USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

67 yaşında çınar: Makine Mühendisleri Odası

16-10-2021

Açılışta konuşan MMO Bursa Şubesi Başkanı Fikri Düşünceli oda ve şubenin bugünlere gelmesinde emeği olan herkese teşekkür ederek şunları söyledi:

"Şubemiz, kamu adına yürüttüğü mesleki denetim ve meslek alanlarına yönelik düzenlediği etkinlikleri ile de kamuoyunda saygın bir konuma sahiptir. Bugün büyük ve güçlü bir konuma ulaşan Şubemiz, gücünü yalnızca örgütlü üyelerinin özverili çalışmalarından almaktadır.”

Başkan Düşünceli konuşmasında ekonomik krize atıfta bulunarak meslek alanlarının doğrudan etkilendiğine, emeği ile geçinen mühendislerin hayatının zorlaştığına dikkat çekti.
Ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün TMMOB'nin en büyük Odası haline gelen MMO, ülke, toplum, meslek ve meslektaş çıkarlarından yana bir meslek kuruluşu olarak, yurtsever bir çerçevede, çözümler öneren bir yaklaşımla, bütün birikimlerini, ülkemizin sanayileşmesi ve demokratikleşmesinden yana bir çalışma anlayışı içerisinde seferber etmektedir…”

5 BİN 470  KİŞİYE EĞİTİM; 42 BİNE YAKIN DENETİM

"Bugün MMO, ülkemizin sanayileşmesinde 67 yaşında dev bir çınar, demokrasi mücadelesinde 67 yaşında bir gençtir" diyen Düşünceli şunları söyledi:

Üyelerimizin mesleki gelişimine ve ara teknik eleman yetiştirmeye yönelik toplam 270  eğitim etkinliğinde 5 bin 470  kişiye eğitim verdik.

Dönem içerisinde 1.103'ü Proje denetimi olmak üzere, değişik konularda toplam 42 bine yakın kamusal denetim gerçekleştirdik. Mesleğimizin, meslektaşlarımızın ve kentin sorunlarına ilişkin onlarca televizyon programına katıldık.

 80 basın açıklaması yaptık.  Şubemiz, kamu adına yürüttüğü mesleki denetim ve meslek alanlarına yönelik düzenlediği etkinlikleri ile de kamuoyunda saygın bir konuma sahiptir. Bugün büyük ve güçlü bir konuma ulaşan Şubemiz, gücünü yalnızca örgütlü üyelerinin özverili çalışmalarından almaktadır…”

Etkinliğe katılan MMO Genel Başkanı Yunus Yener ise Oda’nın bu dönem ağırlık verdiği konuları gündeme getirdi.

 Bu dönem MMO’nun akademik dergilerinin ulusal ve uluslararası ölçekte tarandığını, geçmişte makale sıkıntısı çekilirken, şimdi ise 2022 yayınının bile dolduğunu, güncel derginin de internet ortamında yayınlandığını söyledi.

DERSLİKLERE TEMİZ HAVA SAĞLANMADAN YÜZ YÜZE EĞİTİM OLMAMALI!

 Kovid Türkiye’ye daha gelmeden İklimlendirme Teknik Kurulu oluşturduklarını, kapalı mekanlarda tedbir konusunda 100’ü aşkın meslektaşla yayın yaptıklarını anlatan Başkan Yener “O metinlerin bir satırı bile değişmedi. Dünyada 3. Versiyonda değişiklik yapıldı. O da bizim arkadaşlarımızın önerisiyle. Ülkemizdeki mühendisler dünyada çok iyi durumda”

Başkan Yener yüz yüze eğitimin olmazsa olmaz olduğuna vurgu yaptı:

 “Defalarca basın açıklaması yaptık. Dersliklere temiz hava sağlanmadan yapılan her türlü eğitim bulaş riskini artıracaktır. Bu haliyle bu dersliklerde bulaş riski artacaktır. Gelen bilgiler öğrenciler arasında Kovid’in hızla yaygınlaştığı yönünde…”

Başkan Yener “Mimari uygulamalarla uygun fiyatlı çözümler sağlanabilir. Bunu her platformda söylüyoruz…” dedi…
Törene akademik odatemsilcilerinin yanı sıra Bursa Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdal Emel ile Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Fatih Karpat ile MMO Bursa Şubesi eski başkanlarından İbrahim Martve Ömer Atalay ile katıldı.

MMO Bursa Şubesi’nin 67. Yıl etkinliği kapsamında düzenlenen etkinlikte 60 yılını dolduran 2; 50 yılını dolduran 50; 40 yılını dolduran 67 oda üyesine plaket verildi.

Plaket alan makine mühendisleri arasında Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Sedat Ülkü, Prof. Dr. Ali Sirmen CHP Bursa eski İl Başkanı ve MMO Bursa Şubesi eski Başkanı Gürhan Akdoğan, fotoğraf sanatçısı Ömer Topsakal gibi isimler de yer aldı.

6 F’NİN ÖRNEK ŞOFÖRÜ EMİN

Prof. Dr. Necmi Gürsakal Bursa kamuoyunun romanlarıyla, bilimsel kitaplarıyla ve köşe yazılarıyla yakından tanıdığı bir isimdir.
Prof. Dr. Gürsakal sosyal medya sayfasında 6-f Halk otobüsünde tanık olduğu bir olayı paylaşmış; aynen şöyle:

“15 Ekim Cuma Saat 14:20, şu anda Emin adlı bir şoförün kullandığı 6F belediye otobüsü ile Doruk Hastanesinin üstündeki durakta durduk. Emin, otobüsteki tekerlekli sandalye ile yolculuk yapan bir vatandaşı otobüsten indirdi.

‘Bunda ne var?’ demeyin! Asıl iyiliği Emin, Süleyman Çelebi’nin türbesi hizasında yolda gitmekte olan ve az ilerideki durağa yetişmeye uğraşan tekerlekli sandalyeli vatandaşı, kırmızı ışıkta durup alarak yaptı. Emin istese bu araba durakta değil deyip, engelli vatandaşla ilgilenmezdi.

Bu ülkede hala Emin gibi iyiliksever, ciddi, çalışkan insanlar var. Onlarla aynı ülkede olmaktan gurur duyuyorum…”

6-F otobüsünün kaptanı Emin’i kutlamak lazım…

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?