USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BAŞLANGIÇ OLSUN

18-10-2021

Yirmi günlük aranın ardından Bursaspor merakla bekleniyordu. Teknik Direktör Özcan Bizati gerek sakatlıklar gerekse kurgudaki değişiklik planıyla farklı bir kadro ile sahadaydı.  Rotasyonlar ve sahadaki kurgudaki değişikliler yerindeydi.

Genel anlamda tercihleri doğru bulsam da iki noktada Bizati ile farklı düşündüm. İlki Onur’un yedek kalması. Zira Onur’un defansif yönü dışında ileri çıktığında yaptığı etkili ortaları Matavz’ın işe yarayabileceği türden. Onur’un bu yönünden de yararlanmak gerekiyor. Diğer yandan Matavz gibi tek tip yani farklı özelliklere sahip olmayan, ağır bir forvetin varsa çift hücumcu oynamak gerektiğini düşünüyorum. İç veya dış saha fark etmez, kazanma odaklı sahaya çıkıyorsan mevcut oyuncularla bu tercih Bursaspor açısından çok daha verimli olacaktır.  Gerçi kenardaki Batuhan ve Eren bu Matavz'dan çok daha etkili olurlar ya o da konunun başka bir boyutu.

Neyse ki Bruno’nun kullandığı iki korner sonrası Zalazar ve İsmail’in golleri ile maçın başında öne geçilince forvet hattındaki sıkıntı skor tabelasına olumsuz olarak yansımadı.  Günün adamı Bruno'nun klas golü ile de takım iyice rahatladı.

Bursaspor maç boyu temposunu fazla yükseltmedi. Çok etkin ve rakibe üstün bir oyun sergileyemedi yeşil beyazlılar. Bu anlamda eksikler olduğu çok açık. Bursaspor'un oyuna biraz daha fazla hükmeden bir oyun tarzına sahip olması gerekiyor. Skor ve bireysel performansların düşük olması da buna etkendi.  Ancak eksiklere ve yeni bir kurguyla sahada yer alan Bursaspor'un her şeye rağmen aldığı 3 puan önemliydi.

Bursaspor'un mevcut kadrosunun asıl yerinin burası olmadığının da göstergesiydi.

Bu galibiyetin Bursaspor adına başlangıç olabilmesi gerekiyor. 

Yeşil beyazlılar bundan sonrasını getirip bir seri yakalayabilirse hem üst sıralara tırmanmaya başlayacak hem de şehri ve taraftarını da motive etmiş olacak. 

Bu motivasyon sağlanabilirse Süper Lig'e dönüş hattına girebilmek de kolaylaşacaktır.

Bu noktada bütün iş öncelikle yönetimde ve kenar yönetimde. 

Oyuncuların performansının üst daha üst seviyelere çıkmasını sağlama adına ellerinden geleni yapmaları gerekiyor. 

Bursaspor Play Off hattına girsin, gerisini şehir ve taraftar halleder.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?