin profesyonel sporculuktan uzak, en önemlisi Bursaspor’a aidiyet duygusundan yoksun olmasından kaynaklandığını biliyoruz. Futbolcuları hem fiziksel, hem mental hem de aidiyet konusunda doğru bir şekilde eğitecek bir çalışma modeli hazırlayan Bursaspor’un eski altyapı hocalarından Şemsi Galfa da bu konuda yaptığı çok derin ve geniş kapsamlı çalışmayı barkovizyon eşliğinde Emin Adanur yönetimine ve Proje Kurulu’na tanıttı. 

Bir Futbol Kulübünün hem sahadaki başarısının hem de ekonomik durumunun altyapıdan yetiştireceği ve verim alabileceği oyunculara bağlı olduğunu futbolun içindeki herkes bilir. İşte Şemsi Hoca’nın da planlayıp ortaya koyduğu proje de tam anlamıyla bu konudaki eksikliği giderecek bir model olarak Emin Adanur ve arkadaşlarına iletildi. Projeyi dinleyen genç yönetici ve arkadaşları da hemen Şemsi Hoca ile bu konuda koordineli bir çalışma içerisine gireceklerini ifade ettiler. 

Evet Proje Kurulu sizlerin Projelerini yönetime sunmaya devam edecek. 

Sizler de Bursaspor Proje Sayfasından da fikirlerinizi paylaşabileceksiniz. 

Bundan sonrası o projeleri hayata geçirecek olan yönetim kuruluna ve destek verecek bizlere yani camiaya kalmış. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?