USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hilmi Şanlı güven tazeledi

20-10-2021

Genel kurula Ak Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanvekili Yaşar Elmas, Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Osmangazi İlçe Müftüsü Mehmet Uzun, TÜRKAV Bursa Şube Başkanı Muammer Kurnaz, DAĞDER Genel Başkanı Yaşar Türk ile Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi İbrahim Bulut ile Şube temsilcileri de katıldı.

Genel kurulda konuşan Hilmi Şanlı, sendikaya emek veren herkesi saygıyla, yaşamını yitirenleri ise rahmetle andı. Üyelere seslenen Şanlı şunları söyledi:

Sizler, yıllarca durmak bilmeden çaba sarf ettiniz. İlkelerimizden taviz vermeden, her türlü fitneye karşı destanlaşan bir mücadele örneği gösterdiniz. Türlü olumsuzluklarda kararlılığınızı yitirmeden yola devam ettiniz; fırtınalara karşı yılmadan dimdik durdunuz.

Sizler, her biriniz ayrı bir onur abidesi, her biriniz ayrı bir destanın kahramanlarısınız. Sizler, herkesin sindirildiği, korkutulduğu; mevki, makam ve menfaat vaadiyle saf değiştirmeye zorlandığı günlerde, her türlü sıkıntıya katlanarak, ‘Biz yalnızca Allah’ın gazabından korkar, yalnız O’nun Rahmetini umarız’ diyen gönül erlerisiniz. Allah sizlerden de razı olsun.”

Yönetimde bulundukları sürede üye sayısını artırdıklarını anlatan Hilmi Şanlı, gerçek sendikacılık yaptıklarına vurgu yaptı:

“Çünkü bizim yolumuz Hak yolu, çünkü bizim yolumuz Hakikat yolu; çünkü bizim yolumuz ‘Bir elime güneşi, diğer elime ay’ı verseler yine de davamdan dönmem’ diyen Peygamber Efendimizin (sav) açtığı Allah yoludur.  

Ufacık bir menfaat uğruna, milyonlarca memurun hezimetine göz yumanlar unutmasınlar ki haksızlık karşısında rıza gösterip boyun eğenler, muhakkak ki haklarıyla beraber, şeref ve onurlarını da kaybederler.”

Şanlı “Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, her zaman doğruları yapmaya, doğrudan yana taraf olmaya azami özen gösterdik. Sen doğru dur eğri belasını bulur, gerçeğinden hareketle, inandığımız doğrulardan hiçbir zaman, hiçbir şey karşılığında ve hiç kimseye karşı taviz vermedik” dedi…

Uzlaşma ve diyalog kapılarını açık tuttuklarını ve mücadeleden kaçınmadıklarını dile getiren Şanlı şunları söyledi:

“Hukuki, meşru ve demokratik her zemin, Türk Diyanet Vakıf-Sen’in mücadele alanı oldu. Kamu çalışanlarını ilgilendiren her durum ve gelişmede tek kriterimiz, çalışanların hak ve kazanımları oldu.

Savunduklarımızı ve taleplerimizi, hiçbir çıkar ve beklentinin pazarlık malzemesi olarak görmedik. İşte bu sendikal duruşumuzla da sadece üyelerimizin değil bütün toplumun ve hatta sevmeyenlerimizin dahi itimat ve teveccühüne mazhar olduk…”


Uzun yıllardır Türkiye Kamu-Sen çatısı altında ön saflarda mücadele eden Hilmi Şanlı Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şubesi genel kurulunda tek liste olarak girdiği seçimlerde güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Hilmi Şanlı’yı kutluyoruz…

 

OSMANGAZİ MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN ÖRNEK UYGULAMA: HAYIR MARKETLER

Osmangazi İlçe Müftülüğü’nde oluşturulan Hayır Market aracılığıyla çok sayıda ihtiyaç sahibi vatandaş gıdadan temizliğe ihtiyacı olan pek çok şeyi ücretsiz temin ediyor.
Osmangazi İlçe Müftüsü Mehmet Uzun, hizmet binasının giriş katında çok geniş bir alanı Hayır Market ve depo olarak tahsis ettiklerini anlatarak şunları söyledi:

“Hayırseverlerimiz bağış yapıyor. Kendileri de getiriyor, bize bildirdiklerinde Müftülük olarak biz de gidip alıyoruz.

Gördüğünüz gibi şampuanından sabununa, deterjanından dezenfektanına her türlü temizlik malzemesi mevcut.

Çocuklar için bisküviden çikolataya, çocuk bezinden süte her şey var. Süt ürünleri, yumurta, yağ, peynir, bakliyat gibi bir markette bulabileceğiniz her şey burada mevcut.”

Gerçekten de gözlerimle gördüm; bir markette olabilecek tüm ürünlere ihtiyaç sahibi vatandaşlar ücretsiz erişiyor.

Raflar ürünlerle dolu; her taraf tertemiz ve son derece de hijyenikti. Çocuk gereksinimleri için özel bir reyon oluşturulmuş; etler ise derin dondurucuda paketlenmiş halde muhafaza ediliyordu.

Mehmet Uzun günlük raf kontrolü yapıldığını, eksilenlerin depodan hemen yerine konulduğunu anlatarak soğuk hava deposunun da bulunduğunu, etlerin burada muhafaza edildiğini anlattı.
Et ürünleri kasaplar tarafından parçalanıyor ve paketlenerek dağıtıma hazır hale getiriliyor. İhtiyaç sahiplerinin nasıl tespit edildiğini sordum…

Mehmet Uzun şu bilgileri paylaştı:

“Osmangazi İlçe Müftülüğü’ne başvuran ailenin ön kaydı yapılıyor. Kişi ihtiyaç sahibi olduğunu belgeliyor. Ayrıca mahallesindeki muhtar, imam ya da okul görevlisi evini ziyaret ediyor. E-Devlet üzerinden mülkü olup olmadığına, hastalık ya da engelli raporu varsa onlara bakılıyor. İhtiyaç sahibi olduğu araştırılıyor ve konutta da tespit yapılıyor.”
Hayır Market’in işleyişi hakkında bilgi veren Osmangazi İlçe Müftüsü Mehmet Uzun “Adaletli dağıtım için araştırmamızı yapıyoruz. Kovid-19 salgını olduğundan oluşturduğumuz. Listeler üzerinden vatandaşları arayıp randevu veriyoruz.

Böylece salgına karşı tedbir alıyor ve yığılmanın önüne geçiyoruz. Her gün, 30, 35 kişi geliyor. Marketten yapar gibi alışverişini yapıyor.

Hem limitin takibi hem de mal giriş ve çıkışını takip etmek için marketlerde olduğu gibi fişini ürünleri fiyatlandırarak kesiyoruz. Ama ücret almıyoruz. Boşalan raflarımız her gün dolduruluyor” dedi.

Ayrıca girişte çocuklara özel bir kütüphane oluşturulmuş. Çocuklar istedikleri kitabı alıp okuyup geri getiriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?